Τα τρία βασικότερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν παίξεις πόκερ

Το σημερινό κείμενο είναι θεματικό και αφορά αποκλειστικά το πόκερ, με το οποίο ασχοληθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες. Η κεντρική ιδέα είναι να αναφερθούμε στα τρία βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν ξεκινήσει να ασχολείται με το πόκερ.

Νο1: Το εύρος των φύλλων που μας επιτρέπουν να κάνουμε Raise

Έχει πολλή μεγάλη σημασία η θέση στην οποία βρισκόμαστε. Όταν είμαστε στην αρχή του τραπεζιού (early potition), στις πρώτες θέσεις, κάποιος μπορεί να κάνει raise με Άσο-Ντάμα ή Άσο-Βαλέ. "Είναι πολύ λιγότερα τα φύλλα που κάποιος θα κάνει raise από early position, διότι υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι μετά από αυτόν. Για αυτό πρέπει το raise του να είναι πιο δυνατό. Θα πρέπει να είναι πολύ καλό το φύλλο, όπως ζευγάρια μόνο πάνω από οκτώ", αναφέρει ο Τζον Τάραμας.

Αντίθετα όταν είναι στο cut off (προτελευταία θέση) ή στο button (τελευταία θέση) μπορεί να παίξει και ζευγάρια με δυάρια, Ρίγα/Ντάμα/Βαλέ-Δέκα. Φύλλα που σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό να παίξει από τις αρχικές θέσεις, όταν ακολουθούν πολλοί παίκτες μετά από εσένα. Άρα, σε όσο πιο μπροστινή θέση βρίσκεσαι στο τραπέζι, τόσο καλύτερο φύλλο πρέπει να έχεις για να κάνεις raise. Eπειδή η αρχική θέση είναι και πιο μειονεκτική.

Νο2: Η θέση που έχουμε στο τραπέζι

Η θέση μας έχει να κάνει με τον αντίπαλο. Ποιος μιλάει πρώτος και ποιος θα μιλήσει μετά. Αν ο αντίπαλος μιλάει μετά από εμάς, είμαστε out of position, γιατί εκείνος έχει το πλεονέκτημα. Ενώ είμαστε in position όταν ο αντίπαλος μιλάει πριν από εμάς.

"Η θέση μας στο τραπέζι μας κάνει να γνωρίζουμε αν έχουμε πολλές επιλογές σε εύρος φύλλων ή λίγες. Θα πρέπει να ξέρουμε καλά τη θέση μας, για να μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε ως προς το εύρος φύλλων", σχολιάζει ο Τζον Τάραμας.

Αυτό θα πρέπει να το βλέπουμε σε κάθε φάση του παιχνιδιού. Και όσο μένουν λιγότεροι παίκτες στο παιχνίδι να γνωρίζουμε καλά τη θέση μας και αν είμαστε in ή out position. Δηλαδή αν μιλάμε πριν ή μετά από αυτούς.

Νο3: Πώς παίζουμε στο Flop

Το flop έρχεται και χτίζει πάνω στα προηγούμενα που αναφέραμε. Τη θέση που έχουμε και τα φύλλα που θα ανοίξουν στο flop για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση. Να ορίσουμε τη στρατηγική μας και να "διώξουμε" τον αντίπαλο για να πάρουμε το pot, ακόμη και μπλοφάροντας.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό, ο Τζον Τάραμας δίνει και ένα παράδειγμα: "Αν γίνει raise παίκτη σε early position και ακολουθήσει από τον ίδιο παίκτη check, μπορούμε εμείς να βγάλουμε Bet και χωρίς κάποιο σπουδαίο φύλλο. Ας πάρουμε το flop 1-2-7, εμείς σε μια τέτοια περίσταση, μπορούμε να βγάλουμε Bet και με Ρίγα-10 (δηλαδή τίποτα!). Να κάνουμε δηλαδή ένα bet για να εκμεταλλευτούμε την αδυναμία του αντιπάλου που έκανε check και να κερδίσουμε έτσι το Pot".

Βλέπουμε ξανά πόσο τεράστια σημασία έχει η θέση μας στο τραπέζι, να ξέρουμε να διαβάζουμε τα τρία πρώτα φύλλα που θα ανοίξουν στο τραπέζι και το πως θα παίξουμε το flop. Για παράδειγμα το flop με τον άσο κάτω, είναι ένα καλό flop για να προσπαθήσουμε να το “κλέψουμε” λόγω της καλής μας θέσης στο τραπέζι.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών
Χάλκινο μετάλλιο για τη Βέρα Τουκολούκοβα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής