Tσάκωσε ληστές στο σπίτι του ο Ζαμπίδης-«Αν πας να φύγεις, θα σε πιάσω και θα σε χτυπήσω»

Στροφή στην... καριέρα τους θα πρέπει να κάνουν οι επίδοξοι ληστές που το απόγευμα της περασμένης Κυριακής προσπάθησαν να εισβάλουν σε μονοκατοικία που εκείνη την ώρα ήταν άδεια. Ο στόχος είχε βρεθεί, αλλά η επιλογή αποδείχτηκε το λιγότερο ατυχής. Και αυτό γιατί, οι δύο ανήλικοι δράστες διάλεξαν λάθος σπίτι: Αυτό του παγκόσμιου πρωταθλητή του kick boxing, Μιχάλη Ζαμπίδη!  

Η συνέχεια της ιστορίας έχει περισσότερο ενδιαφέρον όχι τόσο για την εξέλιξη της ληστείας που τελικά ποτέ δεν έγινε, αλλά για τις ατάκες του Iron Mike που έπιασε στα πράσα τους δράστες να πηδούν τη μάντρα της αυλής του σπιτιού του.

«Μην τρέξεις γιατί θα σε προλάβω και μετά θα σε χτυπήσω...»

Μόλις αντιλήφθηκαν την επιστροφή του ιδιοκτήτη στο σπίτι, προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά ο Ελληνας μποξέρ ήταν αφοπλιστικός: «Μην προσπαθήσεις να φύγεις, ούτε να τρέξεις. Γιατί και θα σε προλάβω και θα χρειαστεί να σε χτυπήσω μετά. Οπότε κάτσε εδώ...». Φυσικά, ο δράστης που αν και 17,5 ετών είχε συλληφθεί άλλες 17 φορές για διαρρήξεις «πάγωσε». Οπως είπε ο Ζαμπίδης: «Αρχικά είδα τον έναν να πηδάει τα κάγκελα. Δεν ήξερε ότι είναι το σπίτι μου και του λέω ''Τι κάνεις εκεί;''. Με το που με βλέπει, ενθουσιάζεται κιόλας. ''Μάικ εσύ;''. ''Ναι του λέω, εγώ. Εσύ τι κάνεις εδώ; Γιατί πηδάς τον τοίχο;''. Μου λέει ''τίποτα, τίποτα. Φωτογραφίες έβγαζα''. Του λέω ''φωτογραφίες για το instagram ή για να κλέψεις;'' και τότε τραβιέται λίγο πίσω. Για να μην μου φύγει του λέω ότι εγώ μένω απέναντι. Και τότε απαντά ότι ''εδώ μένουν γνωστοί μου''. Κατεβαίνω κάτω, τον πλησιάζω σιγά - σιγά και κάποια στιγμή, ενώ έχω πάει κοντά του, βλέπω ξαφνικά και έναν άλλο που είχε πάει από την πίσω πλευρά και προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα. Με βλέπει, πάει να φύγει και πάει και ο άλλος που ήταν μπροστά μου να φύγει και τότε του λέω ''Και θα σε προλάβω και θα σε χτυπήσω μετά. Οπότε κάτσε εδώ''. Μου λέει εντάξει και φωνάζει και τον άλλο τον συνέταιρό και του λέω ''Εδω είναι το σπίτι μου''» .

Φωτογραφίες, βίντεο και... σύλληψη

Λίγο πριν φτάσει η Αστυνομία, ο Μιχάλης Ζαμπίδης είχε φροντίσει να πάρει όλα τα... στοιχεία των δύο νεαρών, κάνοντας μέρος της δουλειάς και των αστυνομικών: «Είχαμε πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία και η κοπέλα μου έκανε το καλύτερο αστυνομικό ρεπορτάζ που έχει γίνει ποτέ. Τους τράβηξε βίντεο και φωτογραφίες, είχαμε τα στοιχεία τους, τα πάντα. Ήρθαν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ μετά απο πέντε λεπτά, τα παιδιά ήταν πράγματι πολύ γρήγοροι, τους δώσαμε ακόμη και τα στοιχεία από το μηχανάκι που είχαν παρκάρει πιο κάτω και μέσα σε λίγη ώρα κατάφεραν να τους εντοπίσουν γιατί ένα λεπτό πριν έρθει η Αστυνομία, έφυγαν».

Πηγή: reader.gr

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης