Συνεχίζονται οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες, τελικοί στην Ποδηλασία Δρόμου

Με συμμετοχή 32 κυπρίων αθλητών σε πέντε αθλήματα, συνεχίζονται οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες το Σάββατο 2 Ιουλίου. Από τις παρουσίες της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ξεχωριστή θέση έχει το αγώνισμα της Ποδηλασίας, αλλά και οι κρίσιμες ιστιοδρομίες που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πολυήμερη προσπάθεια των ιστιοπλόων και κυρίως της Μαριλένας Μακρή που διεκδικεί το μετάλλιο στα Laser. Σημαντική επίσης η πρώτη μέρα για τους τέσσερις αθλητές του Τραπ. 

Σύμφωνα με την ΚΟΕ, στην Κολύμβηση, κατά τη δεύτερη μέρα του αγωνιστικού προγράμματος και στους πρωινούς προκριματικούς θα λάβουν μέρος οι Παναγιώτης Πανάρετος και Μάρκος Ιακωβίδης στο 50μ. Πρόσθιο, ο Ανδρέας Πάντζιαρος στα 100μ. Ελεύθερο και ο Χρίστος Μανώλη στα 1500μ. Ελεύθερο. Όλοι έχουν ως μεγάλο στόχο την πρόκριση στον τελικό. Ο τελικός των 1500μ. θα γίνει την Κυριακή.

Το πρόγραμμα των κυπρίων κολυμβητών/ κολυμβητριών είναι το ακόλουθο :

10.10   50μ. Πρόσθιο (Α) (Σειρές) : Παναγιώτης Πανάρετος, Μάρκος Ιακωβίδης

11.30   100μ. Ελεύθερο (Α) (Σειρές) : Πάντζιαρος Ανδρέας, Μανώλη Χρίστος

11.39   1500μ. Ελεύθερο (Α) (Σειρές) : Χρίστος Μανώλη

18.22  50μ. Πρόσθιο (Α), Τελικός

18.49  100μ. Ελεύθερο (Α), Τελικός

Στην Ποδηλασία ο θεαματικός αγώνας της Ποδηλασίας Δρόμου, θα διεξαχθεί το πρωί για τους άνδρες και το απόγευμα για τις γυναίκες. Το πρωί σε διαδρομή 147 χιλιομέτρων που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3 ½ ώρες, οι Ανδρέας Μιλτιάδης και Αλέξανδρος Αγρότης θα προσπαθήσουν για ένα καλό πλασάρισμα με στόχο να είναι κοντά στη μάχη που θα γίνει στον τερματισμό σε ένα αγώνα με 76 συμμετοχές.

Το απόγευμα η Άντρη Χριστοφόρου σε αγώνα 88χλμ και 29 συμμετοχές, θέλει να μπει σφήνα στις ομάδες των χωρών με έξι αθλήτριες και για άλλη μια φορά να κυνηγήσει το μετάλλιο με όλες της τις δυνάμεις.

Το Σάββατο είναι προγραμματισμένες οι τελευταίες ιστιοδρομίες πριν τις τελικές κούρσες όλων των κατηγοριών. Η Μαριλένα Μακρή που αγωνίζεται στα Laser Radial και βρίσκεται στην 4η θέση θέλει να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο την 9η και 10η ιστιοδρομία και να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τις τρεις προπορευόμενες. Πάντως η διαφορά της 1ης με την 4η θέση είναι μόλις οκτώ βαθμοί ποινής και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά. Θα αγωνιστούν επίσης οι Παναγιώτης Ιορδάνου και Γεώργιος Γιασεμίδης (Laser), η Μαρία Χριστίνα Μιχαήλ  (Laser Radial), ο Ιάκωβος Χριστοφίδης (iQFoil), και Νατάσα Λάππα (iQFoil). H τελευταία διεκδικεί θέση στον τελικό της κατηγορίας της. Οι ιστιοδρομίες αρχίζουν στις 11.00 το πρωί.

Πολύ μεγάλη παρουσία θα έχει η Σκοποβολή αφού αρχίζει το Τραπ όπου υπάρχουν τέσσερις αθλητές ενώ συνεχίζουν και τα Αεροβόλα. Στο Τραπ θα αγωνιστούν ο Ανδρέας Μακρής και ο Νιχάτ Ακτερτζή, και στις γυναίκες η Γεωργία Κωνσταντινίδου και η Άντη Ιερίδη. Στην τετράδα υπάρχουν έμπειροι αθλητές τους οποίους ένα καλό ξεκίνημα θα τους βοηθήσει να διεκδικήσουν κάποιο μετάλλιο στο αγώνισμα.

Στα αεροβόλα η Παναγιώτα Χαραλάμπους και η Χριστιάνα Γεωργίου αγωνίζονται στο Αεροβόλο Πιστόλι, ενώ στο Μικτό στο Αεροβόλο Τουφέκι, το κυπριακό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Ανδρέας Χαραλάμπους και Κωνσταντίνα Μαρκίδου.

09.00 – 15.00           Τραπ (Α) (75δ.)         Νιχάτ Ακτερτζή, Ανδρέας Μακρής

09.00 – 15.00           Τραπ (Γ) (75δ.)         Γεωργία Κωνσταντινίδη, Άντη Ιερίδη

09.15 – 10.30            Αεροβόλο Πιστόλι (Γ)          Παναγιώτα Χαραλάμπους, Χριστιάνα Γεωργίου

11.00 – 11.30             Αεροβόλο Τουφέκι (Μ)       Ανδρέας Χαραλάμπους / Κωνσταντίνα Μαρκίδου.

Στον στίβο, η τρίτη μέρα του αγωνιστικού προγράμματος σημαδεύεται για τα κυπριακά χρώματα από τη συμμετοχή στους τελικούς τεσσάρων αθλητών που είναι στο επί κοντώ των Νίκανδρου Στυλιανού και Χρίστου Ταμάνη, στον ακοντισμό του Σπύρου Σάββα και στα 5000μ. της Θάλειας Χαραλάμπους.

Επίσης στα Εμπόδια, σημαντική η συμμετοχή του Μίλαν Τραΐκοβιτς στον προκριματικό που θα κάνει ένα πέρασμα για να πάρει την πρόκριση, της Δάφνης Γεωργίου και της Ναταλίας Χριστοφή. Η Φίλιππα Φωτοπούλου στο 200άρι ξεκινά την προσπάθεια για ακόμη ένα μετάλλιο σε αγώνισμα που τρέχει και η Μαριάννα Πισσιάρα. Στον αντίστοιχο προκριματικό των Ανδρών θα λάβουν μέρος οι Σταύρος Αυγουστίνου και Αλεξάντερ Μπίτσι.

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως :

18.00  110μ. Εμπ. (Α) (Προκρ) : Τραΐκοβιτς Μίλαν

18.15   Επί Κοντώ (Α) (Τελ) : Στυλιανού Νίκανδρος, Ταμάνης Χρίστος

18.20  100μ. Εμπ (Γ) (Προκρ.) : Γεωργίου Δάφνη, Χριστοφή Ναταλία

18.40  200μ. (Γ) (Προκρ.) : Φωτοπούλου Φίλιππα, Πισσιάρα Μαριάννα

18.55   200μ. (Γ) (Προκρ.) : Αυγουστίνου Σταύρος, Μπίτσι Αλεξάντερ

19.25   Ακοντισμός (Α) : Σάββα Σπύρος

20.32  5000μ. (Γ) : Χαραλάμπους Θάλεια

Οι ώρες που αναφέρονται παραπάνω είναι ώρες Αλγερίας, δύο ώρες πίσω από τις ώρες Κύπρου. 

Δειτε Επισης

Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών