Τέταρτη σερί pole για Rosberg

Για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα ο Nico Rosberg θα εκκινήσει από την pole position με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα μπορέσει να φτάσει και στη νίκη. Μια νίκη που αγνοεί από τις 21 Ιουνίου και τον αγώνα της Αυστρίας, στο Red Bull Ring.
Στο Autódromo Hermanos Rodríguez ο 30χρονος Γερμανός κατάφερε δείχνει σε πολύ κατάσταση έχοντας σημειώσει τον καλύτερό χρόνο τόσο την Παρασκευή όσο και στις δοκιμές του Σαββάτου - ελεύθερες και κατατακτήριες-.
«Δεν έχω κάποια ακριβή εξήγηση - απλά υπάρχει καλή αίσθηση. Ήμουν γρήγορος σε διαφορετικά sessions και απλά έχω βρει τη σωστή ισορροπία. Ήμουν σε θέση να πιέσω και να κάνω έναν πολύ καλό γύρο. Σίγουρα είναι καλή αρχή να ξεκινάς από την pole, αλλά έχει δρόμο μέχρι την πρώτη στροφή, οπότε θα είναι συναρπαστική η μάχη», σχολίασε ο Rosberg μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Για την ιστορία, αυτή είναι η πέμπτη pole του Γερμανού στο φετινό Πρωτάθλημα και η 20ή συνολικά στην καριέρα του στην Formula 1 («έπιασε» στη σχετική λίστα τον Damon Hill).
Από τη δεύτερη θέση θα ξεκινήσει ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton, που είχε έξοδο στην τελευταία του γρήγορη προσπάθεια με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη θέση.
«Ο Nico είναι γρήγορος εδώ. Υπάρχουν κάποια κομμάτια που μπορώ να βελτιώσω την οδήγησή μου αλλά και το στήσιμο του μονοθεσίου. Έχουμε αρκετά διαφορετικά set-ups και το δικό μου ίσως να μην ήταν καλό για τις κατατακτήριες. Είμαι βέβαιος όμως ότι θα είναι καλό για τον αγώνα», σχολίασε από τη μεριά του ο Hamilton.
Τρίτος ήταν ο Sebastian Vettel με τη Ferrari που ήλπιζε σε κάτι καλύτερο, όπως είπε κι ο ίδιος μετά το πέρας των δοκιμών.
«Ελπίζαμε ότι θα ήμασταν λίγο πιο κοντά, αλλά στο τέλος ήταν λίγο πιο γρήγοροι από μας. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Είναι μια διασκεδαστική πίστα, θα είναι συναρπαστικός αγώνας για όλους μας».
Ακολούθησαν οι Red Bull με τον Daniil Kvyat και τον Daniel Ricciardo να έχουν μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου διαφορά.
Πίσω τους πλασαρίστηκαν οι Williams με τον Valtteri Bottas να βρίσκεται μπροστά από τον Felipe Massa. Οι Max Verstappen, Sergio Perez και Nico Hulkenberg έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

Πηγή: Sport24.gr 

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»