Συνελήφθη Ολυμπιονίκης για βία και σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου

 Ο Γιανίκ Ανιέλ, ο Γάλλος 29χρονος Ολυμπιονίκης της κολύμβησης συνελήφθη στη Μιλούζ, στο πλαίσιο έρευνας για «βία και σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 15 ετών», σύμφωνα με πηγές από τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Ανιέλ συνελήφθη από την αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε 15χρονη (που σημαίνει ότι το φερόμενο θύμα θα μπορούσε να ήταν κάτω των 15 ετών τη στιγμή των γεγονότων)», πληροφορήθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) από την Εισαγγελία της Μιλούζ. Στο πλαίσιο αυτής της δικαστικής έρευνας έχουν ήδη προσαχθεί αρκετά άτομα.

Ο Ανιέλ «συνελήφθη στο Παρίσι και τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση στη Μιλούζ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της πόλης, Έντβίζ Ρου-Μοριζό. Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι τα γεγονότα χρονολογούνται «περίπου στο 2016».

Ο πρώην κολυμβητής συνελήφθη και όχι απλώς κλήθηκε «επειδή η αστυνομία το έκρινε απαραίτητο, γιατί τα γεγονότα είναι ιδιαίτερα σοβαρά». Η κράτηση από την αστυνομία ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης και μπορεί να διαρκέσει το πολύ 48 ώρες, ενώ έχει υποβληθεί μήνυση από το φερόμενο ως θύμα.

Ο Άνιέλ αποσύρθηκε από τις πισίνες το 2016, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σε ηλικία 24 ετών. Κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 το χρυσό στα 200 μ. ελεύθερο και στα 4Χ100 μ. ελεύθερο, καθώς και το ασημένιο με την ομάδα 4Χ200 μ. ελεύθερο.

Το 2013, χώρισε με τον πρώην μέντορά του στη Νίκαια, Φαμπρίς Πελεράν και δεν ξαναβρέθηκε ποτέ στο επίπεδο απόδοσης που τον είχε κάνει έναν εξαιρετικό πρωταθλητή.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

 

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Η αντίδραση του Απόλλωνα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το μέλλον του Ματσίν
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα