Στην Κύπρο το Σούπερ Καπ Ελλάδας με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Το Σούπερ Καπ αποτελεί επίσημο τίτλο και είναι το… πρώτο τζάμπολ της σεζόν. Υπάρχει εδώ και χρόνια στο «καλεντάρι» πολλών χωρών και από το 2021 βρίσκεται και στο ελληνικό πρόγραμμα, με τον Παναθηναϊκό να το κατακτά στην Πάτρα στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. 

Οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ θέλουν να διοργανώσουν μια γιορτή για το Σούπερ Καπ 2022, που έχει το όνομα «Νίκος Γκάλης». Μάλιστα, έχουν αποφασίσει το τουρνουά, που θα κρίνει την πρώτη κούπα της σεζόν, να γίνει στην Κύπρο και για την ακρίβεια στην Λευκωσία και το γήπεδο «Τάσος Παπαδόπουλος» (χωρητικότητα 6.000 θεατών).

Στον αρχικό προγραμματισμό που έχει γίνει υπάρχει συμφωνία με όλες τις πλευρές και πλέον μένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την «μετακόμιση» του Σούπερ Καπ στην Κύπρο, ενώ γίνονται σκέψεις και για… μονιμοποίηση του θεσμού εκτός Ελλάδας.

Βέβαια, το ενδιαφέρον έγκειται και στα ονόματα που θα βρεθούν εκεί και «παλέψουν» για το τρόπαιο. Κανονικά, οι τέσσερις πρώτοι του προηγούμενου πρωταθλήματος έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Επομένως, η παρουσία του 1ου Ολυμπιακού, του 2ου Παναθηναϊκού και του 3ου Προμηθέα είναι δεδομένη.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για την Λάρισα, της οποίας η συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία παραμένει στον… αέρα. Σε περίπτωση που οι Θεσσαλοί υποβιβαστούν, τότε η 4η ομάδα της διοργάνωσης θα είναι ή ο Κολοσσός (τερμάτισε 5ος) ή η ΑΕΚ (τερμάτισε 6η).

Έτσι, το Σούπερ Καπ 2022, που πηγαίνει προς την Κύπρο, θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Προμηθέα και ενός εκ των Λάρισας, Κολοσσού Ρόδου ή ΑΕΚ.

Πηγή: sdna

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών