«Πιο πολύ μας έδινε κουράγιο, παρά του δίναμε»-Συγκλονίζει ο γιατρός του Νικολαΐδη

 Για την μεγάλη μάχη που έδωσε για δύο χρόνια με το καρκίνωμα NUT, μια σπάνια μορφή καρκίνου, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μίλησε ο ένας από τους θεράποντες ιατρούς του στους οποίους αναφέρθηκε ονομαστικά ο δις αργυργός Ολυμπιονίκης στη συγκλονιστική ανάρτησή του με την οποία έγινε γνωστός ο θάνατός του.

Όπως είπε ο θωρακοχειρουργός, Κοσμάς Ηλιάδης, τον οποίο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην επιστολή του αναφέρεται ως «πατέρα», «προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε και εν μέσω κορωνοϊού» κάνοντας λόγο για έναν «γίγαντα με απίστευτη δύναμη με ψυχικά χαρίσματα που ίσως ξεπερνάνε αυτά που έδειξε στον αθλητισμό».

Ο κ. Ηλιάδης έδωσε, μάλιστα, και λεπτομέρειες για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Όπως είπε το ιδιαίτερο με το καρκίνωμα NUT «είναι ότι δεν υπακούει στις χημειοθεραπείες. Το στάδιο ήταν προχωρημένο όταν διαγνώστηκε. Υποχώρησε η νόσος, χειρουργήθηκε, έγιναν χειρουργεία, τα πράγματα στον θώρακα πήγαν καλά αλλά υπήρχαν μεταστάσεις».

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, είπε ακόμα ο θωρακοχειρουργός Ηλιάδης, «ήξερε πολύ καλά τι συμβαίνει, ήξερε πολύ καλά ότι τα πράγματα ήταν σε μια άνιση μάχη, ήταν απόλυτα καταδεκτικός με τις θεραπείες. Με το ψυχικό σθένος έδινε κουράγιο για να τον βοηθήσουμε όπως μπορούσαμε».

«Πρόσφερε και εμάς ώστε να μην διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κάποιο χειρουργείο ή να κάνουμε κάποια πειραματική θεραπεία. Έδωσε μαθήματα ζωής και σε εμάς, η σύζυγός του ήταν πάντα δίπλα του, ήταν ένθερμος στο να δεχθεί όλα όσα γίνονταν σε θεραπείες, εγώ αυτό που πήρα ήταν ότι πιο πολύ μας έδινε κουράγια παρά του δίναμε» κατέληξε ο Κοσμάς Ηλιάδης για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τη στάση του απέναντι στον καρκίνο.

Σήμερα η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Το τελευταίο αντίο στον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη θα πει σήμερα το μεσημέρι η οικογένειά του, μαζί με συγγενείς, φίλους και όσους γνώριζαν και αγαπούσαν τον Έλληνα «μαχητή».

Η σορός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, θα εκτίθεται προς χαιρετισμό από τις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, ενώ μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ζήτησε, επίσης, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές εις μνήμην του σε ευαγή ιδρύματα

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης, σε Αθήνα το 2004 και το Πεκίνο το 2008, στην τελευταία του συγκλονιστική ανάρτηση ανέφερε και την τελευταία του επιθυμία, δίνοντας ακόμη και την ύστατη στιγμή ένα μάθημα ζωής.

 

Δειτε Επισης

Η Ρωσία αναγνώρισε τα μέλη της FIFA που δωροδοκήθηκαν για το Μουντιάλ 2018
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεσαλώνει στη Μύκονο η πανέμορφη πρέσβειρα του Μουντιάλ της Ρωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: Έκλαιγαν στο «αντίο» της εθνικής Γαλλίας οι Ρωσίδες εργαζόμενες του ξενοδοχείου
Μουντιάλ 2018: Ισως το πιο συναρπαστικό της ιστορίας!
Οι ποινές στους εισβολείς στον τελικό του Μουντιάλ!
Ραμί: «Το βράδυ της νίκης με την Αργεντινή άρχισα να κυνηγάω τους συμπαίκτες μου με πυροσβεστήρα»
ΒΙΝΤΕΟ: ʼναψε καπνογόνο ο Μόντριτς!
ΒΙΝΤΕΟ: O εγγονός του Νίκου Αναστασιάδη πνίγεται στην αγκαλιά του Μπαπέ
ΒΙΝΤΕΟ: Τρολάρισμα Πογκμπά σε ʼγγλους με «It's coming home»
Από €400.000 θα πάρουν οι Γάλλοι διεθνείς (τα χαρίζει ο Μπαπέ)