Στην Κύπρο ήρθε ο μάνατζερ του Marin Cilic

Στην Κύπρο ήρθε στις αρχές του Οκτώβρη ο Vincent Stavaux, προσκεκλημένος του Φώτου Καλλία. Ο Βέλγος μάνατζερ του Κροάτη Νο13 στον κόσμο, Marin Cilic, διατηρεί στενές επαφές με τον Κύπριο προπονητή. Stavaux και Καλλίας συνεργάστηκαν για αρκετά χρόνια, με την ιδιότητα των μάνατζερ-τενίστα. Πλέον, με τον Κύπριο πρώην Νο455 του κόσμου να εργάζεται ως κόουτς, η συνεργασία των δύο έχει εξελιχθεί σε άλλη μορφή.
 
Ο Φώτος Καλλίας σχολίασε για την επίσκεψη του Βέλγου μάνατζερ στην Κύπρο: «Ήμασταν πάντοτε σε επαφή, όμως τελευταία κτίσαμε ξανά γέφυρες και συχνά συζητάμε για το κυπριακό τένις. Πριν από μερικές εβδομάδες ήρθε στην Κύπρο μετά από πρόσκληση μου και είδε από κοντά αρκετά από τα νεαρά μας ταλέντα. Χαρακτηριστικά μας είπε ότι ‘δεν περίμενα να δω αυτό το ψηλό επίπεδο, ειδικά από τα παιδιά 11-16 ετών’. Η ατάκα του αυτή μας γέμισε περηφάνεια, αφού ο Vincent είναι πολύ έμπειρος στο χώρο και έχει δουλέψει με κορυφαίους τενίστες».
 
Ο Vincent Stavaux ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο του τένις τη δεκαετία του ’90 αρχικά ως προπονητής και ακολούθως ως οργανωτής τουρνουά Νέων και Futures. Από το 1998 εργάζεται και ως μάνατζερ, όπου λειτουργεί συμβουλευτικά, προωθεί τους τενίστες του στα διάφορα τουρνουά και επικοινωνεί εκ μέρους τους με χορηγούς. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ο Stavaux έχει δουλέψει μεταξύ άλλων με την πρώην Νο1 του κόσμου Justine Henin, τους συμπατριώτες του Kristof Vliegen και Steve Darcis, τους Γάλλους Julien Benneteau και Laurent Recouderc, αλλά και τον Ισπανό Pablo Andujar. Η συνεργασία του Stavaux με τον Cilic ξεκίνησε κατά το Γουίμπλεντον του 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
 
Ο Καλλίας, ο οποίος γνώρισε τον Stavaux όταν ήταν στην ηλικία των δώδεκα κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά στην Αγγλία, συνεργάστηκε μαζί του όταν έκλεισε τα δεκαπέντε, περίοδο κατά την οποία ο Βέλγος δούλευε παράλληλα μαζί με την Henin και τον Vliegen.
 
Πλέον, η συνεργασία Καλλία-Stavaux θα επικεντρωθεί στη στήριξη των νεαρών τενιστών που στοχεύουν στον επαγγελματισμό, με τον πρώτο να διαθέτει την αφρόκρεμα των νεαρών Κυπρίων υπό τις οδηγίες του και τον δεύτερο την πρόσβαση στο διεθνές τένις μέσω των επαφών του.

 

Δειτε Επισης

Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή