Νέα δεδομένα στην υπόθεση Τζόκοβιτς-Τι καταγγέλλουν οι δικηγόροι του

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς με τις Αρχές της Αυστραλίας και η απέλασή του έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, τόσο για τη συμπεριφορά των Αυστραλών όσο και για τον ίδιον τον Σέρβο.

Σύμφωνα με το skynews, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα δεδομένα που αφορούν τις Αρχές του αεροδρομίου της Μελβούρνης και αν είναι αληθή δεν κολακεύουν τους Αυστραλούς.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του Νόβακ Τζόκοβιτς καταγγέλλουν πως ο Σέρβος ανακρίθηκε επί 6 ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης πριν του δοθεί άδεια να κοιμηθεί, μόνο και μόνο για να τον ξυπνήσουν έπειτα από 30 λεπτά και να πιεστεί για να ακυρωθεί η βίζα του.

Και όλα αυτά έπειτα από πτήση 25 ωρών για το σέρβο τενίστα. Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς μάλιστα τόνισε κάποια στιγμή ότι θεωρούσε πως εισήλθε νόμιμα στη χώρα, αφού υπήρχε έγγραφο της Tennis Australia που ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι παίκτες που έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο μπορούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία και είχε νοσήσει το Δεκέμβριο, αλλά και αυτή η προσπάθειά του έπεσε στο κενό.

Το χρονικό της ανάκρισης του Τζόκοβιτς σύμφωνα με τους δικηγόρους του:

00:21-00:51: Ξεκινά η ανάκριση του Τζόκοβιτς.

04:11: Οι Αρχές της Αυστραλίας ειδοποιούν ότι θα ακυρώσουν τη βίζα του Σέρβου και του δίνουν 20 λεπτά για να δώσει εξηγήσεις, με τον Τζόκοβιτς να ζητά να περιμένουν μέχρι τις 8:00 το πρωί, ώστε να καλέσει την Tennis Australia για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

05:20: Γίνεται δεκτό το αίτημα του Τζόκοβιτς να ξεκουραστεί μέχρι τις 8:00 με 8:30.

05:22-06:07: Ο Σέρβος περιμένει σε έναν καναπέ για να ετοιμαστεί το κρεβάτι του. Τελικά, μπήκε στο δωμάτιό του στις 5:30, αλλά περίπου στις 6:00 τον ξύπνησαν ξανά και «πιέστηκε», ώστε να συνεχιστεί η ανάκριση.

07:42: Η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε επίσημα.

Με βάση τους ισχυρισμούς του Τζόκοβιτς, ο Σέρβος ζήτησε να του δοθεί η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον ατζέντη του και τους δικηγόρους του, ωστόσο πιέστηκε να συνεχιστεί η ανάκριση μέχρι τελικά να συμφωνήσει να ακυρωθεί η βίζα του.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του 34χρονου τενίστα, ο Σέρβος «ένιωσε σοκ, έκπληξη και σύγχυση, ενώ είναι σαφές ότι η ακύρωση της βίζας του έγινε ενώ ήταν κουρασμένος και χωρίς να έχει συμβουλευτεί τους εκπροσώπους του».

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια