Η Αυστραλία απέρριψε το αίτημά του Τζόκοβιτς για προπόνηση και προσωπικό σεφ

Αρνητικά απάντησε η κυβέρνηση της Αυστραλίας στα αιτήματα του Νόβακ Τζόκοβιτς για προσωπικό σεφ, μεταφορά στο διαμέρισμα που έχει νοικιάσει για τον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνοδεύουν, το οποίο διαθέτει και γήπεδο τένις, ώστε ο Σέρβος τενίστας να μπορεί να αθλείται μέχρι τη Δευτέρα που θα εκδικαστεί η υπόθεση ακύρωσης της βίζας του από τις Αρχές της Αυστραλίας.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της πρωθυπουργού της Σερβίας, στον «νούμερο ένα» τενίστα στον κόσμο εστάλησαν τρόφιμα χωρίς γλουτένη, καθώς έχει δυσανεξία στη γλουτένη, αλλά και όργανα γυμναστικής. «Οι Σέρβοι αξιωματούχοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κάνουν την κατάσταση ευκολότερη για τον Τζόκοβιτς», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Επίσης, στον Τζόκοβιτς εστάλη ένα laptop και μία κάρτα SIM για να μπορεί να επικοινωνεί με την οικογένειά του. Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε πως ελπίζει ότι αυτές οι παροχές θα βελτιώσουν την παραμονή του τενίστα στο ξενοδοχείο όπου παραμένει έγκλειστος και αποκάλυψε ότι ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς βρίσκεται σε επαφή με τον Τζόκοβιτς.

Η εφημερίδα της Αυστραλίας «The Australian» έγραψε πως οι αρχές της χώρας έχουν αρνηθεί στο σταρ του τένις οποιαδήποτε ειδική μεταχείριση. Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι τα αιτήματα του 34χρονου Σέρβου αθλητή για προσωπικό σεφ και πρόσβαση σε γήπεδο τένις έχουν απορριφθεί.

Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης στο ξενοδοχείο-κέντρο κράτησης προσφύγων, όπου «φιλοξενείται» ο Τζόκοβιτς

Από την Πέμπτη που ακυρώθηκε η βίζα του Τζόκοβιτς ο πρωταθλητής του τένις «φιλοξενείται» στο ξενοδοχείο Park Hotel της Μελβούρνης το οποίο από τον Δεκέμβριο του 2020 έχει μετατραπεί από την κυβέρνηση της Αυστραλίας σε κέντρο κράτησης προσφύγων. Ο Σέρβος τενίστας αυτή την στιγμή διαμένει στο ξενοδοχείο μαζί με 34 πρόσφυγες και σύμφωνα με τους ίδιους αλλά και με ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που αυτές τις μέρες διαδηλώνουν έξω από το ξενοδοχείο -δίπλα στους υποστηρικτές του τενίστα αλλά για διαφορετικούς λόγους- οι συνθήκες διαβίωσης στο ξενοδοχείο είναι άθλιες. Φαγητό με σκουλήκια, μουχλιασμένο ψωμί, κοριοί στα δωμάτια, είναι κάποια από τα παράπονα που έχουν εκφράσει οι πρόσφυγες που κρατούνται στο Park Hotel.

Το ξενοδοχείο έχει βρεθεί κατά καιρούς στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων για τις άθλιες συνθήκες κράτησης. Οι 34 πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στο Park Hotel από τα αμφιλεγόμενα κέντρα κράτησης προσφύγων της αυστραλιανής κυβέρνησης σε Παπούα Νέα Γουινέα και Ναούρου. Μέχρι να δοθεί έγκριση για βίζα σε αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να χρειαστεί να παραμένουν σε κέντρα κράτησης για περισσότερο από δύο χρόνια.

«Είμαστε κλεισμένοι στο δωμάτιο. Δεν υπάρχει φρέσκος αέρας. Δεν έχουμε ένα μέρος να γυμναστούμε. Δεν υπάρχει γυμναστήριο εδώ. Είναι πολύ σκληρές συνθήκες», δήλωσε στο Reuters ο 32χρονος Ιρανός Χουσεΐν Λατίφι, ένας από τους πρόσφυγες που ζουν στο Park Hotel της Μελβούρνης.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κινδυνεύει να απελαθεί από την Αυστραλία και να μην συμμετάσχει στο Australian Open που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου, αν χάσει την έφεση που έχει καταθέσει για την απόρριψη της βίζας του από τις Αρχές της Αυστραλίας. Οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα αναμένεται να υποστηρίξουν πως ο πελάτης τους βρέθηκε θετικός στην Covid - 19 στις 16 Δεκεμβρίου και έτσι του χορηγήθηκε νόμιμα βίζα και ιατρική εξαίρεση από την οργανωτική επιτροπή του Australian Open.

Ο Σέρβος τενίστας, που έχει εκφραστεί με σκεπτικισμό για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, έγραψε στο Instagram την Παρασκευή: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την συνεχή υποστήριξη. Μπορώ να την αισθανθώ και το εκτιμώ πολύ». Καθώς την Παρασκευή οι Σέρβοι γιόρτασαν τα Χριστούγεννα ένας ιερέας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας στη Μελβούρνη προσπάθησε να επισκεφθεί τον Τζόκοβιτς αλλά οι Αρχές δεν το επέτρεψαν καθώς το ξενοδοχείο όπου κρατείται βρίσκεται σε λοκντάουν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μυθικός Μαριάνοβιτς-Αστόχησε επίτηδες σε βολή για να πάρουν οι φίλαθλοι δωρεάν φαγητό
Πρίγκιπας ξανά στο Μόντε Κάρλο ο απίθανος και επιβλητικός Τσιτσιπάς
Με δρομείς από 75 χώρες ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο Μαραθώνιος Λεμεσού
Συναγερμός στην Ευρωλίγκα-Άγνωστο αν η Μακάμπι μπορεί να πετάξει για Βελιγράδι
Πυροβολισμοί έξω από γήπεδο στη Νέα Σμύρνη-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Τεράστια εμφάνιση από τον Τσιτσιπά-Απέκλεισε τον Σίνερ και πέρασε στον τελικό του Μόντε Κάρλο
Οι Σανς νίκησαν με ανατροπή με 108-107 τους Κινγκς στο Σακραμέντο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί μία θέση στον τελικό του Μόντε Κάρλο-Αντιμέτωπος με τον Σίνερ
«Μια χρονιά μπορεί να χαθεί, η υπερηφάνεια μας για τα 100 χρόνια ιστορίας μας δεν θα χαθεί ποτέ»
ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις εκτέλεσαν τους Γκρίζλις, νίκη με 123-120 των Λέικερς