Τσιτσιπάς: Ο Παγδατής είναι από τα πρότυπα του, είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου

Ο Παγδατής είναι από τα πρότυπα μου, δήλωσε ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας λίγο μετά την πρόκριση του στον τελικό του Australian Open. Ο Τσιτσιπάς κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό με με 3-1 σετ τον Κάρεν Κατσάνοφ (7-6, 6-4, 6-7, 6-3) και εξασφάλισε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Στις δηλώσεις του μετά τον νικηφόρο ημιτελικό και ερωτηθείς τι σημαίνει η πρόκριση στον τελικό, ο Τσιτσιπάς είπε πως έβλεπε πριν από μερικά χρόνια τον Μάρκο Παγδατή να προσπαθεί να βρεθεί σ΄ έναν τελικό, κάτι που ονειρευόταν από παιδί. «Είναι σπουδαίο να έχω απέναντί μου τους κορυφαίους του κόσμου. Ο Παγδατής μπορεί να μην τα κατάφερε τότε, αλλά είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου και τον θεωρώ ως ένα από τα πρότυπά μου», είπε.

Ο Τσιτσιπάς μίλησε επίσης για τη στήριξη που του δίνει ο κόσμος, τονίζοντας πως νιώθει ευλογημένος που μπορεί να παίζει τένις σε αυτό το επίπεδο και πως για πολλά χρόνια η επιθυμία του ήταν να βάλει το ελληνικό τένις στον χάρτη. 

«Ξέρω ότι δεν σημαίνει πάρα πολλά για τους Αυστραλούς, που βγάζουν παίκτες συνεχώς, αλλά προερχόμενος από μία μικρή χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη γι΄ αυτή την υποστήριξη. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω τόσο καλή μεταχείριση εδώ. Θα δούμε, λοιπόν, τι θα συμβεί στον τελικό», είπε.

Ο Στέφανος δεν έδωσε σαφή απάντηση για την προτίμηση του στον τελικό, σε σχέση με τον αντίπαλο του, αλλά επικεντρώθηκε στο πώς θα είναι ο ίδιος την Κυριακή. «Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει εννέα φορές το Australian Open και από την άλλη υπάρχει ένας τενίστας της γενιάς μου (Πολ), με τον οποίο έχω παίξει πολλές φορές στα τζούνιορ. Είναι ωραίο να τον βλέπω να φτάνει τόσο ψηλά, στα ημιτελικά. Εγώ θέλω να ετοιμάσω το σώμα μου και να προετοιμαστώ σωστά για τη μεγάλη μέρα», σημείωσε.

Τέλος, όσον αφορά την προοπτική να ανέβει στην κορυφή της ATP αν επικρατήσει την Κυριακή στον τελικό, ο Τσιτσιπάς είπε: «Μου αρέσει ο αριθμός 1. Είναι στιγμές για τις οποίες δουλεύω σκληρά, όπως ένας τελικός Grand Slam. Παλεύω για να φτάσω στο νο1. Είναι όνειρο να βρεθώ εκεί κάποια μέρα. Χαίρομαι που αυτή η ευκαιρία μου παρουσιάζεται στην Αυστραλία. Δεν μένει παρά να το κάνουμε», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ