Ένα πλωτό γήπεδο τένις ευαισθητοποιεί κατά της ρύπανσης των ωκεανών

Με ένα ολόκληρο γήπεδο τένις να επιπλέει επάνω στον φημισμένο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας με αφορμή την έναρξη του Australian Open θέλησε ο αθλητικός κολοσσός Adidas για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη ρύπανση των ωκεανών.

Χτισμένο επάνω σε μια πλωτή φορτηγίδα που έχει αγκυροβοληθεί προσεκτικά επάνω στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο (Great Barrier Reef), το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων στον κόσμο, που αγκαλιάζει την ακτογραμμή του Κουίνσλαντ στη βορειοανατολική Αυστραλία, το (πραγματικού μεγέθους) γήπεδο τένις κατασκευάστηκε αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα πλαστικά υλικά.

Εξηγώντας το σκεπτικό, η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας στην περιοχή Σάνον Μόργκαν εξήγησε: «Συλλέγουμε πλαστικό από τις παράκτιες κοινότητες προτού πάει στους ωκεανούς και το μετατρέψουμε σε νήμα», αναφερόμενη στη μέθοδος που έχει υιοθετήσει η Adidas από το 2015 όταν ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τους ocean warriors Parley. «Θα δείτε τους αθλητές μας (όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ) στο γήπεδο στο Australian Open τη Δευτέρα. Χρησιμοποιούμε ένα αθλητικό γεγονός – το μεγαλύτερο στo σπίτι μας – για να δείξουμε πραγματικά την ομορφιά του Ύφαλου», ανέφερε η Μόργκαν.

Η Adidas έχει δεσμευτεί να κατασκευάζει προϊόντα χρησιμοποιώντας μέσα φιλικά προς το περιβάλλον. Η εταιρεία λέει ότι θα εξαλείψει τη χρήση πολυεστέρα από την παραγωγή της μέχρι το 2024, καθώς ο πολυεστέρας, ένα ύφασμα που αγαπούν πολύ οι αθλητές, προέρχεται από το πετρέλαιο που είναι μια μη βιοδιασπώμενη πηγή ενέργειας.

Η Adidas έχει επίσης υποσχεθεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 30% έως το 2030, ανοίγοντας τον δρόμο, όπως και πολλοί ανταγωνιστές της, προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Δειτε Επισης

Τέλος και επίσημα ο Λορέντζο Μπράουν από τον Παναθηναϊκό
«Το trade Βαλαντσιούνας-Σάριτς μπορεί να ολοκληρωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο»
Έτοιμη να αφήσει οριστικά πίσω της τους οικονομικούς περιορισμούς της La Liga η Μπαρτσελόνα
Αποσύρει τη φανέλα με το No20 στη μνήμη του Ζότα η Λίβερπουλ
Σκληρό μπρα ντε φερ για τον Όσιμεν-Η Νάπολι είπε όχι στα 70 εκατομμύρια της Γαλατάσαραϊ
H Interpol εντόπισε τον Σλότερ-Θα καταθέσει στο Δικαστήριο για την υπόθεση με τα πλαστά διαβατήρια
«Έγινε αδύνατο για μένα να νικήσω τον Σίνερ ή τον Αλκαράθ, θα επιστρέψω τουλάχιστον μία φορά στο Wimbledon»
Η Ισπανία λύγισε την Ιταλία, που την ακολούθησε στα προημιτελικά-Kαταδικαστική ήττα για Πορτογαλία
Στο κάδρο για τον Ολυμπιακό ο Σαντίνο Αντίνο
Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Ντιόγκο Νασιμέντο