Αποφυλακίστηκε o πρώην Νο1 στο τένις, Μπόρις Μπέκερ-Καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή

Ο 55χρονος Γερμανός αστέρας του τένις, Μπόρις Μπέκερ, αφέθηκε ελεύθερος από βρετανική φυλακή, στην οποία κρατείτο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα αναμένεται να απελαθεί από τη χώρα.

Τον Απρίλιο ο Μπέκερ, ο οποίος στην καριέρα του κατέκτησε έξι τίτλους σε τουρνουά γκραν Grand Slam, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών από δικαστήριο του Λονδίνου για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων εκατοντάδων χιλιάδων λιρών, αφού είχε κηρύξει πτώχευση.

«Οποιοσδήποτε αλλοδαπός που καταδικάζεται για έγκλημα και του επιβληθεί ποινή φυλάκισης θεωρείται ότι θα απελαθεί με την πρώτη ευκαιρία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα την υπόθεση του Μπέκερ.

Ο Μπέκερ είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για φοροδιαφυγή στη Γερμανία το 2002, για την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Επικράτησε στον πρώτο τελικό του στο Γουίμπλεντον το 1985 σε ηλικία 17 ετών και έγινε ο νεώτερος παίκτης που στέφθηκε πρωταθλητής στο απλό ανδρών. Συνέχισε με ακόμη δύο τίτλους στο κορυφαίο αγγλικό τουρνουά.

Είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες σε σχέση με τη διαδικασία του δικαστηρίου του Λονδίνου, λέγοντας ότι είχε συνεργαστεί με τη διαδικασία πτώχευσης -ακόμα και προσφέροντας τη βέρα του- και πως βασιζόταν στους συμβούλους του.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)