«Σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά πονά γιατί φτάνεις στην πηγή και δεν πίνεις νερό»

Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά όχι από την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν μετά το τέλος της τελευταίας κούρσας, ο Παύλος Κοντίδης. 

Μιλώντας στα μέλη της κυπριακής αποστολής, ο Κύπριος πρωταθλητής, αναφέρθηκε στην ακύρωσή του στην έβδομη ιστιοδρομία, ενώ χαρακτήρισε σκληρή την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς. 

Αναφερόμενος στην ακύρωση του, είπε, «ήταν κάτι που οι κριτές θεώρησαν ότι ήταν παράνομο. Σίγουρα θα έκανα κάτι που τράβηξε την προσοχή, δυστυχώς όμως οι κριτές αυτοί δεν είναι συνέχεια μέσα στο νερό να βλέπουν τα σκάφη ή να είναι σε τριβή με το σκάφος στο laser. Ειδικά με τον κορωνοϊό όπου δεν υπήρχαν πολλοί αγώνες και κάτι που για την κλάση μου μπορεί να θεωρείται φυσιολογικό, αυτοί το θεώρησαν ότι είναι αδικία.

Δεν θα σταθώ εκεί, σήμερα έμπαινα από την 4η θέση, χρειαζόμουν μια καλή κούρσα, στο τέλος όμως δεν ήρθε αυτή η καλή κούρσα. Μια φάση κατάφερα να περάσω και τον Νορβηγό, όμως δεν ήταν αρκετό».

Σημείωσε επίσης πως, «σήμερα αν ήμουν μπροστά από τον Νορβηγό θα ήταν διαφορετικά. Μετά την εκκίνηση, παρόλο που πέρασα τον Νορβηγό, δοκίμασα να κατευθυνθώ από αριστερά όμως ήταν και ο καιρός. Στο τέλος ο Νορβηγός πήγε δεξιά και ήταν μπροστά μου, μετά τον ξανά πέρασα, αλλά στα πρώτα πριμ έμεινα στη δεξιά πλευρά και τελικά ήταν καλύτερη η αριστερή».

Αναφερόμενος στην τελική του θέση, είπε ότι, «Εγώ ο Παύλος περιμένω πολλά από τον εαυτό μου γιατί ξέρω και πιστεύω ότι μπορώ, δεν είναι ότι θέτω τους στόχους ψηλά κι αυτό φάνηκε από την απόδοση μου αυτή την εβδομάδα. Σίγουρα η τέταρτη θέση είναι σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά πονάει επειδή πηγαίνεις στην πηγή και δεν πίνεις νερό».

Η ανακοίνωση του ΚΟΑ

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού συγχαίρει θερμά τον Παύλο Κοντίδη, αναφέροντας ότι κατέβαλε υπερπροσπάθεια στην τελευταία κούρσα των μεταλλίων, τερματίζοντας τελικά στην καθ’ όλα τιμητική  4η θέση.

«Μια τεράστια επιτυχία για τον ίδιο τον αθλητή, την κυπριακή ιστιοπλοΐα και τον κυπριακό αθλητισμό, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστή περηφάνια», προσθέτει.

Σημειώνει επίσης ότι με τη συνολική του παρουσία στο  Τόκιο, ο Παύλος Κοντίδης απέδειξε ότι βρίσκεται στην ελίτ των ιστιοπλόων στον παγκόσμιο χώρο, «προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τον αθλητισμό μας και την μικρή μας πατρίδα».

Τέλος αναφέρεται ότι ο ΚΟΑ και η Πολιτεία διαχρονικά στηρίζουν τις αγωνιστικές προσπάθειες του Παύλου Κοντίδη και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν και στη συνέχεια. Ο Οργανισμός συγχαίρει επίσης τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, καθώς την προπονητική ομάδα και την οικογένεια του Κοντίδη.

Ευχαριστίες Δημάρχου Λεμεσού προς Παύλο Κοντίδη

Ο ιστιοπλόος μας Παύλος Κοντίδης εκφράζει ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η Λεμεσός και ό,τι μεγάλο και αληθινό εκφράζει η πατρίδα μας, αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Σε ανάρτηση του στη σελίδα του στο facebook, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας του Παύλου Κοντίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου έλαβε την τέταρτη θέση στην κατηγορία Laser ανδρών, ο κ. Νικολαϊδης αναφέρει ότι ο Παύλος είναι «άξιος της Λεμεσού, άξιος της Κύπρου».

Ο Παύλος, συνεχίζει, ένα παιδί της αθλητομάνας Λεμεσού, με την πορεία του, με την αγωνιστική του διαδρομή, με τον χαρακτήρα και το ήθος του, «εκφράζει ό,τι καλύτερο έχει να δείξει αυτή η πόλη, εκφράζει ό,τι καλύτερο, ό,τι μεγάλο και ό,τι αληθινό εκφράζει η πατρίδα μας», προσθέτει.

«Παύλο Κοντίδη εύγε, άξιος της Λεμεσού, άξιος της Κύπρου. Σε ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά», καταλήγει στην ανάρτηση του ο Δήμαρχος Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!