Σούπερ Rosberg στην έρημο!

Ο Nico Rosberg δείχνει αποφασισμένος και έτοιμος όσο ποτέ άλλοτε να παλέψει για τον τίτλο του Πρωταθλητή. Έχοντας νικήσει τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν σε Αυστραλία και Μπαχρέιν, φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τον ομόσταβλό του, Lewis Hamilton να έχει χάσει έδαφος σε αυτούς τους πρώτους αγώνες, παρά το γεγονός ότι και στους δύο έχει ξεκινήσει από την pole position.
Σημαντικό έδαφος, όμως, έχασε και ο Sebastian Vettel που δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει τον αγώνα, καθώς εγκατέλειψε από πρόβλημα στον κινητήρα κατά τον γύρο σχηματισμού.
Το πρώτο DNS (Do Not Start) στην καριέρα του Γερμανού τέσσερις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή είναι γεγονός…
Για τους λάτρεις της στατιστικής, από το 2012 και έπειτα ο πιλότος που έφυγε νικητής από την έρημο του Μπαχρέιν, κατέκτησε το Πρωτάθλημα… Σε αντίθεση με το Albert Park, o Rosberg δεν αιφνιδιάστηκε στην εκκίνηση. ξεκίνησε πολύ καλά και πλασαρίστηκε πρώτος στη στροφή 1. Δεν συνέβη όμως το ίδιο για τον Hamilton που έμπλεξε σε περιπέτειες. Καθυστέρησε στην εκκίνηση με αποτέλεσμα ο Bottas που ήρθε με φόρα από πίσω να τον προλάβει και να τον εμβολίσει μπαίνοντας στην στροφή 1.
Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έπεσε στην 7η θέση, με τη Mercedes να έχει υποστεί μικροζημιές. Στο μεταξύ οι Williams των Massa - Bottas που είχαν βρεθεί πίσω από τον Rosberg δεν έμειναν για πολύ εκεί. Λίγο αργότερα οι αγωνοδίκες που εξέτασαν το περιστατικό έκριναν πως ο Φινλανδός ήταν αυτός που προκάλεσε το ατύχημα και τον τιμώρησαν με ποινή διέλευσης από τα pits.
Στο μεταξύ ο Kimi Raikkonen δεν άργησε να βρεθεί στη 2η θέση προσπαθώντας να πλησιάσει τον Rosberg, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, αφού ο Γερμανός είχε τον έλεγχο του αγώνα.
Ο Hamilton από την πλευρά του παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με λαβωμένο μονοθέσιο κατάφερε να φτάσει σχετικά άνετα μέχρι την 3η θέση, αλλά χωρίς να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι ακολούθησε διαφορετική στρατηγική τόσο από τον Rosberg όσο και από τον Raikkonen, χρησιμοποιώντας στο δεύτερο stint τη μέση γόμα.
Όπως είπε μετά την πτώση της καρό σημαίας, η απόφαση αυτή που εμπεριείχε ρίσκο λήφθηκε με την προοπτική ότι θα έμπαινε αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και δεν θα χρειαζόταν να ξαναμπεί στα pits για αλλαγή ελαστικών. Κάτι που τελικά δεν συνέβη…
Όπως και στην Αυστραλία, έτσι και στο Μπαχρέιν, στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Danile Ricciardo με την Red Bull. Πίσω του βρέθηκε ο Romain Grosjean με την Haas που πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση μετά από αυτή του Albert Park, όπου τερμάτισε στην έκτη θέση. Η νεοσύστατη ομάδα δείχνει πολύ ανταγωνιστική σε αυτούς τους πρώτους αγώνες έχοντας ήδη συλλέξει 18 βαθμούς. Ο Max Verstappen έφερε την Toro Rosso στην έκτη θέση, μπροστά από την Red Bull του Daniil Kvyat ο οποίος στον τελευταίο γύρο πέρασε τον Felipe Massa. O Bottas τερμάτισε στην 9η θέση, ενώ 10ος ήταν ο Stoffel Vandoorne που στο ντεμπούτο του στην Formula 1 κατάφερε να βαθμολογηθεί χαρίζοντας μάλιστα στη McLaren τον πρώτο της βαθμό φέτος. Ο νεαρός Βέλγος που έτρεξε στη θέση του τραυματία Fernando Alonso τα πήγε περίφημα και ήταν αυτός που κράτησε ψηλά τη σημαία της ομάδας του στο Μπαχρέιν, μετά την εγκατάλειψη του Jenson Button από μηχανικό πρόβλημα στον 8ο γύρο.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Pascal Wehrlein της Manor που τερμάτισε στην 13η θέση.
Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται το 3ήμερο 15-17 Απριλίου με το Grand Prix της Κίνας.
Πηγή: Sport24.gr  

Δειτε Επισης

BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ