Καλή παρουσία για Παρέλλη στο Diamond League στο Ραμπάτ

Την 5η θέση στο Diamond League του Ραμπάτ στο Μαρόκο πήρε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 ο Απόστολος Παρέλλης, έχοντας καλύτερη βολή στα 63.46μ. Ο Κύπριος δισκοβόλος πήγε στην αφρικανική χώρα με βασικό στόχο να ρίξει 65 μέτρα και να «κλειδώσει» οριστικά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως δεν του βγήκε η μεγάλη βολή.
 
Έχοντας καλύτερη φετινή επίδοση στα 64.77μ., ο Κύπριος ρέκορντμαν έκανε μόλις τρεις βολές, αφού λόγω αλλαγής κανονισμών στα Diamond League, τις τρεις επιπλέον βολές τις κάνουν πλέον μόνο οι τέσσερις πρώτοι μετά από τις τρεις προσπάθειες -με το τέλος του μισού αγώνα ο Απόστολος ήταν 5ος.
 
Ο αθλητής του ΓΣΠ έριξε κατά σειρά 60.40μ., 62.78μ. και 63.46μ., δείχνοντας ότι βολή με βολή ανέβαινε. Πρώτος στον αγώνα ήταν ο Piotr Malachowski με 67.45μ., δεύτερος ο συμπατριώτης του Πολωνός Robert Urbanek με 65.04μ. και τρίτος ο Ούγγρος Zoltan Kovago με 64.42μ. Την 4η θέση πήρε ο Βέλγος Philip Milanov με 63.74μ. Πίσω από τον Παρέλλη τερμάτισαν οι Εσθονοί Martin Kupper και Gerd Kanter και ο Σουηδός Daniel Stahl.
 
«Μπορεί να μην έριξα 65 μέτρα, όμως δεν έχω παράπονο με τον αγώνα που έκανα. Προηγήθηκε ένα κουραστικό ταξίδι για το Μαρόκο, όμως το στάδιο ήταν ωραίο, με πολύ κόσμο και ο ανταγωνισμός πολύ ψηλός, κάτι που θα με βοηθήσει στη συνέχεια. Πλέον βλέπω τη συνέχεια και ανυπομονώ για τον επόμενο μου αγώνα», δηλώνει ο Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος επιστρέφοντας από το Μαρόκο, θέλησε να ευχαριστήσει τους χορηγούς του ΟΠΑΠ Κύπρου, Nike, Sci-MX, EshopforSports.com που τον στηρίζουν στην προσπάθεια του να λάβει μέρος σε μεγάλα μίτινγκ, εκπροσωπώντας την Κύπρο.
 
Ο Κύπριος δισκοβόλος περιμένει τώρα πρόσκληση για να συμμετάσχει σε κάποιο από τα επόμενα μίτινγκ του Diamond League. Το αγώνισμα της δισκοβολίας βρίσκεται στο καλεντάρι των μίτινγκ σε Ρώμη (02/06) και Μπέρμιγχαμ (05/06). Μέσα στον Ιούνιο ο Παρέλλης θα λάβει μέρος και στους Παγκύπριους Αγώνες, ενώ πριν την Ολυμπιάδα του Ρίο, θα συμμετάσχει τον Ιούλιο και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ.

Δειτε Επισης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης