Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Εν παντί δει καιρώ το δίκαιο επικρατεί, το δίκαιο ήταν και είναι μαζί σου Παύλο μας»

  03/08/2021 22:03
«Εν παντί δει καιρώ το δίκαιο επικρατεί, το δίκαιο ήταν και είναι μαζί σου Παύλο μας»

«Εν παντί δει καιρώ το δίκαιο επικρατεί, το δίκαιο ήταν και είναι μαζί σου Παύλο μας»

  03/08/2021 22:03

Με μια γραπτή δήλωση γεμάτη συναισθήματα, αναφέρθηκε στον Κύπριο αθλητή μας, Παύλο Κοντίδη, για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Κώστας Παπακώστας.

Αυτούσια η δήλωση: 

Όπου μικρός και ο τόπος του. Ο Παύλος Κοντίδης από μια μικρή χώρα στα άκρα της μεσογείου με μια αθλητική ιστορία που πάει πίσω 3000 χρόνια, ένας τόπος γεμάτος Ελληνισμό με συμμετοχές στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες σε εποχές που κανείς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής καθότι η αρχή ήταν δεδομένη «Πας μη Έλλην βάρβαρος», αποδέχτηκε μεγαλόψυχα την αδικία.

Ο χώρος της μικρής μας πατρίδας ανέδειξε ήρωες και θαυμαστούς ανθρώπους. Μέσα από την μακραίωνη ιστορία μας ο Παύλος αποτελεί την συνέχιση αυτού του αγώνα για την μικρή μας χώρα την Κύπρο. Μέσα στα φουρτουνιασμένα κύματα της θάλασσας της Ιαπωνίας με εμφανές το εθνόσημο της χώρας μας να κυνηγά για 10 μέρες την επιτυχία, όχι μόνο για τον ίδιο και την οικογένεια του αλλά και για ολόκληρο τον Κυπριακό λαό.

Καραβοκύρης σε αυτό τον αγώνα ο Παυλος, ένα παιδί από την Λεμεσό που μάχεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αποδεικνύει σε όλους ότι η χώρα μας είναι εδώ.

Ένα αγόρι που με συνοδοιπόρους τον Καριόλου τον Αχιλλέως την Άντρη τον Μίλαν τον Απόστολο την Αρτυματά και τα υπόλοιπα μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας αντιμετώπισε κατάφατσα το «πρόσωπο του τέρατος» που μια Φραντσέζα (Ιταλίδα) που με τόση «σπουδή» βγήκε μπροστά και χωρίς «αιδώ» στέρησε το χρυσό μετάλλιο από τον Παύλο και κατ΄ επέκταση από την χώρα μας.

Κλείνοντας αγαπητέ μας Παύλο φέρνουμε ενώπιον μας τα λόγια του Μένανδρου του Αθηναίου (324-291 Π.Χ.) όπου ανέφερε ότι «εν παντί δει καιρώ το δίκαιο επικρατεί» μετ. πάντοτε επικρατεί το δίκαιο. Το δίκαιο ήταν και είναι μαζί σου Παύλο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας