Η Εθνική Χάντμπολ αποκλείστηκε από την Τουρκία από τα προκριματικά του EURO 2024

Με δεύτερη ήττα αποχαιρέτησε η Εθνική Κύπρου στο Χάντμπολ τα προκριματικά του EURO 2024 καθώς ηττήθηκε από την Τουρκία και στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» με 26-29 και σε συνδυασμό με την ήττα 35 - 28 στον πρώτο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης (ΚΟΧ), το τελικό σκορ αδικεί τους Κύπριους διεθνείς, που προσπάθησαν πολύ αλλά πλήρωσαν κάποια κακά διαστήματα ενώ δεν είχαν καθαρό μυαλό σε ορισμένα καθοριστικά σημεία του αγώνα. Στο τέλος του αγώνα οι διεθνείς απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των περίπου 500 φιλάθλων που βρέθηκαν στο στάδιο.

Η Κύπρος, σύμφωνα με την ΚΟΧ, ήταν καλύτερη στα αρχικά στάδια του αγώνα όμως η απώλεια των τριών πρώτων πέναλτι που εκτέλεσαν οι διεθνείς και η εξαιρετική εμφάνιση του πανύψηλου Τούρκου τερματοφύλακα Ozmusul, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα, δεν επέτρεψαν στους διεθνείς να προηγηθούν. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν ισχνό προβάδισμα έως το 5-6 στα μέσα του α’ ημιχρόνου. Στη συνέχεια έκτισαν διαφορά 3-4 γκολ την οποία κράτησαν έως το ημίχρονο (11-14).

Οι παίκτες του Απόστολου Μιχαήλ δεν μπόρεσαν να κλείσουν τη ψαλίδα στο β’ ημίχρονο, αντιθέτως, οι Τούρκοι έφτασαν στο 16-22 στα μέσα του β’ μέρους και η συνέχεια είδα διαδικαστικό χαρακτήρα, παρά την υπερπροσπάθεια των διεθνών για να μειώσουν στο τέλος κάτι που πέτυχαν κάνοντας 26-29 το 20-27.

Ο Δημοσθένους έκανε πολύ καλό παιχνίδι με 7 γκολ όσα και ο Χρίστος Αργυρού, που πρόσθεσε άλλον έναν πολύ καλό αγώνα μετά τα 8 γκολ της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)