Μετά από μαραθώνιο, στον 3ο γύρο του Australian Open ο Τσιτσιπάς

Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στο Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-7, 7-6, 3-6, 4-6 μετά από 3:21'' του Αργεντινού Ισμαέλ Μπάεζ στη Margaret Court Arena της Μελβούρνης και συνεχίζει στον 3ο γύρο του Australian Open. Ο Μπάεζ έπαιξε εξαιρετικά για δύο σετ, με τον Στέφανο να ανεβάζει επίπεδο από το τρίτο σετ για να φτάσει στην πρόκριση.

Επόμενος αντίπαλος του θα είναι ένας εκ των Ντιμιτρόφ και Περ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στο Νο3 του ταμπλό στο Grand Slam και θυμίζουμε ότι το 2019 και το 2021 είχε φτάσει στα ημιτελικά.   Ο αγώνας

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε ο Τσιτσιπάς με love service game σε λιγότερο από ένα λεπτό. Στο σερβίς του αντιπάλου του ήταν στο 0-40, αλλά έχασε και τις τρεις ευκαιρίες για break, με τον Αργεντινό να ισοφαρίζει. Ο Στέφανος πήρε και πάλι προβάδισμα με τον Μπάεζ να κάνει 3 αβίαστα λάθη στο τρίτο game του ματς.

Ο Τσιτσιπάς πέταξε στα σκουπίδια ένα ακόμη 0-40 και έχασε άλλα τέσσερα break point στο game για να γίνει το 2-2. Εκανε το 3-2 όμως με λάθος σε επιστροφή αντιπάλου του. Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο games με τον Στεφ να κάνει με άσο το 4-3 κρατώντας εύκολα και πάλι το σερβίς του.

Ο Μπάεζ βρήκε τρόπο να κάνει το πρώτο break στο ματς από λάθη του Τσιτσιπά και να σερβίρει για το σετ στο 5-4. Ο Ελληνας τενίστας όμως πήρε πίσω το break αμέσως χάρη σε λάθος του Αργεντινού και στη συνέχεια το Νο4 του κόσμου πήρε προβάδισμα με 6-5 χάρη στο πολύ καλό του πρώτο σερβίς. Ο Μπάεζ κράτησε και το σετ οδηγήθηκε στο tie break. Εκεί ξεκίνησε εκπληκτικά και με δύο μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του, προηγήθηκε με 5-0 και τελείωσε το σετ με 7-1 για να κάνει το 1-0 στα σετ.

Ο Μπάεζ κράτησε το σερβίς του και με λάθος επιστροφή του Τσιτσιπά έκανε το 1-0. Με ισχυρό μπάκχαντ έκανε το 1-1 ο Στέφανος, με άσο ο Μπάεζ πήρε προβάδισμα 2-1.

Το 2-2 έγινε από αβίαστο λάθος του Αργεντινού, που όμως κράτησε το σερβίς του με δύο αβίαστα λάθη στο μπάκχαντ του Τσιτσιπά.

Ο Ελληνας άσος κράτησε το σερβίς του για το 3-3, αλλά με άσο ο 21χρονος αντίπαλός του έκανε το 4-3. Δεν άλλαξε τίποτα στα άλλα δύο γκέιμ με τον Στέφανο να είναι πίσω 5-4 και να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Με άσο και ένα στοπ βολέ ισοφάρισε σε 5-5. Με καλό σερβίς οι δυο τους οδηγήθηκαν σε νέο tie break.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-0, με τον Μπάεζ να κρατά το σερβίς του για να μειώσει σε 3-2. Ο Στέφανος προηγήθηκε 5-3 και στο 5-4 σέρβιρε, αλλά έκανε δύο αβίαστα λάθη. Με σετ πόιντ ο Μπάεζ βρήκε winner και ισοφάρισε σε 1-1. 

Ο Μπάεζ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω προβλήματος στη γάμπα και στην επιστροφή του ο Τσιτσιπάς του πήρε το πρώτο game χωρίς απώλειες. Δύο λάθη του Αργεντινού έφεραν το break για τον Στέφανο που κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 3-0.

Με τρομερό φόρχαντ στην ευθεία έκανε κι άλλο break για το 4-0, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο σετ. Με άσο έφτασε στο 5-0, ενώ ο Μπάεζ έσωσε 2 set point για να μειώσει 5-1. Ο Αργεντινός έφτασε σε διπλό break point στη συνέχεια που ο Τσιτσιπάς έσβησε για να βρει δύο set point. Δεν τα εκμεταλλεύτηκε και τελικά ο Αργεντινός έκανε το break για να μειώσει σε 5-2. 

Ηρθε το 5-3 στη συνέχεια και ο Τσιτσιπάς σέρβιρε ξανά για να κλείσει το σετ. Αυτή τη φορά τα κατάφερε και πήρε προβάδισμα 2-1.

Με drop shot έκανε το 1-0 στο τέταρτο σετ ο Μπάεζ στο τέταρτο σετ. Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του και μετά από τρεις ευκαιρίες έκανε το break με λάθος σε άμυνα του αντιπάλου του. 

Με άσο και ένα λάθος του Αργεντινού ήρθε το 3-1 για τον Ελληνα τενίστα. Με επιστροφή στο φιλέ του Στεφ, ο Μπάεζ μείωσε 3-2. Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και έφτασε στη συνέχεια στο 5-3 με τον Μπάεζ να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Το έκανε με love service game και ο Στέφανος σέρβιρε στη συνέχεια για το ματς, κερδίζοντας το παιχνίδι.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ