Σίφουνας ο Στέφανος, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon και ανταμώνει με τον Κύργιο

Στον τρίτο γύρο του Wimbledon προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Στεφ επικράτησε 3-0 σετ απέναντι στον Τζόρνταν Τόμπσον (Νο78) και σφράγισε ένα από τα μεγάλα ραντεβού του τουρνουά.

Ποιο είναι αυτό; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει απέναντι στον Νικ Κύργιο, ο οποίος νωρίτερα ισοπέδωσε τον Κραΐνοβιτς με 3-0 σετ.

Οι δύο αθλητές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες τέσσερις φορές με τον Κύργιο να μετρά τρεις νίκες και τον Τσιτσιπά μία. Από αυτές μόνο μία έχει διεξαχθεί σε γρασίδι και μάλιστα είναι η πιο πρόσφατη.

Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες στο Χάλε οι δύο τους είχαν κοντραριστεί με τον Κύργιο να επικρατεί 2-1 σετ κάνοντας μάλιστα ανατροπή.

Το ματς: Από την αρχή του σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε διάθεση να πιέσει τον Τόμπσον. Την πρώτη φορά γέμισε το service game του Αυστραλού και την δεύτερη κατάφερε να κάνει το break.

O 28χρονος Αυστραλός είχε θέματα με το σερβίς του και ο Τσιτσιπάς τα εκμεταλλεύτηκε για να κάνει και δεύτερο break προηγούμενος με 5-2 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με 6-2.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τόμπσον. Ο Αυστραλός με γρήγορο break προηγήθηκε με 3-1, αλλά η συνέχεια ανήκε απόλυτα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατέκτησε πέντε διαδοχικά games, έκανε δύο break και έκλεισε το σετ με 6-3 φτάνοντας έτσι στο 2-0.

Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους με σχετική ευκολία με τον Τσιτσιπά να δημιουργεί τριπλό match point στο δωδέκατο game.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ