Δεν βγήκε ο αγώνας στον Ανδρέα Μακρή-Με Παρέλλη αρχίζει ο στίβος

Παρά το ότι φρόντισε να κλείσει την πρώτη Ολυμπιακή του παρουσία με άριστο επίλογο (25/25), εντούτοις ο Ανδρέας Μακρής δεν τα πήγε και τόσο καλά στο άθλημα του τραπ. Με συνολική ευστοχία 117 στους 125 δίσκους (22 + 25 + 23 + 22 + 25) ο 30χρονος πρωταθλητής μας κατέλαβε την 28η θέση από 29 συμμετοχές και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Η 6η θέση για τον τελικό κρίθηκε στους 122 δίσκους, σε ακόμα ενός υψηλού επιπέδου αγώνισμα, στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο της Ασάκα.

«Από τεχνικής άποψης η απόδοσή μου ήταν άψογη και έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου. Όμως, δυστυχώς με επηρέασαν κάποιες φοβίες, ανασφάλειες και δεν πήγα καλά από ψυχολογικής πλευράς. Ωστόσο, φεύγω από εδώ γεμάτος εμπειρίες που θα με βοηθήσουν στο μέλλον. Βλέποντας σε γενικές γραμμές την παρουσία μου, πιστεύω ότι φεύγω πιο ισχυρός και έτοιμος να κυνηγήσω την παρουσία μου στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ό,τι έγινε έγινε εδώ. Έκλεισα με ωραίο επίλογο και κοιτάζω μπροστά. Προχωράμε με θετικότητα», ήταν κάποια από τα λόγια του μοναδικού Κύπριου τράπερ, με χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2019, Κορέα). Καταλήγοντας ο Ανδρέας Μακρής μάς ανέφερε: «Από αυτή την εμπειρία κρατάω μόνο τα θετικά για τους επόμενούς μου στόχους. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και αυτές τις λεπτομέρειες, που δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα τις δουλέψω αρκετά περισσότερο».

* Το χρυσό μετάλλιο στο Τραπ ανδρών κρίθηκε στο σιουτ - οφ, μεταξύ δύο Τσέχων αθλητών. Τελικός νικητής με 7-6 ήταν ο Γίρι Λίπτακ, ενώ ο Νταβίντ Κοστελέκι έμεινε δεύτερος. Και οι δυο τους είχαν 43 στους 50 δίσκους. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός Μάθιου Τζον Κάουαρντ Χόλι με 33/40 δίσκους.

Με Παρέλλη αρχίζει ο στίβος

Ο «βασιλιάς» των Ολυμπιακών Αγώνων είναι από καταβολής τους ο στίβος. Ο κλασικός αθλητισμός κερδίζει πάντα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη. Από την Παρασκευή (30/7/21), τα βλέμματα των φιλάθλων θα είναι στραμμένα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, το οποίο θα φιλοξενήσει για εννέα ημέρες του κορυφαίους αθλητές στίβου στον κόσμο και αναμένεται να προσφέρει τεράστιες συγκινήσεις, έστω και αν δεν υπάρχει παρουσία κόσμου στις εξέδρες.

Από κυπριακής πλευράς, ο πρώτος που θα πατήσει το Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι ο Απόστολος Παρέλλης. Ο 8ος Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016 και 5ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Ντόχα το 2019, θα μπει από νωρίς το πρωί (11:20) στον προκριματικό της δισκοβολίας. Το θετικό για τον Κύπριο πρωταθλητή είναι πως αγωνίζεται στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ και άρα θα γνωρίζει τι βολή θα χρειάζεται για να μπει στη δωδεκάδα του τελικού. Το όριο πρόκρισης που έθεσαν οι διοργανωτές είναι αρκετά ψηλό, τα 66 μέτρα, και δεν θα είναι πολλοί αυτοί που θα το πετύχουν. Κι επειδή σε Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχει κι ένα επιπρόσθετο άγχος, ο Παρέλλης θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του για άλλον ένα σπουδαίο τελικό στην καριέρα του.

«Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ»

«Το ότι βρίσκομαι στους τρίτους συνεχόμενους μου Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ σημαντικό για μένα. Η φετινή προετοιμασία δεν πήγε όσο καλά θα ήθελα, σε μια Ολυμπιακή Χρονιά, αφού από τον Φεβρουάριο αντιμετωπίζω προβλήματα με τη μέση μου και τα πλευρά μου. Πίστευα, πως με την πάροδο του χρόνου θα τα ξεπερνούσα, όμως δυστυχώς, ακόμα νιώθω ενοχλήσεις στη μέση. Ελπίζω να μην είναι τόσο έντονοι στη διάρκεια του προκριματικού, και θα μου επιτρέψουν να κάνω τις προσπάθειές μου. Είναι σημαντικό το ότι αγωνίζομαι στο δεύτερο γκρουπ και άρα θα ξέρω τι πρέπει να κάνω για να περάσω στον τελικό. Κι αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος, να διεκδικήσω και πάλι μία θέση στον τελικό και να ρίξω όσο πιο μακριά γίνεται. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ό,τι γίνει. Το σημαντικό είναι το ότι είμαι εδώ», μας ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ο Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος στο δεύτερο γκρουπ (11:20) θα ρίχνει όγδοος τον δίσκο του. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ο για 15 συνεχόμενα παγκυπριονίκης στη δισκοβολία, έκανε συντηρητική προπόνηση.

Από τις 13 Ιουλίου, όταν έφτασε στην Ιαπωνία η αποστολή του στίβου (πλην της Ελένης Αρτυματά), διέμεναν στην πόλη Σιμοτσούκε, 124 χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο. Εκεί οι Απόστολος Παρέλλης και Μίλαν Τράικοβιτς έκαναν την προετοιμασία τους, για να εξοικειωθούν περισσότερο με τις ώρες, αφού το συγκεκριμένο κέντρο δεν μπορούσε να προσφέρει όσα χρειάζεται ένας αθλητής στην προετοιμασία του για Ολυμπιακούς. Όσοι βρισκόντουσαν στο Σιμοτσούκε ήταν υποχρεωτικά κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο και τους επιτρεπόταν να βγουν έξω μόνο για προπόνηση, που δεν ήταν και αρκετή, και τίποτα άλλο, ενώ και τα κρεβάτια μόνο βολικά δεν ήταν για αθλητές στίβου. Ωστόσο, από τις 23 Ιουλίου που μπήκαν στο Ολυμπιακό Χωριό, η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως (πλην κρεβατιού) και το τελευταίο διήμερο τούς επιτράπηκε και η προπόνηση στο βοηθητικό του Ολυμπιακού Σταδίου.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Για ακόμα γρηγορότερους χρόνους

Το βράδυ της Παρασκευής (30/7/21), θα μπουν στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου για άλλη μία φορά τα αδέλφια Αντωνίου, η Κάλια και ο Νικόλας. Μετά την αρκετά καλή παρουσία τους στα 100μ. ελεύθερο, τώρα θα αγωνιστούν στη μικρότερη απόσταση, τα 50μ. ελεύθερο και μάλιστα με πολύ λίγα λεπτά διαφορά.

Στις 19:10, στην 5η από τις 10 σειρές του πρώτου γύρου θα κολυμπήσει ο νεαρότερος της φετινής κυπριακής αποστολής, από τον 6ο διάδρομο. Προερχόμενος από την κατάρριψη του παγκύπριου ρεκόρ, σε 22.81, ο Νικόλας Αντωνίου, θα προσπαθήσει να κολυμπήσει περίπου στον ίδιο χρόνο και κάτω από αυτόν, διεκδικώντας την καλύτερη δυνατή θέση.

Το ίδιο θα επιδιώξει και η Κάλια Αντωνίου, η οποία θα ριχτεί στο νερό στις 19:38, από τον 1ο διάδρομο της 8ης από τις 11 σειρές του πρώτου γύρου. Με φετινό και ατομικό, που είναι παγκύπριο ρεκόρ, τα 25.30, η 21χρονη φοιτήτρια στην Αλαμπάμα, θα προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο κοντά στη 16άδα γίνεται και γιατί όχι να μπει σε αυτήν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το χειρότερο δυνατό σενάριο για Κοντίδη-Μάχη για να κρατήσει τη 2η θέση

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ