Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Είκοσι αθλητές εκτός Τόκιο λόγω ντόπινγκ

  30/07/2021 08:51
 Είκοσι αθλητές εκτός Τόκιο λόγω ντόπινγκ

Είκοσι αθλητές εκτός Τόκιο λόγω ντόπινγκ

  30/07/2021 08:51

Είκοσι αθλητές, μεταξύ των οποίων δέκα Νιγηριανοί, έχασαν το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επειδή δεν πληρούσαν τα πρότυπα ελέγχου ντόπινγκ εκτός αγωνιστικών προγραμμάτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα (29/7) η Μονάδα Ακεραιότητας Αθλητισμού (AIU).

Αυτοί οι είκοσι αθλητές, ανήκουν στις χώρες που ταξινομούνται από τη IAU στην κατηγορία Α, που θεωρείται «υψηλού κινδύνου», οι εκπρόσωποι των οποίων πρέπει να υποβληθούν σε τρεις ελέγχους, τους δέκα μήνες που προηγούνται μίας σημαντικής διοργάνωσης.

Η Νιγηρία είναι η χώρα με τις περισσότερες επιπτώσεις, καθώς δέκα από τους 23 αθλητές που εξασφάλισαν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα λάβουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο ζήτημα, η Νιγηριανή σπρίντερ, Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε, από τις διεκδικήτριες του χρυσού μεταλλίου στα 100μ, δεν βρίσκεται σε αυτόν τον κατάλογο.

Οι υπόλοιπες χώρες που έχασαν αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι η Κένυα (2), η Λευκορωσία (3), η Αιθιοπία (1), το Μαρόκο (1) και η Ουκρανία (3).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας