Και τώρα, ελάτε στο Κλίβελαντ!

Όλα έδειχναν εναντίον τους. Ή μάλλον, σχεδόν όλα. Η απουσία του Draymond Green μάλλον λειτούργησε ευεργετικά για τους Cavaliers, που έκαναν εκπληκτική εμφάνιση στην Oracle Arena, νίκησαν τους Warriors (112-97), μείωσαν τη σειρά στο 3-2 και της έδωσαν νέο ενδιαφέρον με το Game 6 να γίνεται τα ξημερώματα της Παρασκευής (04:00) στην Quicken Loans Arena. 
O LeBron James ήταν "μαγικός", ο Kyrie Irving το ίδιο και ουσιαστικά μόνοι τους έριξαν τους Πρωταθλητές στο καναβάτσο. Οι Warriors είχαν προετοιμαστεί για φιέστα και back-to-back τίτλο, όμως ο Curry ήταν πολύ άστοχος, ο Barnes δεν έβαλε τα ελεύθερα σουτ και όσο κι αν πάλευε ο Klay Thompson, δεν μπορούσε μόνος του να πάρει το ματς. Οι 82 πόντοι των James - Irving (με 33/54 σουτ!) ήταν υπεραρκετοί για τους Cavaliers, που πλέον σκοπεύουν να κυνηγήσουν το θαύμα. Το έκαναν οι Warriors στη σειρά με τους Thunder, οπότε... Γιατί όχι;
Επική εμφάνιση από James - Irving
O LeBron σκόραρε 41 πόντους με 16/30 σουτ, μάζεψε 16 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ. Εκανε και 3 κοψίματα. Εκλεψε και 3 μπάλες. Όλα αυτά σε 43 λεπτά συμμετοχής. Την ίδια ώρα ο Kyrie έβαζε επίσης 41 πόντους με 17/24 προσπάθειες (5/7 τρίποντα) και μοίραζε κι αυτός 6 τελικές πάσες. Ηταν η πρώτη φορά που δυο συμπαίκτες είχαν +40 πόντους στην ιστορία των Τελικών του ΝΒΑ, όσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο! Ο επόμενος σκόρερ ήταν ο JR Smith με 10 πόντους. Ο Kevin Love έμεινε στους 2 πόντους με 1/5 σουτ σε 33 λεπτά, δεν έκανε σχεδόν τίποτα και γενικά έδειξε εκτός κλίματος. LeBron και Kyrie σκόραραν ή πάσαραν στους 97 από τους 112 πόντους της ομάδας τους. 97 πόντους έβαλαν και οι Warriors...
Πάλευε μόνος ο Thompson, έλειψε πολύ ο Draymond Green
Την ίδια ώρα ο Klay Thompson έκανε ό,τι μπορούσε (37 πόντοι, 5/9 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 9/9 βολές σε 41 λεπτά), όμως δεν είχε το στήριγμά του σε καλή βραδιά. Ο Stephen Curry έβαλε μεν 25 πόντους, αλλά με 5/14 τρίποντα και ο Harrison Barnes μόλις 5 με 2/14 προσπάθειες. Ο Andre Iguodala που πήρε τη θέση του τιμωρημένου Draymond Green είχε 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ, όμως οι Warriors χρειάζονταν κάτι περισσότερο στην επίθεση και δεν το βρήκαν από κανέναν. Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή τους στο Cleveland, όπου πιθανότατα δεν θα έχουν μαζί τους τον Andrew Bogut. O Αυστραλός χτύπησε στο γόνατο, αποχώρησε υποβασταζόμενος και δύσκολα θα προλάβει το Game 6.
122 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο, ξέσπασμα των Cavaliers στο δεύτερο
Ο ενθουσιασμός του κοινού έδωσε ακόμη περισσότερη ενέργεια στους Warriors που μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 9-3 μόλις στο τέταρτο λεπτό. Ο Iguodala έδωσε λύσεις (όπως πάντα σε τέτοια ματς), ο Curry κι ο Thompson έβαλαν τα πρώτα τρίποντα και το σκορ (19-13 στο 6') άνοιξε μαζί με τον ρυθμό της αναμέτρησης. Ο LeBron έβαλε 2/2 από την περιφέρεια για να κρατήσει τους Cavaliers όρθιους και το 32-29 της πρώτης περιόδου άφησε υποσχέσεις για μεγάλη μάχη. Το δεύτερο δωδεκάλεπτο ξεκίνησε με γρήγορο σερί 7-0 για τους φιλοξενούμενους, που πέρασαν μπροστά και άρχισαν να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Τι έγινε εκεί; Ο Thompson πήρε φωτιά, έβαλε το ένα σουτ μετά το άλλο, έφτασε τους 23 εν ριπή οφθαλμού και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Συνέχισε να εκτελεί, ο Curry τον ακολούθησε και όμως, η διαφορά δεν άνοιξε, καθώς ο James είχε συνεχώς τις απαντήσεις. Στο τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν στο 61-61 , με τον Thompson να έχει 26(6), τον Curry 13(3), τον Iguodala 10/5/5, τον LeBron 25 πόντους και τον Irving 18 με 8/10 σουτ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρίποντα από τους Curry - James, αλλά και με τραυματισμό του Bogut που χτύπησε στο γόνατο. Οι Cavaliers εκμεταλλεύθηκαν μερικές κακές αποφάσεις των Warriors και βρέθηκαν στους 8 (66-74). Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται όλο και πιο άγριο, αλλά και να γέρνει φανερά προς την παρέα του James που έφτασε στο +10 πριν κλείσει το δωδεκάλεπτο στο 84-93. Η επίθεση των φιλοξενούμενων λειτουργούσε στην εντέλεια, αντίθετα με εκείνη των γηπεδούχων που έδειχνε αποδιοργανωμένη χωρίς τον Draymond Green. O LeBron των 0 ασίστ στο ημίχρονο, μέτρησε 6 στην τρίτη περίοδο. Οι Πρωταθλητές δεν ήταν καλά. Δεν είχαν καλή ψυχολογία κι αυτό φάνηκε στα άστοχα ελεύθερα σουτ που τους έδωσε η άμυνα των Cavs. O Irving τους κράτησε σε απόσταση 10 πόντων και όταν έβαλε πέντε σερί πόντους στο πρόσωπο του Curry, έγραψε το 96-109 που "πάγωσε" την Oracle Arena. Κάπου εκεί το ματς κρίθηκε για να αρχίσουν οι δυο προπονητές να σκέφτονται τον έκτο Τελικό που θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Quicken Loans Arena.

Πηγή: Sport24.gr  

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων