Σίφουνας ο Στέφανος, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon και ανταμώνει με τον Κύργιο

Στον τρίτο γύρο του Wimbledon προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Στεφ επικράτησε 3-0 σετ απέναντι στον Τζόρνταν Τόμπσον (Νο78) και σφράγισε ένα από τα μεγάλα ραντεβού του τουρνουά.

Ποιο είναι αυτό; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει απέναντι στον Νικ Κύργιο, ο οποίος νωρίτερα ισοπέδωσε τον Κραΐνοβιτς με 3-0 σετ.

Οι δύο αθλητές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες τέσσερις φορές με τον Κύργιο να μετρά τρεις νίκες και τον Τσιτσιπά μία. Από αυτές μόνο μία έχει διεξαχθεί σε γρασίδι και μάλιστα είναι η πιο πρόσφατη.

Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες στο Χάλε οι δύο τους είχαν κοντραριστεί με τον Κύργιο να επικρατεί 2-1 σετ κάνοντας μάλιστα ανατροπή.

Το ματς: Από την αρχή του σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε διάθεση να πιέσει τον Τόμπσον. Την πρώτη φορά γέμισε το service game του Αυστραλού και την δεύτερη κατάφερε να κάνει το break.

O 28χρονος Αυστραλός είχε θέματα με το σερβίς του και ο Τσιτσιπάς τα εκμεταλλεύτηκε για να κάνει και δεύτερο break προηγούμενος με 5-2 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με 6-2.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τόμπσον. Ο Αυστραλός με γρήγορο break προηγήθηκε με 3-1, αλλά η συνέχεια ανήκε απόλυτα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατέκτησε πέντε διαδοχικά games, έκανε δύο break και έκλεισε το σετ με 6-3 φτάνοντας έτσι στο 2-0.

Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους με σχετική ευκολία με τον Τσιτσιπά να δημιουργεί τριπλό match point στο δωδέκατο game.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Η νέα παγκόσμια τάξη, ο Σίνερ, ο Αλκαράθ και oι οκτώ γίγαντες που κέρδισαν όλα τα Grand Slam
Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο σκοτώθηκε σε τροχαίο σε ηλικία 114 ετών
Δημόσια συγγνώμη και απολογία προς Γ. Χρυσοστόμου και Γ. Ιωαννίδη-Απόσυρση αναρτήσεων για ΚΟΕ από την Action In Sports
Έμαθαν αντιπάλους οι τέσσερις εκπρόσωποι του κυπριακού Χάντμπολ στην Ευρώπη
Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Κοντίδης στο Grand Slam του Λος Άντζελες
Από τον Κεραυνό στο Κόσοβο ο Μιχάλης Κακιούζης
Συνεχίζεται το θρίλερ με Βαλαντσιούνας-Ποιος είναι ο δρόμος για να πάει στον Παναθηναϊκό
Κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ Γ' Κατηγορίας η Κύπρος
«Η πρόβλεψή μου είναι ότι ο Βαλαντσιούνας θα παίξει φέτος στο NBA και θα φύγει του χρόνου»
Στην πέμπτη θέση ο Κοντίδης μετά την πρώτη ημέρα στο Grand Slam στο Λος Άντζελες