Ξεκίνησε με πανηγυρικό τρόπο το Ράλλυ Κύπρος 2021 από την Πλατεία Ελευθερίας (pics)

Από την Πλατεία Ελευθερίας και με πανηγυρικό τρόπο δόθηκε την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση στο 49ο Ράλλυ διεθνές Ράλλυ Κύπρος που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου. Η αγωνιστική δράση εξελίσσεται το Σαββατοκύριακο με 12 ειδικές διαδρομές πριν τον τερματισμό την Κυριακή (26/9 – 18:00) πάλι στην Πλατεία Ελευθερίας όπου ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει μετά από πέραν των δύο δεκαετιών, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο την εικόνα του αναγεννημένου ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας.

Την εκκίνηση έδωσαν o Πρέσβης του Κατάρ στη Λευκωσία Α.Ε. Ali Bin Yousef Al Mulla, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, o Πρόεδροw της Επιτροπής Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Λευκωσίας κ. Βαλέριο Δανιηλίδη εκ μέρους του Δημάρχου Λευκωσίας, η κυρία Ισαβέλλα Τύμβιου, Δημοτική Σύμβουλος Λευκωσίας και ο κ. Νίκος Ψάλτης εκ μέρους της χορηγού εταιρείας Ψάλτης Auto Parts και ENEOS Motor Oil.

Πρώτοι ξεκίνησαν οι Nasser Al Attiyah / Matthieu Baumel με Volkswagen Polo, νικητές τρεις φορές τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ο Al Attiyah έχει το ρεκόρ νικών στον εθνικό μας αγώνα με 7 νίκες. Μετράει 17 πρωταθλήματα Μέσης Ανατολής και προηγείται και στο φετινό μετά από τρεις αγώνες. Εάν κερδίσει και φέτος και δεν σκοράρει πόντους ο Al Thefiri τότε θα στεφθεί πρωταθλητής στην Κύπρο για 18η φορά.

Ακολούθησαν οι Κύπριοι πρωτοπόροι του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Αλέξανδρος Τσουλόφτας / Στέλιος Ηλία (Volkswagen Polo) και ο Abdullah Al Rawahi από το Ομάν με συνοδηγό τον At Al Hmoud (Ιορδανία) και αυτοκίνητο Ford Fiesta.

Πιο πίσω οι Πρωταθλητές Κύπρου Σίμος Γαλαταριώτης / Αντώνης Ιωάννου, νικητές στο Ράλλυ Κύπρος 2018 με Volkswagen Polo και οι Πέτρος Παντελή / Πάμπος Λαός (Citroen DS3) για ν’ ακολουθήσουν ο Τουρκοκύπριος Rauf Denktas με τον Mehmet Mison και Hyundai i20. Το πλήρωμα αγωνίζεται με την τουρκική σημαία.

Μετέχουν 32 πληρώματα εκπροσωπώντας την Κύπρο αλλά και εννιά χώρες τριών ηπείρων: Κατάρ, Κουβέιτ, Ομάν, Ιορδανία, Ρωσία, Τουρκία, Ανδόρα, Πολωνία και Νέα Ζηλανδία.

Ο εθνικός μας αγώνας είναι ο τέταρτος στο φετινό Μεσανατολικό Πρωτάθλημα ενώ απομένουν οι αγώνες του Κουβέιτ και του Ομάν για να πέσει η αυλαία. Το Ράλλυ Κύπρος είναι 4ος και 5ος αγώνας Παγκύπριου Πρωταθλήματος (κάθε μέρα και ξεχωριστός αγώνας), ενώ απομένουν ακόμα δύο γύροι (σε Λεμεσό και Πάφο) για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Τα αυτοκίνητα διανυκτερεύουν στο Service Park στην Αγλαντζιά και το πρωί του Σαββάτου (25/9) ξεκινούν στις 8:30πμ για τις διαδρομές Νικητάρι, Καπουράς και Κούρδαλι που θα επαναληφθούν το απόγευμα. Το πρωί της Κυριακής (26/9) θα γίνουν οι διαδρομές Λυθροδόντας, Άγιος Επιφάνειος και Αγία Μαρίνα και θα επαναληφθούν το απόγευμα.

Τη φετινή διοργάνωση χορηγούν η Cablenet, τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil της Ψάλτης Auto Parts, η Honda Γαλαταριώτης, η ANCO Catering Equipment, η Prodata και το νερό Φαρμακάς, ενώ υποστηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας και Αγλαντζιάς καθώς και η Αστυνομία Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyprusrally.com.cy.

Όλες οι ανακοινώσεις και πληροφορίες για το Ράλλυ Κύπρος αναρτώνται στον ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων του αγώνα στην εφαρμογή Sportity που είναι διαθέσιμη σε Google Play και App Store. Η πρόσβαση στην εφαρμογή είναι εφικτή με χρήση του κωδικού CR2021.

Ζωντανά αποτελέσματα στο https://timing.sporttraxx.com/races/cyprus-2021/#itinerary.

Ο αγώνας καλύπτει συνολικά 665,74χλμ εκ των οποίων τα 180,92χλμ είναι οι 12 χωμάτινες ειδικές διαδρομές.

 

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Χάρισε ρακέτες σε Κάρι και ΛεΜπρόν και έδειξε την τέχνη του στα τρίποντα ο Τζόκοβιτς
Σε δημοπρασία το δαχτυλίδι του ΝΒΑ του Κόμπι Μπράιαντ που κέρδισε με τους Lakers το 2000
Κερδίζουν και χωρίς τον Αντετοκούνμπο οι Μπακς, 140-129 τους Φοίνιξ Σανς στο Μιλγουόκι- Βίντεο
Έχασε τον τίτλο του Indian Wells από το Νο1 κόσμου η Μαρία Σάκκαρη
ΒΙΝΤΕΟ: Επίδειξη αθλητικού πολιτισμού στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Στον τελικό με τη Σβιόντεκ στο Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη
Ο Μεντβέντεφ έκλεισε... ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό του Indian Wells
Δείπνο συσπείρωσης από τον Σλούκα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό (pic)
Ο Μπράνσον σκόραρε 42 πόντους και οδήγησε τους Νικς στη νίκη επί των Κινγκς
Το δίδυμο Κάρι-Τόμπσον είχε απάντηση στην 40άρα του ΛεΜπρόν και οι Γουόριορς λύγισαν τους Λέικερς