Αρχίζει απόψε το Ράλι Κύπρος

Με τη συμμετοχή 32 πληρωμάτων από 8 χώρες αρχίζει σήμερα το απόγευμα το 49ο διεθνές Ράλι Κύπρος, 4ος αγώνας του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος και 4ος & 5ος γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19:00 από την Πλατεία Ελευθερίας, όπου την Κυριακή στις 18:00 θα γίνει ο τερματισμός και η στέψη των νικητών στις 18:00. Μετά από δύο δεκαετίες ο «εθνικός μας αγώνας» επιστρέφει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Με το Νο1 στις πόρτες ενός Volkswagen Polo GTi ξεκινάει ο ρέκορντμαν νικών στο Ράλι Κύπρος, Nasser Al Attiyah, ο οποίος κέρδισε 7 φορές τον αγώνα (τρεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια). Ο οδηγός από το Κατάρ είναι 17 φορές πρωταθλητής Μέσης Ανατολής, επίδοση που θέλει να διευρύνει, αφού προηγείται και στο φετινό πρωτάθλημα με δύο νίκες σε τρεις αγώνες – μετά τον αγώνα της Κύπρου θα γίνουν οι αγώνες του Κουβέιτ και του Ομάν.

Την κυριαρχία του απειλούν ο Κύπριος πρωταθλητής Σίμος Γαλαταριώτης αλλά και ο πρωτοπόρος του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλέξανδρος Τσουλόφτας, οι οποίοι επίσης οδηγούν Volkswagen Polo GTi. Με φιλοδοξίες κατεβαίνουν στον αγώνα οι Πέτρος Παντελή (Citroen DS3) και Παναγιώτης Γιάγκου (Hyundai i20), όπως επίσης και οι οδηγοί από το Ομάν Abdullah Al Rawahi (Ford Fiesta) και Hamed Al Wahaibi (Skoda Fabia). Σε ένα ψηλό πλασάρισμα στοχεύουν επίσης οι Κώστας Ζήνωνος (Citroen DS3) και Χρίστος Δημοσθένους (Skoda Fabia).

Ο αγώνας καλύπτει συνολικά 665,94χλμ με τα 180,92χλμ να είναι οι 12 χωμάτινες ειδικές διαδρομές. Μετά από πολλά χρόνια σε μεικτή επιφάνεια, φέτος το Ράλλυ Κύπρος είναι αμιγώς χωμάτινο.

Η αγωνιστική δράση ξεκινά αύριο, Σάββατο, με έξι ειδικές διαδρομές (ΕΔ) (τρεις επαναλαμβανόμενες), Η πρώτη ΕΔ  Νικητάρι 1, μήκους 6,19 χλμ αρχίζει στις 09:28 το πρωί και ακολουθεί η ΕΔ Καπουράς 1 μήκους 20,07 χλμ στις 09:28 και η 3η ΕΔ Κούρδαλι 1, μήκους 21,21 χλμ που αρχίζει στις 11:04. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στο χώρο του Service Park και στις 14:12 ξεκινά το δεύτερο πέρασμα των ίδιων τριών ΕΔ. Η πρώτη μέρα ολοκληρώνεται στις 17:28 με την επιστροφή των αγωνιστικών στο χώρο του Service Park.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Χάρισε ρακέτες σε Κάρι και ΛεΜπρόν και έδειξε την τέχνη του στα τρίποντα ο Τζόκοβιτς
Σε δημοπρασία το δαχτυλίδι του ΝΒΑ του Κόμπι Μπράιαντ που κέρδισε με τους Lakers το 2000
Κερδίζουν και χωρίς τον Αντετοκούνμπο οι Μπακς, 140-129 τους Φοίνιξ Σανς στο Μιλγουόκι- Βίντεο
Έχασε τον τίτλο του Indian Wells από το Νο1 κόσμου η Μαρία Σάκκαρη
ΒΙΝΤΕΟ: Επίδειξη αθλητικού πολιτισμού στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Στον τελικό με τη Σβιόντεκ στο Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη
Ο Μεντβέντεφ έκλεισε... ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό του Indian Wells
Δείπνο συσπείρωσης από τον Σλούκα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό (pic)
Ο Μπράνσον σκόραρε 42 πόντους και οδήγησε τους Νικς στη νίκη επί των Κινγκς
Το δίδυμο Κάρι-Τόμπσον είχε απάντηση στην 40άρα του ΛεΜπρόν και οι Γουόριορς λύγισαν τους Λέικερς