Ρίχνεται ξανά στη μάχη ο Κοντίδης για το χρυσό-H δράση των Κύπριων αθλητών

Η προσοχή των Κύπριων φίλων του αθλητισμού έχει στραφεί τις τελευταίες ημέρες στην ιστιοπλοΐα και ιδιαίτερα στην τεράστια προσπάθεια του Παύλου Κοντίδη, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, έπειτα από έξι ιστιοδρομίες βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης και έχει επικεντρωθεί στον μέγιστο βαθμό για να διατηρηθεί εκεί.

Μετά την ξεκούραση της Τετάρτης (28/7), τα ξημερώματα της Πέμπτης, μπήκε και πάλι στα νερά της πίστας Φουτζισάβα, με στόχο να κάνει το καλύτερο δυνατό και να διατηρήσει την πρωτιά. Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, αφού οι αντίπαλοί του, ίσως κάνουν «πονηρά» παιχνίδια, στις δύο ιστιοδρομίες της ημέρας.

Στη Φουτζισάβα, θα αγωνιστεί και η Μαριλένα Μακρή στα Λέιζερ Ράντιαλ, προσπαθώντας να κάνει δύο καλές ιστιοδρομίες, που θα την ανεβάσουν από την 28η θέση. Στα RS:X, στην πίστα Καμακούρα, θα είναι η τελευταία ημέρα των αθλητών και αθλητριών μας, με τη διεξαγωγή των τριών τελευταίων ιστιοδρομιών, εκτός και αν ο Καριόλου κάνει τις κορυφαίες εμφανίσεις του και καταφέρει να μπει στην πρώτη δεκάδα.

Τραπ: Έμεινε πίσω ο Μακρής

Αρκετά σημαντικές πρώτες εμπειρίες από Ολυμπιακούς Αγώνες, αποκτά ο Ανδρέας Μακρής στο Τόκιο. Ο 30χρονος εκπρόσωπος της σκοποβολής στο τραπ, πήρε την Τετάρτη (28/7/21) το «βάπτισμα του πυρός» στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο της Ασάκα, μπαίνοντας με κάποιο άγχος στην πρώτη πούλα, χάνοντας τρεις δίσκους. Στη δεύτερη όμως, στην παρουσία και της ηγεσίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Μακρής πήρε άριστα, πετυχαίνοντας το απόλυτο (25/25). Όμως, δεν μπόρεσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του στο τελευταίο 25άρι, έχοντας 23 εύστοχες προσπάθειες. Έτσι, με το τέλος της πρώτης ημέρας βρίσκεται στην 26η θέση από 19 αθλητές με 70/75 δίσκους.

Το ταξίδι, πάντως, για τον Ανδρέα Μακρή δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς την Πέμπτη (29/7) θα συνεχίσει σε άλλες δύο πούλες και συνολικά 50 δίσκους, προσδοκώντας το απόλυτο και ό,τι βγει. Άλλωστε, το επίπεδο είναι τόσο υψηλό, που αρκετές φορές η δικιά σου καλή παρουσία δεν αρκεί. Στις 09:50 ο Μακρής θα ρίξει από το Γήπεδο Β τους πρώτους 25 δίσκους και θα ολοκληρώσει την πρώτη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στις 11:55, στοχεύοντας από το Γήπεδο Α.

ΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (29/7/21)

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Παύλος Κοντίδης                 Λέιζερ

(Φουτζισάβα, 7η και 8η κούρσα, 12:05 (06:05))

Μαριλένα Μακρή                   Λέιζερ Ράντιαλ

(Φουτζισάβα, 7η και 8η κούρσα, 12:15 (06:15))

Ανδρέας Καριόλου               RS:X

(Καμακούρα, 10η, 11η, 12η κούρσα, 15:20 (09:20))

Νατάσα Λάππα                     RSX

(Καμακούρα, 10η, 11η, 12η κούρσα, 13:05 (07:05))

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Ανδρέας Μακρής                  Τραπ

(Ασάκα, 09:50 και 11:55 (03:50 και 05:55))

Δειτε Επισης

Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία