Η Ομόνοια έγραψε ιστορία! 20 νίκες σε 20 αγώνες η πρωταθλήτρια

Οι «πράσινοι» με τη νέα τους επιτυχία διεύρυναν στις 25 τις συνεχόμενες νίκες τους σε όλες τις διοργανώσεις (24 σε αγώνες πρωταθλήματος) και έτσι συνεχίζουν να κυνηγούν το ιστορικό ρεκόρ που έχει δημιουργηθεί στη δεκαετία του ''80 (περισσότερες από 50 συνεχόμενες νίκες).
 
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Ομόνοια κέρδισε το πρώτο σετ με 25-16, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 23-25, ενώ ακολούθως οι «πράσινοι» κέρδισαν τα επόμενα δύο σετ με 25-14 και 25- 20, φτάνοντας στο τελικό 3-1.
 
Ομόνοια (Σ. Σάββα): Α. Πετρακκίδης, Σ. Πετρακκίδης, Αδάμου, Αλεξίου, Ρεινάλντο., Άλβες. Λίμπερο: Αντωνίου. Αλλαγές: Τούλιο
 
Ανόρθωσις (Μαρ. Κοντός): Στρουγκάρεβιτς, Κολάς, Κοντός, Π. Χρυσοστόμου, Καρπαθάκης. Λίμπερο:Πλατρίτης. Αλλαγές: Π. Χρυσοστόμου, Παναγιωτίδης
 
Μετά το τέλος του αγώνα ακολουθεί η φιέστα.
 

«Αφροδίτη»: Παφιακός – Pokka ΑΕΚαραβά 3-0 (25-11, 25-21, 25-16)
 
Την δεύτερη θέση με 42 βαθμούς κατέκτησε ο Παφιακός ο οποίος στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης κέρδισε την Pokka ΑΕΚαραβά με 3-0 στο «Αφροδίτη». Η Pokka ΑΕΚαραβά τερμάτισε τρίτη με 39 βαθμούς. Οι Παφίτες ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια, ενώ οι Καραβιώτες επηρεάστηκαν από τις απουσίες των Κνέζεβιτς(τιμωρημένου), Αντωνιάδη. Ο Παφιακός κατέκτησε ξανά τη δεύτερη θέση το 2009.
 
Ο Παφιακός μπήκε εντυπωσιακά στο πρώτο σετ και κέρδισε με 25-11 προηγούμενος 1-0. Η Παφιακή ομάδα έπαιξε στα όριά της σε αντίθεση με την Pokka ΑΕΚαραβά που ήταν σαφώς επηρεασμένη από την απουσία του αρχηγού Κνέζεβιτς και τις αλχημείες στην εξάδα.
 
Εντελώς διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο σετ. Οι «κιτρινόμαυροι» με τις αλλαγές που έγιναν ανέβηκαν και το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά. Ο Παφιακός όμως πιο ψύχραιμος κατάφερε να κερδίσει με 25-21 και να
προηγηθεί με 2-0 σετ.
 
Πολύ δυνατά μπήκε ο Παφιακός στο τρίτο σετ. Θυμίζοντας την εμφάνιση του πρώτου σετ έπαιξε συγκεντρωμένα και κέρδισε 25-16 παίρνοντας το σετ και το παιχνίδι με 3-0.
Παφιακός(Σπ. Πρωτοψάλτης):Μπουρκόφσκι, Οικονομίδης, Ιβάνκοβιτς, Ανδρέου, Ευσταθίου, Μπατίστα.
Pokka ΑΕΚαραβά (X. Καννεστράτσι): Ράντιτς, Ροντόλφο, Χ’’Φιλίππου, Κοσιάρης, Χριστοφή, Ράμμα. Αλλαγές: Αχιλλέως, Χ’’Βασίλη.
 
Όμιλος διαβάθμισης
 
«Σπύρος Κυπριανού»: Νέα Σαλαμίνα – Καποδίστριας Εθνικός Λ. 3-0 (25-16, 25-21, 25-20)
 
Με έξι νίκες σε έξι αγώνες η Ν. Σαλαμίνα ολοκλήρωσε την τελική φάση στον όμιλο της διαβάθμισης. Οι «ερυθρόλευκοι» που χρησιμοποίησαν τους αγώνες σαν προετοιμασία για τον τελικό του Κυπέλλου κέρδισαν τον Καποδίστρια Εθνικό Λατσιών με 3-0 και τερμάτισαν στην πέμπτη θέση με 35 βαθμούς. Ο Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών αποχαιρέτησε την κατηγορία με συγκομιδή ενός βαθμού τερματίζοντας στην 8η θέση.
 
Παίζοντας σοβαρά η Νέα Σαλαμίνα παρά το γεγονός ότι στο πρώτο σετ έπαιξε χωρίς ξένους κέρδισε το πρώτο σετ 25-16 και έκανε το 1-0, απέναντι στον φιλότιμο Εθνικό.
 
Καλύτερο βόλεϊ παίχθηκε στο δεύτερο σετ αφού ο Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών τα έδωσε όλα για κάτι καλό. Τελικά, μέτρησε η εμπειρία της Ν. Σαλαμίνας που κέρδισε το σετ με 25-21 και προηγήθηκε με 2-0 στα σετ.
 
Στο τρίτο σετ ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε με συνέπεια η Νέα Σαλαμίνα να κερδίσει 25-20 και τον αγώνα με 3-0.
 
Νέα Σαλαμίνα(Λ. Ρέινολτς):Αυγ. Σαββίδης, Προδρόμου, Σοφοκλέους, Γ. Χρυσοστόμου, Ζηκάκης, Λιοτατής. Λίμπερο:Βαρνάβα. Αλλαγές: Ανδρ. Σαββίδης.
 
Καποδίστριας Εθνικός Λ.: Χ’’Αθανασίου, Νικηφόρου, Μιχαήλ, Χαριδήμου, Προύσσαλης, Κουλέντης. Λίμπερο: Κοντογιάννης  
 

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!