Απευθείας στα ημιτελικά των 110 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου ο Μίλαν Τράικοβιτς

Ο Μίλαν Τράικοβιτς προκρίθηκε απευθείας στα ημιτελικά των 110 μ. με εμπόδια, στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου την οποία μεταδίδει η ΚΟΕΑΣ.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θα εφαρμόσει και φέτος έναν δικό της «κανονισμό» στους δρόμους ταχύτητας, δηλαδή στα 100μ., 200μ., 400μ., 110μ./100μ. εμπόδια, 400μ. εμπόδια, ανδρών και γυναικών, στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Όπως το 2018 στο Βερολίνο, έτσι και τη φετινή χρονιά στο Μόναχο, οι κορυφαίοι αθλητές κάθε αγωνίσματος από τα προαναφερθέντα θα εξασφαλίζουν απευθείας συμμετοχή στα ημιτελικά, αποφεύγοντας τον πρώτο γύρο, αναφέρει η ανακοίνωση. Έτσι, οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι οποίοι έχουν καταγράψει στο 2022, μέχρι τις 8 Αυγούστου, μίαν από τις 12 κορυφαίες επιδόσεις της χρονιάς, θα γλυτώσουν έναν γύρο στο αγώνισμά τους και θα περάσουν απευθείας στα ημιτελικά.

Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκεται και ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος έτρεξε φέτος τα 110μ. με εμπόδια στα 13.32, στους Μεσογειακούς Αγώνες, που είναι η 10η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη το 2022 και η 8η καλύτερη από αυτούς οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Προστίθεται ότι ο Τράικοβιτς θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί μία περισσότερη ημέρα και δεν θα μπει στον προ-προκριματικό γύρο στις 09:35 το πρωί της 16ης Αυγούστου. Η πρώτη κούρσα του Τράικοβιτς θα είναι στα ημιτελικά της 17ης Αυγούστου, στις 21:30 το βράδυ (ώρα Κύπρου), με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για περίπου δύο ώρες αργότερα (23:22).

Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός, δεν ήταν θετικά αποδεκτός για τον Μίλαν Τράικοβιτς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου του 2018, αφού δεν του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει μία πρώτη κούρσα στο ταρτάν του γηπέδου και να μπει πιο έτοιμος στα ημιτελικά. Εκεί έτρεξε σε 13.57 και αποκλείστηκε από τον τελικό, με την 15η επίδοση των ημιτελικών. 

Ωστόσο, τη φετινή χρονιά αυτός ο κανονισμός ίσως να είναι ευεργετικός, αφού ο Τράικοβιτς προέρχεται από μία μεγάλη και πολύ κουραστική περίοδο, με συνεχόμενες συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις, από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 7 Αυγούστου, χωρίς περιθώριο ξεκούρασης. 

Γι’ αυτό, γνωρίζοντας πλέον τις συνθήκες που θα βρει στο Μόναχο, θα πρέπει να προετοιμαστεί για να τρέξει ουσιαστικά δύο «τελικούς» στην ίδια ημέρα και είναι έτοιμος να τα καταφέρει, καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών