Πρώτο σερβίς στο Ευρωπαϊκό U14 της Ελαιών

Το πρώτο σερβίς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U14 της Ελαιών θα δοθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Έγκωμη.
 
Στο κατηγορίας 3 ευρωπαϊκό θα λάβουν μέρος 106 ξένοι τενίστες από δεκαεπτά χώρες, καθώς και 26 Κύπριοι -δεκαεπτά αγόρια και εννιά κορίτσια. Τα προκριματικά του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν Σάββατο και Κυριακή και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το κυρίως ταμπλό. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 7 του μήνα με τον τελικό των αγοριών.
 
Χορηγοί της Ελαιών και υποστηρικτές του πρωταθλήματος είναι η Audi, ο ΑΓΡΟΣ, η Netsmart, ο ΚΟΑ και ο Δήμος Έγκωμης.
 
Οι συμμετέχοντες

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ελαιών διοργανώνει για πρώτη φορά ευρωπαϊκό για ηλικίες U14. Τα τελευταία χρόνια ο τενιστικός όμιλος διοργάνωνε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16, όμως λόγω της μετάβασης των πλείστων 16άχρονων απευθείας στα Τζούνιορς U18, οι συμμετοχές στα ευρωπαϊκά U16 ήταν σαφώς λιγότερα απ΄ ότι στο αντίστοιχο φετινό για αθλητές κάτω των 14 ετών. Χαρακτηριστικό είναι πως πέραν των 300 τενιστών δήλωσαν αρχικά συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό της Ελαιών, όμως οι θέσεις σε προκριματικά και κυρίως ταμπλό ήταν περιορισμένες.
 
Συγκεκριμένα, στα αγόρια θα λάβουν μέρος 48 αθλητές στα προκριματικά ενώ άλλοι 24 έχουν περάσει απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Εκεί θα τους συναντήσουν οι οκτώ τενίστες που θα «επιζήσουν» από τα διήμερα qualies, για να συμπληρωθεί η 32άδα του α΄ γύρου. Και στα κορίτσια επίσης είναι 24 οι τενίστριες που περιμένουν ήδη στο κυρίως ταμπλό, με τις άλλες οκτώ του α΄ γύρου να προέρχονται από τα προκριματικά, όπου θα λάβουν μέρος αρχικά 36 αθλήτριες.

Νο1 του ταμπλό στα αγόρια είναι ο Πολωνός Makary Adamek (No46 στην Ευρώπη), Νο2 είναι ο Σέρβος Nemanja Subanovic (No51), ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν δύο Κύπριοι, στο Νο3 ο Σέργιος Κύζας (Νο61 της Ευρώπης) και στο Νο4 του ταμπλό ο Στέφανος Σάββα (Νο100 στην Ευρώπη).

 
Στα κορίτσια, στο πρώτο seed βρίσκεται η Polina Gubina από την Ουκρανία (Νο90 στην Ευρώπη) και στο Νο2 η Katerina Diatlova επίσης από την Ουκρανία (Νο101). Στο Νο3 είναι η Κύπρια Ελένη Λουκά (Νο101), ενώ στο Νο4 βρίσκεται η Anna Mikhailova από τη Ρωσία (Νο218).
 
Πέρα από το μονό σε αγόρια και κορίτσια, θα διεξαχθεί και διπλό αγοριών και κοριτσιών, με τις κληρώσεις να λαμβάνουν χώρα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.
 
Το πρόγραμμα
Τα προκριματικά σε αγόρια και κορίτσια θα διεξαχθούν το Σάββατο (31/10) και την Κυριακή (01/11). Στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας ξεκινούν οι αγώνες του κυρίως ταμπλό, με τον α΄ γύρο να αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Τρίτης. Οι τελικοί σε κορίτσια και στα διπλά αγοριών-κοριτσιών υπολογίζονται να διεξαχθούν την Παρασκευή, ενώ στις 10 το πρωί του Σαββάτου (07/11) θα ξεκινήσει ο τελικός των αγοριών.
 
Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη, ενώ στο χώρο υπάρχει καντίνα, χώρος σκίασης και ξεκούρασης για τους θεατές.
 
 

Δειτε Επισης

Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου