Μια νίκη από το repeat οι Warriors!

Στα τρία πρώτα ματς της σειράς, δεν είδαμε ιδιαίτερο ανταγωνισμό, δεν είδαμε αυτό που περιμέναμε. Ο τέταρτος αγώνας των Τελικών ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι Cavaliers είχαν το πάθος, το πείσμα και τον εγωισμό, ήθελαν να ισοφαρίσουν στο 2-2, αλλά... Οι Warriors είχαν επιστρέψει μετά από καιρό στα γνωστά τους στάνταρ. Εβαλαν τα σουτ, ένιωσαν δυνατοί, πήραν τους πόντους που χρειάζονταν από τον Curry και τον Thompson, νίκησαν (108-97), έκαναν το 3-1 και γυρίζουν στο San Fransisco για το repeat. Όσο για τους Cavs; Θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα γυρίσει από το 3-1 στους Τελικούς, μα δεν δείχνουν να έχουν αρκετά καύσιμα στο ντεπόζιτό τους.
 
Τρίποντο, τρίποντο, τρίποντο και ρεκόρ!
Ο Curry τελείωσε το ματς με 38 πόντους (7/13 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Klay Thompson πρόσθεσε 25 πόντους με 4/9 τρίποντα. Ο Harrison Barnes είχε 14 πόντους με 4/5 τρίποντα και οι Warriors συνολικά 17 εύστοχα. Draymond Green, Andre Iguodala και Shaun Livingston έκαναν ξανά αυτό που χρειαζόταν η ομάδα τους και η νίκη ήρθε στην τέταρτη περίοδο με χαρακτηριστική άνεση. Συνδυάστηκε μάλιστα με ρεκόρ στην ιστορία των Τελικών του ΝΒΑ, καθώς τα 17 εύστοχα τρίποντα, είναι αριθμός που δεν είχε πετύχει κανείς στο παρελθόν. Έγιναν επίσης η πρώτη ομάδα που κέρδισε Τελικό με περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Απίστευτα πράγματα...
 
Πάλεψε ο LeBron, έβαλε ο Irving, αλλά από εκεί και πέρα... τίποτα
Ο LeBron James, από την άλλη, φλέρταρε με το triple-double (25 πόντοι, 11/21 σουτ, 13 ριμπάουντ, 9 ασίστ, αλλά και 6 λάθη) αλλά δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο κυρίαρχος παίκτης που ξέρουμε. Ο Kyrie Irving σταμάτησε στους 34 με 14/28 προσπάθειες και από εκεί και πέρα το χάος! Jefferson, Tristan Thompson, Shumpert έμειναν στα ρηχά, ο Kevin Love που επέστρεψε μετά τη διάσειση έπαιξε 25 λεπτά για να δώσει 11 πόντους και οι Cavaliers γνώρισαν φυσιολογική (σύμφωνα με τη συνολική τους εικόνα) ήττα. Μπορούν να νικήσουν στην Oracle Arena και να διεκδικήσουν ανατροπή όπως αυτή που έκαναν οι Warriors απέναντι στους Thunder; Θεωρητικά ναι. Πρακτικά όμως αυτό δεν δείχνει τόσο πιθανό.
 
Ντέρμπι ολκής στο πρώτο μέρος
Το πρώτο δίλεπτο της αναμέτρησης ήταν λέξη... τρελό! 20 πόντοι από τις δυο ομάδες, που στη συνέχεια όπως ήταν λογικό έριξαν στροφές. Οι Cavaliers πατούσαν καλύτερα, ο Tristan Thompson έκανε ό,τι ήθελε στο γυαλί κερδίζοντας το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο, όμως κι ο Curry βρήκε ρυθμό, έβαλε δυο τρίποντα και οι Warriors έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ έστω και με ένα πόντο (28-29). Το ματς έγινε πολύ πιο σκληρό και αρκετά πιο αργό στις αρχές του δεύτερου δωδεκαλέπτου. Οι επιθέσεις ήταν λιγότερες, η ταχύτητα και ο ρυθμός έπεσαν και οι δυο ομάδες πρόσεχαν κάθε μπάλα και κάθε κατοχή. Ήταν κάπως περίεργο να βλέπεις τους φιλοξενούμενους διστακτικούς, όμως ήταν φανερό ότι είχαν καταλάβει πόσο κρίσιμο ήταν το Game 4 και έτσι το αντιμετώπισαν. Δεν πήραν πολλά τρίποντα και ακολούθησαν τους γηπεδούχους, που πήγαν στα αποδυτήρια με +5 (55-50) σε ένα σκληρό πρώτο μέρος που είχε 9 λάθη και άφησε υποσχέσεις για σπουδαία συνέχεια.
 
Ξέσπασμα των Warriors στην τρίτη περίοδο και... καληνύχτα σας!
Τι είδαμε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου; Δυο τρίποντα του Curry, ένα του Thompson και τη διαφορά στο καλάθι (63-61) εν ριπή οφθαλμού. Οι Cavs που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα "πάγωναν", δεν το έκαναν. Κρατήθηκαν μπροστά στο σκορ, αλλά όχι για πολύ. Οι "Splash Brothers" είχαν πάρει φωτιά, οι Warriors έπαιζαν ξανά σπουδαίο μπάσκετ και πήραν και το προβάδισμα (69-72) για να αισθανθούν ξανά Πρωταθλητές. Οι αψιμαχίες έδωσαν μια πιο... ενδιαφέρουσα γεύση στο παιχνίδι, το 77-79 στο τέλος του δωδεκαλέπτου άφηνε τα πάντα ανοιχτά και το momentum έδειχνε να βρίσκεται στο μέρος των φιλοξενούμενων.
Ο Iguodala κι ο Livingston πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και το τρίποντο του Harrison Barnes (84-93) έμοιαζε με μαχαιριά στην καρδιά των Cavaliers που πέταξαν πολλές ευκαιρίες και πλήρωσαν ένα κακό διάστημα λίγων λεπτών. Κι όταν ο Curry έκανε το 86-96, όλα τελείωσαν. Ο κόσμος το κατάλαβε, οι Cavaliers το ίδιο και όλοι ξεκίνησαν να σκέφτονται το πέμπτο ματς της σειράς. Ενα πέμπτο ματς που θα είναι φιέστα για τους GSW και τελικός επιβίωσης για τους "Ιππότες". Τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 04:00 Ελλάδας.
Πηγή: Sport24.gr  

Δειτε Επισης

Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς