Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Πάει Ρίο ο Μάριος Γεωργίου

  17/04/2016 13:48
Πάει Ρίο ο Μάριος Γεωργίου
Ο 18χρονος πρωταθλητής έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Πάει Ρίο ο Μάριος Γεωργίου

  17/04/2016 13:48
Ο 18χρονος πρωταθλητής έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο αθλητής της Γυμναστικής Μάριος Γεωργίου, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 που θα διεξαχθούν από 5-21 Αυγούστου. Ο 18χρονος πρωταθλητής συμμετείχε στο Ολμπιακό Test Event που πραγματοποιείται στο Ρίο από 16-22 Απριλίου, και αποτελεί παράλληλα τον τελευταίο αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μάριος Γεωργίου κατέλαβε την 38η θέση θέση στο Σύνθετο Ατομικό, με συνολική βαθμολογία 83.799. Αναλυτικά στα έξι αγωνίσματα ο Γεωργίου έλαβε από τους κριτές τις ακόλουθες βαθμολογίες : Έδαφος 14.100 (52ος), Πλάγιος Ίππος 14.800 (9ος), Κρίκοι 14.000 (46ος), Άλμα 14.700 (26ος), Δίζυγο 14.433 (42ος), Μονόζυγο 11.766 (85ος).  

Ο Μάριος Γεωργίου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον Πλάγιο Ίππο καταλαμβάνοντας την 9η θέση και θα είναι ο πρώτος αναπληρωματικός στον τελικό του ατομικού αγωνίσματος. Θα μπορούσε να καταλάβει πολύ καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη, αν δεν είχε δύο πτώσεις στο Μονόζυγο, που θεωρείται ως το καλύτερο του όργανο.

Μετά τα αποτελέσματα στο Ολυμπιακό Test Event, συμπληρώθηκε ο αριθμός των 98 αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ενόργανη Γυμναστική. Με πλήρη ομάδα πέντε αθλητών θα λάβουν μέρος δώδεκα χώρες που είναι οι ακόλουθες: Ιαπωνία, Κίνα, Μ. Βρετανία, Ρωσία, Η.Π.Α. Ελβετία, Βραζιλία, Κορέα, Γερμανία Ουκρανία, Ολλανδία και Γαλλία. Οι υπόλοιποι αθλητές θα εκπροσωπήσουν 32 χώρες. Η Ελλάδα είναι μία από τις έξι χώρες που θα έχουν δύο αθλητές στους αγώνες, και αυτοί είναι οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Λευτέρης Πετρούνιας (Κρίκοι) και Βλάσσης Μάρας (Μονόζυγο).

Το ένατο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον Μάριο Γεωργίου, τον προπονητή του Παναγιώτη Πετρίδη και την Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής για την μεγάλη επιτυχία. Η ΚΟΕ αναγνωρίζοντας έγκαιρα το ταλέντο, τις δυνατότητες και τις επιτυχίες του αθλητή σε ένα εξόχως απαιτητικό άθλημα, όπου απαιτούνται πολύωρες καθημερινές προπονήσεις από τις πολύ μικρές ηλικίες των 5-6 ετών, τον έχει τιμήσει και βραβεύσει κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής προετοιμασίας, στήριξε οικονομικά τον αθλητή μέσω του προγράμματος Olympic Solidarity της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ΚΟΕ θα συνεχίσει να καταβάλλει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, και των δυνατοτήτων της, τις μέγιστες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας, και εξασφάλιση των καταλλήλων συνθηκών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έτσι ώστε ο αγώνες τους να διεξαχθούν υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο Μάριος Γεωργίου είναι το ένατο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας που εξασφαλίζει την πρόκριση στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016. Οι άλλοι οκτώ αθλητές είναι οι Παύλος Κοντίδης (Ιστιοπλοΐα/Laser), Ανδρέας Καριόλου (Ιστιοπλοΐα/RS:X), Ανδρέας Χάσικος (Σκοποβολή/Σκητ), Άντρη Ελευθερίου (Σκοποβολή/Σκητ), Κυριάκος Ιωάννου (Ύψος/Στίβος), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ύψος/Στίβος), Λεοντία Καλλένου (Ύψος/Στίβος) και Ραμόνα Παπαϊωάννου (200μ./Στίβος).
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας