Με πρόσημο... θετικό είδαν τον απολογισμό της Ολυμπιάδας ΥΠΠΑΝ και αθλητές

Τον θετικό απολογισμό της κυπριακής αποστολής στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο παρουσίασε σήμερα η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), στην παρουσία των αθλητών καθώς και του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος τόνισε πως οι αθλητές μας είναι πρότυπα αξιών και ήθους.

Υπό τον τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκυο 2020 – Απολογισμός και Προοπτική», η (ΚΟΕ) παρουσίασε τον απολογισμό της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς, με τον Υπουργό να δηλώνει πως οι αθλητές μας μπορούν να εμβολιάσουν την κοινωνία για να προσβλέπουμε έτσι σε ένα καλύτερο μέλλον και σε νέα προοπτική.

«Οι αρχές και αξίες του Ολυμπισμού και γενικότερα του αθλητισμού είναι τρόπος ζωής και εάν καταφέρουμε να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα θα απαλλαγούμε από πολλά αδιέξοδα», είπε ο κ. Προδρόμου ευχαριστώντας και συγχαίροντας παράλληλα τους αθλητές για τις συγκινητικές στιγμές που μας χάρισαν και για τη σκληρή και επιτυχημένη τους προσπάθεια, όπως και τους προπονητές για την προετοιμασία και την καθοδήγηση, τις οικογένειες των αθλητών, τις Ομοσπονδίες, τους χορηγούς, και ειδικότερα την ΚΟΕ για την άψογη οργάνωση, συνοδεία, και στήριξη της αποστολής.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου συνεχάρη αρχικά την αποστολή, τόσο για τις αγωνιστικές τους επιτυχίες όσο και για τη Διοικητική της λειτουργία σε μια δύσκολη και με πρωτόγνωρες απαιτήσεις διοργάνωση.

Ο κ. Χρυσοστόμου εστίασε στο γεγονός ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν σε τρία χρόνια, με πολλές και μεγάλες διοργανώσεις να διεξάγονται μέχρι τους Αγώνες, οι οποίες είχαν αναβληθεί τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της Πανδημίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ υπογράμμισε τον έγκαιρο και μεθοδικό προγραμματισμό που γίνεται, την απόλυτη συνεργασία της ΚΟΕ τόσο με τους αθλητές όσο και όλες τις Ομοσπονδίες μέλη της καθώς και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

«Αυτό τον αθλητισμό και όλους τους αθλητές μας, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα στηρίξει και θα προστατεύσει δυνατά και καθαρά. Προπαντός καθαρά, γιατί σεβόμαστε και αξιοποιούμε ωφέλιμα και το τελευταίο σεντ της κρατικής χορηγίας, γιατί σεβόμαστε και αξιοποιούμε ωφέλιμα και το τελευταίο σεντ που προσφέρουν οι χορηγοί μας, γιατί σεβόμαστε και αξιοποιούμε ωφέλιμα και το τελευταίο σεντ που προσφέρει ο φορολογούμενος συμπολίτης μας. Όποιες δυσκολίες, όποιες ανατροπές προκύπτουν ή θα προκύψουν, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή θα τις υπερνικήσει, αφού βαδίζει σε ευθεία γραμμή προτάσσοντας μόνο την καθαρή έγνοια της για τους αθλητές και τον αθλητισμό της Κύπρου», τόνισε.

Ο κ. Χρυσοστόμου ευχαρίστησε τους χορηγούς της ΚΟΕ, επισημαίνοντας ότι η συμβολή τους μετουσιώνεται σε παρουσία της Κύπρου σε αθλητικά γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Από την πλευρά του, ο  Αρχηγός Αποστολής στους Αγώνες στο Τόκυο, και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Ανδρέας Θεοφυλάκτου, στη δική του παρέμβαση στη διάσκεψη στάθηκε ιδιαίτερα στο καλό κλίμα που επικράτησε στην αποστολή, τη διοικητική προσπάθεια που έγινε για την απρόσκοπτη και υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις συμμετοχή των αθλητών.

Ο κ. Θεοφυλακτού παρέθεσε στη συνέχεια αναλυτικά τα αποτελέσματα αλλά και τις λεπτομέρειες της αγωνιστικής συμμετοχής των αθλητών τονίζοντας πως ο αγωνιστικός απολογισμός της 15μελούς ομάδας αθλητών της κυπριακής αποστολής στο «Τόκιο 2020» κρίνεται εξαιρετικός.

«Η πλειοψηφία των αθλητών βρέθηκε σε καλύτερες θέσεις από ότι πριν τέσσερα χρόνια στο Ρίο. Επίσης ενθαρρυντική και με προοπτικές για το μέλλον υπήρξε η παρουσία των νεαρότερων αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα μέτρα κατορθώσαμε να επιστρέψουμε υγιείς και να φέρουμε τη χώρα μας πολύ ψηλά. Θεωρώ ότι η Κύπρος μας, μελλοντικά θα μπει ξανά στα Ολυμπιακά μετάλλια διότι έχει τσαγανό, έχει σπουδαίους αθλητές,  έχει Ομοσπονδίες που κάνουν εξαιρετική δουλειά, έχει προπονητές με απίστευτη γνώση», είπε.

Οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας που παραβρέθηκαν στη δημοσιογραφική διάσκεψη έκαναν και αυτοί το δικό τους απολογισμό. Ο Παύλος Κοντίδης (Ιστιοπλοΐα / Laser) είπε πως νιώθει περήφανος που είναι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας. «Για μένα το Τόκυο έχει τελειώσει. Έχω μπροστά μου τρία χρόνια για να προετοιμαστώ να σηκώσω τη σημαία όσο πιο ψηλά μπορώ», είπε.

Η Άντρη Ελευθερίου (Σκοποβολή / Skeet) ανέφερε πως υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερο της εαυτό και το έκανε. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη και συνεχίζουμε για τους επόμενους στόχους», πρόσθεσε. «Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας στο Τόκυο. Τα παιδιά όλα εκτός από εξαιρετικοί αθλητές είναι και εξαίρετοι χαρακτήρες», δήλωσε ο Γιώργος Αχιλλέως (Σκοποβολή / Skeet) .

Ο Μάριος Γεωργίου (Γυμναστική / Μονόζυγο) είπε πως «ένας Ολυμπιακός κύκλος έχει τελειώσει, πάμε δυνατά για τη νέα Ολυμπιακή χρονιά». Ο Ανδρέας Καριόλου (Ιστιοπλοΐα / RS:X)  δήλωσε πως «είναι ωραίο που γίνεται ένας τέτοιος απολογισμός παρουσία όλων. Έτσι θα γίνουμε καλύτεροι και πιο οργανωμένοι στο μέλλον», πρόσθεσε.

«Ήμουν από τις τυχερές γιατί κατάφερα να πετύχω τους στόχους που είχα θέσει. Σημαντικά για μένα είναι τα μηνύματα που λάμβανα από τον κόσμο και τα νέα παιδιά», είπε η Ελένη Αρτυματά Ελένη (Στίβος / 400μ.). Ο Απόστολος Παρέλλης (Στίβος / Δισκοβολία) ανέφερε πως «ήταν μια δύσκολη χρονιά στην οποία βγήκε νωρίς ένας μεγάλος τραυματισμός. Είμαι ευχαριστημένος που βγήκε η μεγάλη επίδοση στον αγώνα και από το αποτέλεσμα στο Τόκιο», είπε.

Η Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία / Δρόμου) είπε πως «ότι έγινε στον αγώνα, έγινε» και εξέφρασε ευχαριστίες ιδιαίτερα στη διοικητική ομάδα και τον Δρ Πάνο για τον τρόπο που χειρίστηκαν το πρόβλημα που μου προέκυψε σε σχέση με την πανδημία. Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου (Σκοποβολή / Skeet) ανέφερε πως «η υποχρέωση μας ως αθλητές είναι να προβάλουμε την Κύπρο με όσο καλύτερο τρόπο μπορούμε ανταποδίδοντας τη βοήθεια που έχουμε από αθλητικούς φορείς και χορηγούς»

Η Νατάσα Λάππα (Ιστιοπλοΐα / RS:X) είπε πως είναι χαρούμενη που βρίσκομαι ανάμεσα στους συναθλητές της. «Για μένα ήδη η προετοιμασία για το Παρίσι έχει ξεκινήσει», τόνισε. Ο Ανδρέας Μακρής (Σκοποβολή / Trap) είπε πως «η διοικητική ομάδα μας έκανε να νιώσουμε άνετα στο Τόκυο παρά τα μέτρα που υπήρχαν. Θα επιμείνουμε στους στόχους μας για την επόμενη Ολυμπιάδα».

Τέλος, η Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα / Laser Radial) σημείωσε πως «ήταν μια φοβερή εμπειρία η πρώτη μου συμμετοχή. Στο αποτέλεσμα φάνηκε η απειρία μου, αλλά τώρα είμαι βέβαιη ότι στο Παρίσι θα πάω πολύ καλύτερα», πρόσθεσε. Στη Διάσκεψη δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω υποχρεώσεων ο Μίλαν Τραΐκοβιτς και οι Κολυμβητές Κάλια Αντωνίου και Νικόλας Αντωνίου.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, ο Αντιπρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ του ΚΟΑ, Πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών, καθώς και τα μέλη που συγκροτούσαν την Κυπριακή αποστολή στο Τόκιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών