Χρυσό αγνωμοσύνης και ασέβειας απέναντι στους κορυφαίους αθλητές μας

Αν όσοι είναι διορισμένοι σε θέσεις κλειδιά και λαμβάνουν αποφάσεις για τον αθλητισμό, ήταν αθλητές, του στίβου θα είχαν ήδη αποκλειστεί με συνεχόμενες ποινές. Παρόλαυτα είναι στις θέσεις τους και συνεχίζουν να λαμβάνουν αποφάσεις, με την τελευταία να έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο ανάμεσα στον αθλητικό κόσμο, όσο και ανάμεσα στους πολίτες.    

Η απόφαση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, για να αποκόψουν την ολυμπιακή χορηγία κορυφαίων αθλητών μας για την προετοιμασία τους ενόψει τον Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι το 2024, δεν έχει προηγούμενο, με αποτέλεσμα να φέρει έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε, ότι δηλαδή οι συγκεκριμένοι αθλητές έχουν χορηγίες και προτιμήθηκε τα χρήματα να δοθούν σε νέους αθλητές που τα έχουν περισσότερο ανάγκη, νοσεί.

Και νοσεί διότι, ακόμα και σε άλλες χώρες που επικρατεί η ίδια η φιλοσοφία, οι αθλητές συνεχίζουν να λαμβάνουν σεβαστά χρηματικά ποσά από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες. Επίσης νοσεί διότι το πιο σημαντικό, το οποίο αναδείχθηκε και μέσα από τις αναρτήσεις των επηρεαζόμενων αθλητών και των προπονητών τους, το μείζων ζήτημα είναι πως με αυτό τον τρόπο η ΚΟΕ, έδειξε ασέβεια προς τους κόπους και τις θυσίες αυτών των αθλητών που εδώ και χρόνια είναι οι μόνοι που έδωσαν μια νέα πνοή στον κλασσικό αθλητισμό και στα υπόλοιπα ολυμπιακά αθλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκοψαν την χορηγία και στον Κοντίδη-Η λίστα με τους αθλητές που έμειναν εκτός

Μέσα από τη σκληρή δουλειά, τις μεγάλες επιτυχίες και αποτυχίες, με ισχνά μέσα κατάφεραν να ξανακερδίσουν το ενδιαφέρων των φιλάθλων, να εμπνεύσουν νέα παιδιά και να διατηρήσουν την ελπίδα ζωντανή για επόμενες επιτυχίες. Άλλωστε για κάποιους εξ αυτών οι Ολυμπιακοί του 2024, θα είναι οι τελευταίοι μεγάλοι αγώνες της καριέρας τους και σίγουρα θα ήθελαν να κλείσουν αυτό τον κύκλο με αξιοπρέπεια.

Η απόφαση της ΚΟΕ, αφενός βάζει φρένο στα όνειρα τους, αλλά το χειρότερο τους απογοήτευσε, αφού βλέπουν την πολιτεία, αντί να δείχνει σεβασμό, να τους δείχνει την πόρτα της εξόδου μια ώρα αρχύτερα. Πολύ πιο κομψά το έθεσε ο Απόστολος Παρέλλης ο οποίος, επεσήμανε πως, «το οικονομικό κομμάτι δεν είναι το θέμα στην παρούσα φάση αλλά ο σεβασμός». Με διαφορετικά λόγια το εξήγησε και ο Μίλαν Τραΐκοβιτς. «Σκοπός δεν είναι να παραπονεθώ για την χορηγία που δεν θα μου δοθεί για να κάνω την προετοιμασία μου για την επόμενη Ολυμπιάδα, αλλά για να εκφράσω την απογοήτευση μου αφού βλέπω ότι πλέον χάνεται ο σεβασμός απέναντι στο πρόσωπο μου και σε αυτά που έχω προσφέρει», έγραψε.

Υπενθυμίζεται πως πέραν των δύο, από την χορηγία για την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων του 2024, κόπηκαν τόσο η Ελένη Αρτυματά, ο Παύλος Κοντίδης, ο Γιώργος Αχιλλέως και ο Μάριος Γεωργίου. Οι αθλητές δηλαδή με τους οποίους, πρώτοι τρέχουν αυτοί που έχουν τις τύχες της χώρας και του αθλητισμού να φωτογραφηθούν, όπως έκαναν και πρόσφατα μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκοψαν την χορηγία στον Τραΐκοβιτς για τους Ολυμπιακούς-Πυρά κατά της Πολιτείας

Εξάλλου το γεγονός ότι η απόφαση της ΚΟΕ, που βασίστηκε, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, σε σχετικές υποδείξεις της ΔΟΕ, επιβεβαιώνει και τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο κυπριακός αθλητισμός. Το γεγονός ότι ένα κράτος το οποίο διψά για μια μεγάλη διάκριση, συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο στους τοπ αθλητές που διαθέτει αυτή τη στιγμή για να βοηθήσει κάποιους ανερχόμενους, πάσχει. Και δεν πάσχει για τον διαχωρισμό που κάνει ανάμεσα στους αθλητές, πάσχει διότι ένα κράτος αδυνατεί να στηρίξει όπως πρέπει όλους τους αθλητές του και να τους παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια που θα επιτρέψουν να ελπίζει για διάκριση.

Το ζήτημα δηλαδή, το οποίο εξάλλου ανέδειξαν και κάποιοι από τους επηρεαζόμενους αθλητές, δεν είναι που θα πάνε τα χρήματα που αποκόπηκαν από αυτούς, αλλά ότι με την αποκοπή των χρημάτων αυτοί που αποφασίζουν για την Ομοσπονδία, έδειξαν πως δεν αναγνωρίζουν ούτε κατ΄ ελάχιστο τους κόπους κα τις θυσίες τόσων χρόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεσπά κατά της ΚΟΕ η Αρτυματά-«Ευτυχώς που δεν σκέφτηκαν το ίδιο οι προκάτοχοι»

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών