Σοκάρει η καταγγελία Λευκορωσίδας σπρίντερ-Οδηγήθηκε βίαια στο αεροδρόμιο

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει με την Λευκορωσίδα σπρίντερ, Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια, η οποία σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters έπεσε θύμα παραλίγο απαγωγής από συνοδούς της ομάδας της πατρίδας της και οδηγήθηκε κόντρα στη θέλησή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο - όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες - για να πετάξει πίσω στο Μινσκ.

Η 24χρονη, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει στα 200 μέτρα γυναικών τη Δευτέρα (2/8), άσκησε δημόσια κριτική στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας της. Η Τσιμανούσκαγια αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και ζήτησε τη βοήθεια της ιαπωνικής Αστυνομίας, όπως και της ΔΟΕ.

«Δεν θα επιστρέψω στη Λευκορωσία», ξεκαθάρισε σε μήνυμα μέσω Telegram στο Reuters. Το πρακτορείο ειδήσεων απευθύνθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, δίχως όμως να λάβει απάντηση. Λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη από τους γιατρούς λόγω της ψυχολογικής της κατάστασης.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστικό όργανο των των Λευκορώσων αθλητών, η Τσιμανούσκαγια θα ζητήσει άσυλο στη Γερμανία ή την Αυστρία.

Η αθλήτρια υποστήριξε ότι το τεχνικό επιτελείο μπήκε στο δωμάτιό της την Κυριακή (1/8) και της είπε να μαζέψει τα πράγματα. Όπως τόνισε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «μίλησα στο Instagtram για τη συμπεριφορά των προπονητών μας. Κάποια κορίτσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν είχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του».

Το μήνυμά της από το αεροδρόμιο:

 

 

 

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών