Τιμητική εκδήλωση ΚΟΑ στη μνήμη του μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού οργάνωσε σήμερα τιμητική εκδήλωση για τον μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, στο γήπεδο που φέρει το όνομά του στην Πάφο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με την ευκαιρία συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ιστορική νίκη του Παφίτη αθλητή στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, στη μνήμη ενός ήρωα της πατρίδας, όπως χαρακτήρισε τον Στέλιο Κυριακίδη. Ο ΚΟΑ είπε, δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος. 

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε πως η Πολιτεία επιθυμώντας να επιβραβεύσει την πλέον εμβληματική μορφή του Στέλιου Κυριακίδη και τη θρυλική του νίκη το 1946 , μετονόμασε το 2017 το ιστορικό αυτό Παφιακό Στάδιο σε Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης». O εκ καταγωγής Πάφιος Κύπριος χρυσός Ολυμπιονίκης του Μαραθωνίου του 1946, Στέλιος Κυριακίδης, αποτελεί πρότυπο των επερχόμενων γενεών για να διατηρήσουμε ψηλά τις πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι οι προετοιμασίες για την εκδήλωση ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια, με την συμβολή του πρώην μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ Λεόντιου Τσέλεπου.

Εξάλλου, σε ομιλία του ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανακοίνωσε πως ο Δήμος ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης της προσφοράς του μεγάλου παφίτη αθλητή, πατριώτη και ανθρωπιστή Στέλιου Κυριακίδη προς τον αθλητισμό, και τον Ελληνισμό ευρύτερα, προωθεί στη δημιουργία του Μουσείου «Στέλιος Κυριακίδης» στο παραδοσιακό κέντρο της πόλης, στο οποίο θα φιλοξενηθούν υλικό και αντικείμενα από την αθλητική πορεία αλλά τη ζωή του μεγάλου αθλητή.   

 Ανέφερε ακόμη, πως η ιστορία γράφεται από τις πράξεις και τα έργα των ανθρώπων , σημειώνοντας πως οι άνθρωποι που μένουν στην ιστορία, ως σύμβολα προσφοράς, αξίζουν της οφειλόμενης τιμής. Η εκδήλωση αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της ειλικρινούς μας εκτίμησης προς ένα δικό μας άνθρωπο που πρόβαλε διεθνώς την Ελλάδα, ανέδειξε τις διαχρονικές αξίες του κλασσικού αθλητισμού και έκανε υπερήφανο τον κάθε Έλληνα, κατέληξε.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, η οποία αναφέρθηκε στην πορεία του μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ