Έκοψαν την χορηγία και στον Κοντίδη-Η λίστα με τους αθλητές που έμειναν εκτός

O Μίλαν Τραΐκοβιτς δεν είναι ο μόνος που κόπηκε από την λίστα των χορηγιών από το κράτος σε αθλητές για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αφού τα περί στήριξης των αθλητών, ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχουν διακρίσεις και η πολιτεία περηφανεύεται, φαίνεται να πέφτουν στο κενό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκοψαν την χορηγία στον Τραΐκοβιτς για τους Ολυμπιακούς-Πυρά κατά της Πολιτείας

Στην λίστα βρίσκεται και το όνομα του Παύλου Κοντίδη, όπως επίσης και η Ελένη Αρτυματά, ο Απόστολος Παρέλλης, ο Γιώργος Αχιλλέως και Μάριος Γεωργίου.

Η απόφαση της Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή έφερε έντονες επικρίσεις, με τον πρόεδρο της, Γιώργο Χρυσοστόμου να εξηγεί πως για να δοθεί η χορηγία θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου μιλώντας στο ΡΙΚ, ο αθλητής να είναι υψηλού επιπέδου και να έχει στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ θα πρέπει επίσης να μην έχει άλλα μεγάλα έσοδα και να έχει ανάγκη την υποτροφία, σε διαφορετική περίπτωση δίνεται σε άλλους αθλητές που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστόμου, η απόφαση για αποκοπή των χορηγιών στους πρωτοκλασάτους αθλητές έγινε, καθώς, όπως είπε, έχουν αρκετές προσωπικές χορηγίες. 

Η απόφαση για αποκοπή της χορηγίας έφερε την έντονη αντίδραση του αθλητή Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος ανέφερε πως «όπως πολλοί γνωρίζουν, πέρσι για πρώτη φορά στην καριέρα μου είχα ένα μεγάλο τραυματισμό τον οποίο κατάφερα να αντιμετωπίσω και να ξεπεράσω έτσι ώστε να μπορέσω να παρευρεθώ στους Ολυμπιακούς του Τόκυο. Στο Τόκυο κατάφερα να πάρω την πρόκριση μέχρι και τον ημιτελικό όπου αξίζει να σημειωθεί πως η επόμενη μεγαλύτερη επιτυχία Κύπριου αθλητή σε δρομικό αγώνισμα σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η δικιά μου το 2016 στο Ρίο όπου και κατέλαβα την 7η θέση!»

Σημειώνει επίσης ότι «με στεναχώρια γράφω όλα αυτά αφού κύριος μου σκοπός δεν είναι να παραπονεθώ για την χορηγία που δεν θα μου δοθεί για να κάνω την προετοιμασία μου για την επόμενη Ολυμπιάδα, αλλά για να εκφράσω την απογοήτευση μου αφού βλέπω ότι πλέον χάνεται ο σεβασμός απέναντι στο πρόσωπο μου και σε αυτά που έχω προσφέρει. Ως αθλητής της Κύπρου που με αξιοπρέπεια εκπροσωπώ την χώρα μου σε κάθε μεγάλη διοργάνωση θα περίμενα λίγο περισσότερο σεβασμό και εκτίμηση από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για όλα αυτά που έχω πετύχει μέχρι σήμερα και για όλα αυτά που έχω σκοπό να κατορθώσω ακόμη!»

Καταλήγοντας, ο Κύπριος πρωταθλητής τονίζει πως «σε καιρούς όπου ο κλασικός αθλητισμός χάνετε ολοένα και περισσότερο θα περιμέναμε εμείς οι αθλητές λίγη περισσότερη στήριξη για αυτό τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για την σημαία της πατρίδας μας».

Δειτε Επισης

Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή