Από τα συντρίμμια του πολέμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Βελιγράδι

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ξεκινά υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.

Η εισβολή της Ρωσίας έγινε αιτία να αποβληθούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές από την διοργάνωση, ενώ μέχρι πριν από μερικές ημέρες ήταν άγνωστο αν θα κατάφερναν αθλητές από την Ουκρανία να ταξιδέψουν για τους αγώνες.

Οι άνδρες έμειναν πίσω, ωστόσο 6 αθλήτριες κατάφεραν να ταξιδέψουν και θα αγωνιστούν αυτό το τριήμερο στο Βελιγράδι.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, της «χάλκινης» στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, η οποία ταξίδευε για δύο ημέρες οδικώς από το Ντνιέπρο για να φτάσει στο Βελιγράδι μέσω Μολδαβίας και Ρουμανίας. Εκεί θα πάει για το χρυσό μετάλλιο στο ύψος και μετά δεν θα επιστρέψει στην πατρίδα της, αλλά θα πάει να μείνει στην Γερμανία όπου χορηγός της που εδρεύει εκεί, φρόντισε να της ασφαλίσει στέγη για όσο διαρκεί ο πόλεμος.

Η 21χρονη Μάχουτσικ, μετά το μετάλλιο στο Τόκιο είχε μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης της πατρίδας της γιατί είχε φωτογραφηθεί μαζί με την Ρωσίδα Λασίτσκενε με τις σημαίες των χωρών τους, κάνοντας τον γύρο του θριάμβου. Το γεγονός αυτό την σημάδεψε και πάει στο Βελιγράδι, παρά την σωματική και ψυχική κόπωση, για να πάρει το χρυσό και να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της πατρίδας της.

Μαζί της στο ύψος θα είναι και η Γερασένκο, ενώ ακόμη στην Σερβία κατάφεραν να φτάσουν οι Μπεκ Ρόμαντσουκ (μήκος), Χλάντιτσουκ (επί κοντώ), Λόμπαν (πένταθλο) και Πλοτίτσινα (60μ. Εμπ.).

Οι περισσότερες έκαναν χθες και σήμερα τις πρώτες τους προπονήσεις στο Βελιγράδι, μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους καθώς θέλουν να κρατήσουν τα όσα γίνονται στην πατρίδα τους, μακριά από το επίκεντρο της προσοχής έως ότου αγωνιστούν.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά-«Δεν έχω ξαναδεί πιο αγύμναστο παίκτη στη ζωή μου, είμαι τρεις φορές πιο fit από αυτόν»
Η ΚΟΚ τιμάει τους παλαίμαχους των Εθνικών της ομάδων ενόψει Ευρωμπάσκετ
«Ο Ολυμπιακός στήριξε εμένα και την οικογένειά μου - Να πάμε αυτό το κοινό ταξίδι ακόμα πιο μακριά»
Euroleague: Στέλεχος της χρονιάς ο GM της Φενέρ, Ντέρια Γιανιέρ
Σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό-Ανακοίνωσε τη διεθνή Σέρβα, Γιοβάνα Στεβάνοβιτς
Τέλος ο Γκέιμπριελ από τον Παναθηναϊκό
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Κύπρο και το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»
Νέο αστέρι στην οικογένεια Αλκαράθ-Ο Χάιμε κατέκτησε το Ευρωπαϊκό με την Ισπανία
Η αινιγματική απάντηση του Λίλαρντ στην είδηση που θέλει τον Γιάννη να γνώριζε την απομάκρυνσή του
Βρήκαν αυτό που έψαχναν οι Λέικερς-Ο Έιτον έκλεισε για δύο χρόνια στο Λος Άντζελες