Προκαλούν ίλιγγο τα πόσα που έβγαλαν φέτος από το τένις Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε δύο τίτλους (Λυόν και Μόντε Κάρλο), έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό ενός Γκραντ Σλαμ (Ρολάν Γκαρός) και ανέβηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον συμπατριώτη μας να ολοκληρώνει τελικά το 2021 στο Νο.4 του κόσμου. 

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που μπήκε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 26χρονη με τις εντυπωσιακές πορείες που έκανε σε Ρολάν Γκαρός και US Open (σ.σ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά), αλλά και τη συμμετοχή της στον τελικό του τουρνουά της Οστράβα, βρέθηκε στο Νο.6 του κόσμου και έλαβε για πρώτη φορά στην καριέρα της μέρος στα WTA Finals, όπου έφτασε επίσης μέχρι τα ημιτελικά.

Οι δύο συμπατριώτες μας κράτησαν ψηλά την γαλανόλευκη σημαία και με τις σπουδαίες επιτυχίες τους έγιναν viral σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη να κάνουν για μια ακόμα φορά περήφανους όλους τους Ελληνες. Ο Στέφανος και η Μαρία επιβραβεύτηκαν για τη σκληρή δουλειά που έριξαν όλα αυτά τα χρόνια και βρέθηκαν δίκαια στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης σε ATP και WTA αντίστοιχα.

Σπουδαίες πορείες για τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη, που έκαναν πέτυχαν μεγάλες νίκες κατά τη διάρκεια της σεζόν και γέμισαν με χιλιάδες ευρώ τους λογαριασμούς τους. Πάμε να δούμε αναλυτικά πόσα χρήματα έβγαλαν το 2021 μόνο από το τένις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τη σεζόν με 55 νίκες σε 74 παιχνίδια (55-19).Ο 23χρονος τενίστας κατέκτησε δύο τίτλους σε Λυόν και Μόντε Κάρλο. Έφτασε επίσης μέχρι τον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και μέχρι τον ημιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν, όπου ηττήθηκε από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (3-0).

Επίσης, αγωνίστηκε στους τελικούς σε Βαρκελώνη και Ακαπούλκο, αλλά και στα ημιτελικά σε Τορόντο και Σινσινάτι.

Οι 55 νίκες που έκανε και οι σπουδαίες πορείες τον βοήθησαν να βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 3.503.608 δολάρια.

Αυτό είναι το prize money που κέρδισε από τα τουρνουά στα οποία αγωνίστηκε το 2021, χωρίς σε αυτά τα χρήματα να συμπεριλαμβάνονται τα κέρδη που είχε από χορηγούς, διαφημίσεις κτλ.

Συνολικά, στην καριέρα του ο Ελληνας τενίστας έχει βγάλει από το τένις 16.111.212 δολάρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ATP (σ.σ τα prize money από τα τουρνουά, μονά και διπλά).

Όσον αφορά στην Μαρία Σάκκαρη, η 26χρονη φέτος πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας της. Η συμπατριώτισσά μας μπορεί να μην κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο, αλλά ήταν εντυπωσιακή καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αγωνίστηκε σε 58 παιχνίδια και είχε 38 νίκες σε 58 ματς (38/20).

Έφτασε στα ημιτελικά σε Ρολάν Γκαρός και US Open, όπως και στους «4» σε Αμπου Ντάμπι, Μαϊάμι, Μόσχα και WTA Finals. Επαιξε επίσης στον τελικό του indoors τουρνουά που έγινε στην Οστράβα, όπου ηττήθηκε από την Κονταβέιτ.

Με τις νίκες και τις πορείες που έκανε μέσα στο 2021, έβαλε στον τραπεζικό της λογαριασμό 2.029.990 δολάρια μόνο από το τένις (συν τα έσοδα από τις χορηγίες, διαφημίσεις κτλ), ενώ συνολικά στην καριέρα της από τα τουρνουά που έχει παίξει έχει βγάλει 5.570.609 δολάρια (365/240 ρεκόρ).

Πηγή: to10.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ