H ʼντρη Χριστοφόρου έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς

H αθλήτρια της Ποδηλασίας Άντρη Χριστοφόρου εξασφάλισε για την Κύπρο, θέση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΡΙΟ 2016». H Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ανακοίνωσε την Ολυμπιακή κατάταξη που περιλαμβάνει 100 αθλητές, και ισχύει την 31η Μαΐου 2016. Η κατάταξη αυτή, αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και περιλαμβάνει τους αγώνες που αφορούσαν σε χρονική διάρκεια ενός έτους.

Η Άντρη Χριστοφόρου βρίσκεται στην 87η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης, έχοντας συγκεντρώσει 109 βαθμούς, τους περισσότερους εκ των οποίων σε διεθνείς αγώνες που διεξήχθηκαν στο Ισραήλ στις αρχές Μαρτίου.

Η Κύπρος ανήκει στην ομάδα των 24 χωρών που θα εκπροσωπηθούν με μία αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ποδηλασία Δρόμου. Πέντε χώρες θα εκπροσωπηθούν με τέσσερις αθλητές, πέντε χώρες με τρεις αθλητές, και τέσσερις χώρες με δύο αθλητές ανεβάζοντας στις 67, τον συνολικό αριθμό συμμετοχών στο αγώνισμα. Στους αγώνες «ΡΙΟ 2016», το αγώνισμα της Ποδηλασίας Δρόμου Γυναικών θα διεξαχθεί στις 7 Αυγούστου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγωνίσματος θα πραγματοποιηθούν στην φημισμένη παραλία της «Κόπα Καμπάνα», και η συνολική απόσταση που θα διανύσουν οι αθλήτριες θα είναι 141 χιλιόμετρα. 

Το ενδέκατο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην Άντρη Χριστοφόρου, τον προπονητή της Μιχάλη Χατζηιωάννου, και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ), για την μεγάλη επιτυχία.

Η Άντρη Χριστοφόρου είναι 24 ετών (Ημ.Γεν. 2/4/1992). Είναι παντρεμένη με τον πρωταθλητή Κύπρου Μάριο Αθανασιάδη, ο οποίος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στο αγώνισμα της Ορεινής Ποδηλασίας. Αυτή είναι η τρίτη φορά που θα συμμετάσχει αθλητής της Ποδηλασίας με την Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα. Η πρώτη συμμετοχή ήταν με τον Σπύρο Αγρότη το 1984 στο Λος Άντζελες στον Αγώνα Αντοχής.

Η Άντρη Χριστοφόρου, είναι το ενδέκατο μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας που εξασφαλίζει την πρόκριση στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΡΙΟ 2016». Οι άλλοι δέκα αθλητές είναι οι Παύλος Κοντίδης (Ιστιοπλοΐα/Laser), Ανδρέας Καριόλου (Ιστιοπλοΐα/RS:X), Ανδρέας Χάσικος (Σκοποβολή/Σκητ), Άντρη Ελευθερίου (Σκοποβολή/Σκητ), Μάριος Γεωργίου (Γυμναστική), Κυριάκος Ιωάννου (Στίβος/Ύψος), Απόστολος Παρέλλης (Στίβος/ Δισκοβολία), Δημήτρης Χονδροκούκης (Στίβος/Ύψος), Λεοντία Καλλένου (Στίβος/Ύψος) και Ραμόνα Παπαϊωάννου (Στίβος/200μ.).

Η ΚΟΕ θα συνεχίσει να καταβάλλει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, και των δυνατοτήτων της, τις μέγιστες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας, και εξασφάλιση των καταλλήλων συνθηκών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έτσι ώστε ο αγώνες τους να διεξαχθούν υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Δειτε Επισης

Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς