Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Άνοιξε ο δρόμος για την αναβάθμιση του Δημοτικού και Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας

  05/08/2022 16:18
Άνοιξε ο δρόμος για την αναβάθμιση του Δημοτικού και Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας

Άνοιξε ο δρόμος για την αναβάθμιση του Δημοτικού και Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας

  05/08/2022 16:18

Άνοιξε ο δρόμος για την Αναβάθμιση του Δημοτικού και Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας.

Τη συμφωνία με τον ανάδοχο του έργου «Αναβάθμιση του Δημοτικού και Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας» υπέγραψε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στις 3 Αυγούστου 2022, "σε μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την πόλη", αναφέρει ο Δήμος.

"Η εξέλιξη έρχεται μετά από 10 χρόνια έντονης διεκδίκησης για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και, ταυτόχρονης, σημαντικής προσπάθειας και οικονομικής επιβάρυνσης, ώστε να κρατηθούν σε λειτουργία οι υπάρχουσες υποδομές για να εξυπηρετούν αθλητές και δημότες".

Στην διάρκεια αυτής της δεκαετίας, αναφέρει ο Δήμος, "οι προσπάθειές μας ακυρώνονταν κατ’ επανάληψη, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κρίσης του 2013 και μετά, η προσήλωσή μας, όμως, στον στόχο και η εύρυθμη συνεργασία με την διοίκηση και το συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, επιτέλους είχαν αποτέλεσμα και η απαιτούμενη χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε".

Το έργο, που θα υλοποιηθεί με την μέθοδο «Μελέτη – Κατασκευή και 10ετής Συντήρηση» θα ξεκινήσει στις 29 Αυγούστου και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 14μηνών από την έναρξη των εργασιών.

Αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει νέα μηχανοστάσια με νέες ενεργειακά αναβαθμισμένες Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, νέα, θερμαινόμενη Δημοτική Δεξαμενή με νέες διαστάσεις (33,38x25x1-2μ), ώστε κατά τους χειμερινούς μήνες να χρησιμοποιείται και σαν προπονητική με 10 διαδρομές κολύμβησης, νέα παιδική πισίνα, επέκταση των ορίων του εξωτερικού χώρου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, κατάργηση της καταδυτικής δεξαμενής και δημιουργία νέας θερμαινόμενης προπονητικής Δεξαμενής (25x15x2μ), ώστε να χρησιμοποιείται ως προπονητική με 6 διαδρομές κολύμβησης, αντικατάσταση των επενδύσεων της Ολυμπιακής Δεξαμενής, η οποία έχει 8 διαδρομές κολύμβησης, αντικατάσταση όλων των εξωτερικών δαπέδων, συντήρηση των κερκίδων, αναβάθμιση υφιστάμενης περίφραξης για ασφάλεια του χώρου και νέο κτίριο, το οποίο θα περιλαμβάνει ντους/αποδυτήρια για παιδιά και ΑΜΕΑ, Ιατρείο, χώρο για Dopping Control  και γυμναστήριο.

Αναφέρεται επίσης ότι το κολυμβητήριο της Λευκωσίας φιλοξενεί το 80% περίπου του αγωνιστικού αθλητισμού στον τομέα της κολύμβησης και υδατοσφαίρισης της επαρχίας Λευκωσίας και το 50% των αθλητών αυτών σε παγκύπρια βάση.

Με την ολοκλήρωση του έργου, όχι μόνο οι δημότες της Λευκωσίας, αλλά και οι αθλητές ολόκληρης της Κύπρου θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν σε νέες, ασφαλείς, ποιοτικά και αισθητικά αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, να απολαύσουν την προπόνησή τους, την δροσιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και να βελτιώσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας