Με Στίβο, Ποδηλασία και Καλαθόσφαιρα συνεχίζει η Κυπριακή αποστολή στους Μεσογειακούς

Με αγωνιστική δράση στον Στίβο, την Ποδηλασία και την Καλαθόσφαιρα συνεχίζεται το πρόγραμμα της Κυπριακής αποστολής κατά την πέμπτη ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων στο Οράν της Αλγερίας.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, την Πέμπτη 30 Ιουνίου αγωνίζονται επίσης οι ομάδες της Τοξοβολίας, της Ιστιοπλοΐας και της Σκοποβολής, ενώ ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του Τζούντο. Συνολικά 28 αθλητές θα αγωνιστούν σε επτά διαφορετικά αθλήματα.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του Στίβου περιλαμβάνει τέσσερις αγωνιστικές μέρες και στην πρώτη μέρα των αγώνων που θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Οράν, πέντε αθλητές/τριες θα επιδιώξουν τις πρώτες μεγάλες διακρίσεις.

Τα αγωνίσματα με «κυπριακό» ενδιαφέρον είναι ο Τελικός Σφυροβολίας Γυναικών με την Χρυστάλλα Κυριάκου (17.00), ο Προκριματικός (18.15) και στη συνέχεια ο τελικός (20.30) των 100μ. Γυναικών με τη συμμετοχή των Ολίβιας Φωτοπούλου και Μαριάννας Πισσιάρα, ο Προκριματικός (18.35) και στη συνέχεια ο τελικός των 100μ. Ανδρών (20.50) με τη συμμετοχή του Αλεξάντερ Μπίτσι και ο Τελικός Δισκοβολίας Γυναικών με την Ανδρονίκη Λαδά (19.25)

Από τις αρχικές δηλώσεις δεν θα λάβουν τελικά μέρος στα αγωνίσματα τους, ο Σταύρος Αυγουστίνου στα 100μ. και η Ναταλία Ευαγγελίδου στα 800μ. 

Σε ό,τι αφορά τη Σκοποβολή, το Σκητ θα συνεχίσει την παρουσία του στους αγώνες με το Μικτό, με την πρώτη ομάδα να συγκροτούν η Κωνσταντία Νικολάου και ο Στέφανος Νικολαΐδης, και τη δεύτερη η Παναγιώτα Ανδρέου με τον Νικόλα Βασιλείου (09.00-11.30). Παράλληλα στο ίδιο σκοπευτήρια ξεκινούν και τα Αεροβόλα όπου θα αγωνιστούν οι Ανδρέας Χαραλάμπους και Γιώργος Ευαγγέλου (09.00-11.30).  

Στην ποδηλασία, η Άντρη Χριστοφόρου στοχεύει το βάθρο για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Μεσογειακούς Αγώνες, με τον αγώνα της Ατομικής χρονομέτρησης (Time Trial) να ξεκινά στις 10.00, ενώ μία ώρα αργότερα στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών θα λάβει μέρος ο Ανδρέας Μιλτιάδης.

Μετά την Ταραγόνα η Καλαθόσφαιρα εκπροσωπείται στους Μεσογειακούς Αγώνες από την ομάδα 3Χ3, η οποία συμμετέχει στον ίδιο όμιλο με Σερβία και Γαλλία. Ο πρώτος αγώνας είναι με τους Σέρβους και θα αρχίσει στις 21.00, με την κυπριακή ομάδα να αποτελούν οι Νικόλας Παπαδημητρίου, Γιώργος Τρετιάκοφ, Ανδρέας Χειμώνας και Μάριος Κωνσταντίνου με προπονητή τον Μάριο Αργυρού.

Στην Τοξοβολία έξι αθλητές θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στο Ατομικό, το Ομαδικό και το Μικτό. Την ομάδα αποτελούν οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Λοΐζου, Κωνσταντίνος Παναγή, Χριστίνα Χατζηερωτοκρίτου, Μικαέλλα Κουρουνά, και Έλενα Πέτρου (09.00-16.00).

Στην Ιστιοπλοΐα, η ημέρα είναι κενή για τα iQFoil, κατά συνέπεια στην 7η και 8η ιστιοδρομία για τα Laser συμμετέχουν οι Παναγιώτης Ιορδάνου και Γιώργος Γιασεμίδης και στις αντίστοιχες για τα Laser Radial οι Μαριλένα Μακρή και Μαρία Χριστίνα Μιχαήλ (11.00 – 16.00)

Τέλος, το Τζούντο ολοκληρώνει την παρουσία του με τη συμμετοχή του Κυπριανού Ανδρέου στην κατηγορία των 73Kg. Ο πρώτος προκριματικός αγώνας της κατηγορίας θα αρχίσει στις 11.00 και το αγώνισμα θα ολοκληρωθεί γύρω στις 16.00 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι οι ώρες που αναφέρονται παραπάνω είναι ώρες Αλγερίας, δύο ώρες πίσω από τις ώρες Κύπρου.                                                                              

Δειτε Επισης

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!