Μίλαν και Φ. Φωτοπούλου εξασφάλισαν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Μίλαν Τράικοβιτς και Φίλιππα Φωτοπούλου έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στην πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση του 2023 που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στην «Ατακόι Αρένα» της Κωνσταντινούπολης, από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου.

Ο Μίλαν Τράικοβιτς, στις 20 Μαρτίου 2022, έχει τρέξει τα 60μ. με εμπόδια σε 7.53 (όριο 7.64), ενώ η Φίλιππα Φωτοπούλου έχει κάνει άλμα στα 6,79μ. στο μήκος, στις 25 Μαΐου 2022, με το όριο να είναι 6,75μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, πέραν από τον Μίλαν Τράικοβιτς και τη Φίλιππα Φωτοπούλου, άλλες δύο Κύπριες αθλήτριες αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε ιδανικές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κλειστού.

Στο «Δρόμο για την Κωνσταντινούπολη» βρίσκονται η Ολίβια Φωτοπούλου στα 60μ. και η Ναταλία Χριστοφή στα 60μ. με εμπόδια, ωστόσο θα πρέπει να έχουν καλές εμφανίσεις στα μίτινγκ που θα λάβουν μέρος για να επικυρώσουν τη συμμετοχή τους.

Στα 60μ. γυναικών το όριο είναι 7.24 και οι διαθέσιμες θέσεις είναι 40. Αυτήν τη στιγμή η Φωτοπούλου βρίσκεται στην 29η θέση της κατάταξης για την Πόλη με 1.172 βαθμούς, με 22 αθλήτριες να έχουν ήδη εξασφαλίσει το όριο.

Στα 60μ. με εμπόδια τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα για τη Χριστοφή, η οποία βρίσκεται στην 30η θέση της κατάταξης για το Ευρωπαϊκό Κλειστού, με 1.164 βαθμούς, από τις 32 διαθέσιμες θέσεις.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, τα όρια πρόκρισης λήγουν στις 19 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα μετρήσουν και οι τελευταίες επιδόσεις για τον τελικό καταρτισμό της κατάταξης και θα κριθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις για το Ευρωπαϊκό.

Οι τελευταίες δύο σημαντικές διοργανώσεις είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στην «Ατακόι Αρένα» της Κωνσταντινούπολης στις 11 Φεβρουαρίου και θα χρησιμοποιηθεί ως πρόβα τζενεράλε για το Ευρωπαϊκό, και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού, το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών