Με 21 συμμετοχές σε έξι αθλήματα οι κυπριακές παρουσίες της Τρίτης

Αναχωρούν αύριο με δεύτερη ναυλωμένη πτήση οι αθλητές της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για να συμμετάσχουν στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από το περασμένο Σάββατο. Πρόκειται για 52 αθλητές οκτώ αθλημάτων που είναι ο Στίβος (26), η Κολύμβηση (, η Καλαθόσφαιρα 3Χ3 (4), το Τζούντο (4), η Ποδηλασία (3), το Τάε Κβο Ντο (3), η Ξιφασκία (3), και η Άρση Βαρών (1), οι οποίοι θα συνοδεύονται από τους προπονητές κάθε αθλήματος.

Το παρόν του κατά την αναχώρηση του δευτέρου γκρουπ της αποστολής για την Αλγερία, θα δώσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου. Με την ευκαιρία της αναχώρησης ο κ. Χρυσοστόμου εύχεται κάθε επιτυχία στους αθλητές μας και επαναλαμβάνει τη στήριξη της ΚΟΕ προς όλους όσους εκπροσωπούν τη χώρα μας στο Οράν.

Ταυτόχρονα στη πτήση για το Οράν θα βρίσκονται και λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας για να διενεργήσουν τις προεισαγωγικές εξετάσεις αθλητών που είναι με την αποστολή.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας για την στενή συνεργασία και την στήριξη που της παρέχει, καθώς και όλους τους Χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοιατρική Κύπρου, που χωρίς την παρουσία τους θα ήταν πολύ δύσκολη η συμμετοχή μας στους Αγώνες.

Αρχίζει η Σκοποβολή, 21 συμμετοχές σε έξι αθλήματα

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή 21 κυπρίων αθλητών σε έξι αθλήματα συνεχίζονται την Τρίτη 28 Ιουνίου οι προσπάθειες των αθλητών μας στο Αγώνες. Πρεμιέρα κάνει η Σκοποβολή με το Σκητ Ανδρών και Γυναικών. Στο Μπάτμιντον και την Επιτραπέζια Αντισφαίριση ξεκινούν οι αγώνες των Μονών, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Αντισφαίρισης, όπως και ο πολυήμερος αγώνας της Ιστιοπλοΐας, ενώ ολοκληρώνουν τις προσπάθειες τους οι Γυναίκες στη Γυμναστική.

Αναλυτικά οι κυπριακές συμμετοχές στα έξι αθλήματα είναι οι εξής :

Σκοποβολή

Ένα άθλημα από το οποίο υπάρχουν υψηλές προσδοκίες έχει πρεμιέρα και μάλιστα με σημαντικές κυπριακές παρουσίες. Η Σκοποβολή θα εκπροσωπηθεί την πρώτη μέρα με τέσσερις αθλητές στο κατ’ εξοχήν αγώνισμα που μας έχει δώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες κατά το παρελθόν. Στο Σκητ Ανδρών συμμετέχουν ο Στέφανος Νικολαΐδης και ο Νικόλας Βασιλείου και στο Σκητ Γυναικών η Κωνσταντία Νικολάου και η Παναγιώτα Ανδρέου. Οι Νικολαΐδης και Νικολάου θα αρχίσουν τις προσπάθειες τους στις 9.00 το πρωί και οι άλλοι δύο μισή ώρα αργότερα. Την πρώτη μέρα οι αθλητές θα στοχεύσουν σε 75 δίκσους ενώ το αγώνισμα ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Μπάτμιντον

Στο Μπάτμιντον με την επιτυχημένη ήδη παρουσία και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Γυναικεία Ομάδα στο Διπλό, οι τέσσερις αθλητές θα ξεκινήσουν τις προσπάθειες του και στο Μονό. Οι Χρίστος Χαϊλής, Άρης Καττιρτζής, και η Εύα Καττιρτζή θα ξεκινήσουν το πρωί από τους «32» του ταμπλό, ενώ η Ελένη Χριστοδούλου λίγο μετά το μεσημέρι θα αγωνιστεί στη φάση των «16». Εφόσον προκριθούν οι αθλητές μας τότε θα δώσουν άλλον έναν αγώνα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Γυμναστική

Στη Γυμναστική και στο Σύνθετο Ατομικό, η Τατιάνα Μπατσούρινα και η Ευαγγελίνα Δημητρίου θα προσπαθήσουν για το καλύτερο σε έναν αγώνα που θα λάβουν μέρος 21 αθλήτριες.

Ιστιοπλοΐα

Δεύτερη μέρα των αγώνων στην Ιστιοπλοΐα, που διεξάγεται στην περιοχή της Αλγερινής Ανδαλουσίας, μια ημέρα που αρκετές φορές κρίνεται καθοριστική για το πόσο ψηλές βλέψεις θα έχουν οι έξι αθλητές μας Ιάκωβος Χριστοφίδης (iQFoil), Νατάσα Λάππα (iQFoil), Παναγιώτης Ιορδάνου (Laser), Γιώργος Γιασεμίδης (Laser), Μαριλένα Μακρή (Laser Radial), και Μαρία Χριστίνα Μιχαήλ (Laser Radial). Όλοι οι αθλητές πραγματοποιούν από δύο ιστιοδρομίες, ενώ την Τετάρτη θα υπάρξει η πρώτη κενή μέρα στο πρόγραμμα των αγώνων ιστιοπλοΐας.

Αντισφαίριση

Τις προσπάθειες τους θα συνεχίσουν στη φάση των «16» ο Μενέλαος Ευσταθίου και ο Πέτρος Χρυσοχός, ενώ στους «8» του Διπλού ο Πέτρος Χρυσοχός θα έχει ως παρτενέρ του τον Λευτέρη Νέο.

Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση ύστερα από την ολοκλήρωση των ομαδικών οι αντισφαιριστές μπαίνουν σε ένα τριήμερο πολλών αγώνων στα Μονά. Αύριο θα αγωνιστούν ο Μάριος Γιάγκου με αντίπαλο τον Κοζούλ από τη Σλοβενία και η Φωτεινή Μελετιέ με την Αικατερίνη Φόλιου από την Ελλάδα.

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League