Με έμπειρο 25χρονο πυγμάχο αγωνίστηκε ο Βασίλης Τόπαλος πριν καταρρεύσει

Απέναντι σε πολύ πιο δυνατό αθλητή φέρεται να αγωνίστηκε ο Βασίλης Τόπαλος πριν καταρρεύσει στην τουαλέτα γυμναστηρίου στον Ταύρο. Ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της προπόνησης στις 16 Δεκεμβρίου και 17 μέρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, εκείνη τη μέρα είχε δώσει αγώνα σπάρινγκ απέναντι σε 25χρονο Γεωργιανό πυγμάχο, που έχει μεγάλη εμπειρία από αγώνες και ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία από τον 16χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ομοσπονδιακός προπονητής Αρτούρ Μικαελιάν είχε δώσει οδηγίες στους αθλητές του να διακόψουν την έντονη δραστηριότητα μέσα στον Δεκέμβρη, δηλαδή και των αγώνων σπάρινγκ. «Τους έδωσα ένα πολύ χαλαρό πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε συντήρηση της φυσικής τους κατάστασης με τρεις φορές την εβδομάδα βάρη, τρέξιμο κάθε Σάββατο και μία μέρα τεχνικές στον σάκο. Τίποτα παραπάνω», ανέφερε στο protothema.gr.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο Βασίλης Τόπαλος υπέκυψε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα (Πέμπτη 5/1) στις 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και θα ακολουθήσει η κηδεία του στο νεκροταφείο Σχιστού.

Πηγή: sport-fm.gr