Αλήθειες ή ψέματα, τα σημεία που ο Τζόκοβιτς προβληματίζει με τις απαντήσεις του

Ο Τζόκοβιτς, στην δήλωση που ανέβασε στο διαδίκτυο σχετικά με το θετικό του δείγμα, αλλά και τα ταξιδιωτικά έγγραφα στα οποία έχει δηλώσει ψευδή στοιχεία, έχει προκαλέσει περισσότερες απορίες, παρά έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Και ήδη οι πρώτες αντιδράσεις από την τοποθέτησή του, είναι αρνητικές, καθώς πολλοί θεωρούν πως ο Σέρβος εμπαίζει την κοινή γνώμη.

Είναι αλήθεια πως σε ορισμένα σημεία η δήλωσή του διαφέρει με την κατάθεση που έχει δώσει κατά την κράτησή του στο αεροδρόμιο, όπως το ίδιο συμβαίνει και με μερικά από όσα έχουν δηλώσει στο δικαστήριο οι δικηγόροι του και αυτό προκαλεί νέα ερωτηματικά για το αν λέει τελικά αλήθεια ή όχι σε ορισμένα ζητήματα.

Χαρακτηριστικά:

  • Στην ανακοίνωσή του λέει ότι έμαθε για το θετικό κρούσμα μετά το event με τα παιδιά το οποίο έγινε στις 17 Δεκεμβρίου. Στην δίκη οι δικηγόροι του κατέθεσαν την απολογία του στην οποία αναφέρει ότι πέρασε από έλεγχο «και διαγνώστηκε» στις 16 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας το θετικό δείγμα στις 8 το απόγευμα εκείνης της ημέρας.
  • Ανέφερε για τα ταξιδιωτικά έγγραφα πως το λάθος το έκανε ο ατζέντης του. Στο αεροδρόμιο κατά την ανάκρισή του, όπως προκύπτει από τους διαλόγους που ήρθαν στη δημοσιότητα, αρχικά πάνω στη σύγχυσή του είπε ότι του το συμπλήρωσαν από την… κυβέρνηση και εν συνεχεία ότι το έκανε ο ατζέντης του.
  • Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και το δημοσίευμα του Spiegel που αναφέρει ότι το θετικό κρούσμα του Τζόκοβιτς είναι πιθανότερο να έχει προκύψει στις 26 Δεκεμβρίου και να έχει δώσει κι εκεί ψευδή στοιχεία, ταξιδεύοντας επί της ουσίας στην Αυστραλία, σπάζοντας τη καραντίνα στην οποία έπρεπε να είναι. Κάτι που έκανε όμως ταξιδεύοντας στην Ισπανία μετά τα Χριστούγεννα ούτως ή άλλως, καθώς είχαν περάσει μόλις 9 ημέρες από την 16η Δεκεμβρίου.
  • Στη δήλωσή του παραδέχεται μάλιστα πως ενώ γνώριζε για το κρούσμα, δεν ακύρωσε την συνάντηση με τον δημοσιογράφο και τον φωτορεπόρτερ της L’ Equipe, κάτι που δείχνει πλήρη ανευθυνότητα, με τον ίδιο να λέει πως έκανε απλά «λάθος εκτίμηση».

Τα «φάουλ» είναι πολλά για τον Σέρβο τενίστα στο διάστημα που νόσησε και αυτό το επεσήμανε και η πρωθυπουργός της χώρας του. Και το Νο1 του κόσμου μπορεί να έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος το τι θα κάνει με τον εμβολιασμό, όμως έχοντας σπάσει το πρωτόκολλο αρκετές φορές μετά την μόλυνσή του -όπως φαίνεται πλέον και από επίσημα στοιχεία- ρισκάροντας την υγεία άλλων, τον εκθέτει και μπορεί αυτά τα στοιχεία να λειτουργήσουν σε βάρος του από τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσει ο Αλεξ Χοκ αν θα διατάξει την απέλασή του, ή το θέμα θα τελειώσει κάπου εδώ και ο Τζόκοβιτς θα παίξει κανονικά στο Australian Open.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών