Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μπλόκο Αυστραλίας σε Τζόκοβιτς-Ακύρωσαν ξανά η βίζα του, εκτός Australian Open

  14/01/2022 09:02
Μπλόκο Αυστραλίας σε Τζόκοβιτς-Ακύρωσαν ξανά η βίζα του, εκτός Australian Open

Μπλόκο Αυστραλίας σε Τζόκοβιτς-Ακύρωσαν ξανά η βίζα του, εκτός Australian Open

  14/01/2022 09:02

Παρότι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο δικαιώθηκε την περασμένη Δευτέρα από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο υπουργός μετανάστευσης Άλεξ Χοκ έκανε χρήση της προσωπικής του εξουσίας και «μπλόκαρε» την παρουσία του Νόλε στη χώρα.

«Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χοκ και προσθέτει: «Εξέτασα με προσοχή τα στοιχεία που μου παρείχε το υπουργείο εσωτερικών, η συνοριακή αρχή και ο κύριος Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι αφοσιωμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ειδικά αναφορικά με τον Covid-19».

Με το Australian Open να ξεκινάει τη Δευτέρα (17/1), η δικηγορική ομάδα του 34χρονου Σέρβου αναλαμβάνει ξανά δράση, με την ελπίδα ότι ο παίκτης θα δικαιωθεί για δεύτερη φορά. Αν, ωστόσο, αποφασίσει να μην κυνηγήσει το θέμα, τότε θα απελαθεί άμεσα από τη χώρα.

Το σκεπτικό του υπουργού

Ο κ. Χοκ δήλωσε ότι έκανε χρήση της εξουσίας του, σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης, για να ακυρώσει τη βίζα που κατείχε ο Τζόκοβιτς «για λόγους υγείας και καλής τάξης».

Το σημαντικότερο κομμάτι της ανακοίνωσης είναι εκείνο που αφορά τη συνοριοφυλακή της Αυστραλίας. Ο δικαστής ουσιαστικά είχε αδειάσει τις Αρχές για να στηρίξει την απόφασή του την περασμένη Δευτέρα, όμως στην ανακοίνωσή του ο Χοκ ξεκαθαρίζει ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και μάλιστα τους ευχαριστεί γι’ αυτό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Morrison είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία COVID-19».

Η παραδοχή του Τζόκοβιτς

Σημειώνεται πως η παραδοχή του Σέρβου τενίστα ότι, παρ’ όλο που ήξερε πως νοσούσε από κορωνοϊό δεν έμεινε σε καραντίνα, έχει κάνει ακόμα και φανατικούς υποστηρικτές του να τον κατακρίνουν.

Η ιατρική εξαίρεση, τα λάθη στην ταξιδιωτική φόρμα, η παραβίαση του σερβικού πρωτοκόλλου για την COVID και οι αντιφάσεις στις ημερομηνίες των τεστ έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών της Αυστραλίας.

Ο κορυφαίος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως έχει προσβληθεί από κορωνοϊό όταν φωτογραφήθηκε για γαλλικό ΜΜΕ, αλλά το έκανε «για να μην απογοητεύσει τον δημοσιογράφο», ενώ παραδέχτηκε ότι αφού είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα φωτογραφήθηκε με παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το λάθος στην ταξιδιωτική δήλωση επέρριψε την ευθύνη στον ατζέντη του και εξέφρασε τον σεβασμό του προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

«Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Open της Αυστραλίας. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε όλοι και θα έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: in.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας