Θρίλερ με τον Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

Απομονωμένος σ' ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου είναι υπό κράτηση από τις αρχές της Μελβούρνης αφού υπάρχει πρόβλημα με την άδεια εισόδου του και πηγές από την Σερβία αναφέρουν ότι μπορεί και να συλληφθεί. 

Δεν του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει το κινητό του  και κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η υπόθεση. 

Για το θέμα μίλησε στο  B92 της Σερβίας ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σέρτζαν, ο οποίος σημείωσε:  «Κανείς δεν τον αφήνει να βγει. Υπάρχουν δυο αστυνομικοί μπροστά από το δωμάτιο όπου κρατείται» σχολίασε. 

Στις 04:00 τοπική ώρα ο Κροάτης προπονητής του Τζόκοβιτς, Γκόραν Ιβανίσεβιτς «ανέβασε» μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram από το χώρο του αεροδρομίου όπου βρίσκεται αυτός και άλλα μέλη του προπονητικού τιμ σχολιάζοντας δηκτικά: «Όχι και το πιο συνηθισμένο ταξίδι...».

Οργή στη Σερβία, στο πλευρό του και οι άνθρωποι του Australian Open

Πάντως στη Σερβία κάνουν λόγο για πολιτικά παιχνίδια των Αυστραλών και τα τοπικά ΜΜΕ τονίζουν οτι τα έγγραφα του Τζόκοβιτς που αποδεικνύουν ότι δικαιούται ιατρικής εξαίρεσης για είσοδο στην Αυστραλία χωρίς εμβολιασμό είναι 100% έγκυρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ο Τζόκοβιτς έχει νοσήσει τους προηγούμενους μήνες (μέχρι στιγμής ξέραμε ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό το καλοκαίρι του 2020), η νόσηση του έχει πιστοποιηθεί και το τυπικό λάθος που έγινε με τη συμπλήρωση του λάθος εντύπου στη βίζα δεν μπορεί να του στερήσει την είσοδο στη χώρα και πολύ περισσότερο τη συμμετοχή του στο τουρνουά.

Επιπροσθέτως οι Σέρβοι τονίζουν ότι ο Τζόκοβιτς και οι συνεργάτες του ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή ότι το τυπικό λάθος θα διορθωθεί και θα αποσταλλούν τα σωστά έντυπα, αλλά προφανώς αυτή ήταν η ευκαιρία που έψαχναν κάποιοι πολιτικοί για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια απαιτώντας την απέλαση του.

Θεωρητικά οι Αυστραλοί έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, αλλά την ίδια ώρα όλος ο οργανισμός του Australian Open είναι στο πλευρό του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, προσπαθώντας να πείσουν τις αρχές να κλείσουν το θέμα και να επιτρέψουν στον Τζόκοβιτς να εισέλθει στη χώρα.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση της Σερβίας να παίρνει θέση στο όλο ζήτημα, καλώντας τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι για εξηγήσεις, αλλά και για να εκφράσει την απαίτηση της να σταματήσει η κράτηση του Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιοο και να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Τι είχε προηγηθεί

Νωρίτερα, η  συνοριακή αρχή ζήτησε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώρια να δεχτεί την βίζα του Σέρβου - αίτημα που όπως γνωστοποίησε η βουλευτής Τζάλα Πούλφορντ, απορρίφθηκε.

Ο Κρεγκ Τάιλι, CEO της «Tennis Australia» και διευθυντής αγώνων του πρώτου Grand Slam της σεζόν που ξεκινάει σε 12 μέρες στη Μελβούρνη, τοποθετήθηκε για το θέμα και ουσιαστικά έριξε το μπαλάκι στον Τζόκοβιτς.

«Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση όλων καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του Νόβακ (Τζόκοβιτς) σχετικά με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, εναπόκειται σε αυτόν να συζητήσει δημόσια για την κατάστασή του και για τους λόγους που πήρε την εξαίρεση. Εμείς δεν είμαστε σε θέση, δεν είναι και νόμιμο, να αποκαλύψουμε τους λόγους και να δημοσιοποιήσουμε ιατρικές πληροφορίες», ανέφερε και ξεκαθάρισε πως η ιατρική εξαίρεση που έλαβε ο Τζόκοβιτς, πάρθηκε μετά από διερεύνηση στοιχείων και δεδομένων.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Σέρβου τενίστα στα social media ότι έχει λάβει ιατρική άδεια που του επιτρέπει να αγωνιστεί ανεμβολίαστος στη Μελβούρνη, εξόργισε τους πολίτες της Αυστραλίας που απειλούν να μποϊκοτάρουν το Grand Slam. 

«Ο Νόβακ έκανε αίτηση για ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε μετά από διαδικασία ενδελεχούς ελέγχου από δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ομάδες ιατρικών ειδικών. Η μία από αυτές ήταν η Ανεξάρτητη Ομάδα Ελέγχου Ιατρικής Εξαίρεσης που ορίστηκε από τo Τμήμα Υγείας της Βικτώρια. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις για να δουν αν πληρούν τις οδηγίες της Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI)», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια Αρχή του «Tennis Australia».

«Δεν πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως... Αναμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό», δήλωσε νωρίτερα  ο Σκοτ Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώρια, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ένας από του 26 αθλητές που ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Η απόφαση των αρμοδίων αρχών έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Αυστραλία, όπου πάνω από το 90% των ατόμων άνω των 16 ετών να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με τους ένθερμους υποστηρικτές του τένις να απειλούν να μποϊκοτάρουν το ετήσιο τουρνουά τένις με το επιχείρημα της ειδικής μεταχείρισης του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ