GP Μπαχρέιν - QP: O Hamilton στην pole

Ο Βρετανός κατάφερε με τη δεύτερη προσπάθειά του να κλέψει τη μπουκιά από το στόμα του ομόσταβλού του, Nico Rosberg (για μόλις 77 χιλιοστά) και να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης του δεύτερου αγώνα της χρονιάς.
Όπως και στην Αυστραλία, έτσι και στο Μπαχρέιν τα “ασημένια βέλη” θα ξεκινήσουν από το 1-2, έχοντας πίσω τους τις Ferrari SF16-H των Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen που ακόμα υστερούν σε απόδοση στον έναν γρήγορο γύρο σε σχέση με τις Mercedes F1 W07 Hybrid.
Πέρσι, όπως και το 2014, o Hamilton είχε πανηγυρίσει τη νίκη στο Mπαχρέιν, με τον Rosberg να τερματίζει 3ος το 2015 και 2ος την προηγούμενη χρονιά.
Από την πέμπτη θέση θα εκκινήσει ο Daniel Ricciardo με την Red Bull, έχοντας στο πλάι του την Williams του Valtteri Bottas.
Στην τέταρτη σειρά του γκριντ θα βρεθούν τα μονοθέσια των Felipe Massa - Nico Hulkenberg.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Romain Grosjean (Haas) - Max Verstappen (Toro Rosso).
Στο ντεμπούτο στην F1 ο Stoffel Vandoorne κατάφερε να υποσκελίσει τον σαφώς πιο έμπειρο ομόσταβλό του στη McLaren, Jenson Button. O Βέλγος θα ξεκινήσει από την 12η θέση, ενώ ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2009, από την 14η.
Στους διακριθέντες και ο πολλά υποσχόμενος Γερμανός Pascal Wehrlein με την Manor που κατάφερε να πλασαριστεί στην 16η θέση.
Σημειώστε ότι ο Kevin Magnussen της Renault θα υποχρεωθεί να ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής (18:00GR) από το pitlane καθώς δεν πήγε για ζύγισμα όταν κλήθηκε από τους ιθύνοντες της FIA κατά τη διάρκεια του FP2.
 
Χωλαίνει το νέο σύστημα
Η παράταση ζωής που δόθηκε στο νέο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών δεν άλλαξε κάτι. Η διαδικασία χωλαίνει από τη στιγμή που οι ομάδες καλούνται να κάνουν διαχείριση ελαστικών ώστε να μπορέσουν να “βγάλουν” τον αγώνα.
Σήμερα, στο Q3 είδαμε περισσότερη δράση σε σχέση με την Αυστραλία, αλλά και πάλι γνωρίζαμε την εικόνα του γκριντ αρκετά πριν την ολοκλήρωση της αντίστροφης μέτρησης.
Οι αλλαγές επιβάλλονται αρκεί βέβαια να υπάρξει ομόφωνη απόφαση των ομάδων.
Πηγή: Sport24.gr  

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών