Πάει για τη 10η συνεχόμενη νίκη στους Παγκύπριους ο Παρέλλης

Τη 10η συνεχόμενη του νίκη στους Παγκύπριους Αγώνες Στίβου θα επιδιώξει να καταγράψει το βράδυ του Σαββάτου (18/06) ο Απόστολος Παρέλλης. Ο Κύπριος ρέκορντμαν (65.69μ.) στη δισκοβολία είναι ο κυρίαρχος του αγωνίσματος στο νησί μας, κατακτώντας ανελλιπώς από το 2007 την πρωτιά στους Παγκύπριους.
 
Το 2007 ο Απόστολος Παρέλλης -λίγο πριν τα 22α του γενέθλια- κέρδισε για πρώτη φορά στο αγώνισμα της δισκοβολίας στους Παγκύπριους Αγώνες. Μετά από μια μεγάλη μάχη με τον κάτοχο του τίτλου Πέτρο Μιτσίδη, ο Παρέλλης έριξε 57.60μ. για να πάρει την πρωτιά, μένοντας μόλις 21 εκατοστά πίσω από το πρώτο Παγκύπριο ρεκόρ που πέτυχε στην καριέρα του λίγες εβδομάδες νωρίτερα, στο μίτινγκ «Διαγόρεια».
 
Από τότε ο αθλητής του ΓΣΠ βελτίωσε άλλες έντεκα φορές το δικό του Παγκύπριο ρεκόρ, με την πιο πρόσφατη επίδοση να είναι το 65.69μ. που έριξε στις 28 Μαΐου 2016 σε μίτινγκ στο Ηράκλειο της Κρήτης.
 
Η πρώτη νίκη
«Θυμάμαι πολύ έντονα εκείνη την πρώτη νίκη στους Παγκύπριους Αγώνες», λέει ο Απόστολος Παρέλλης: «Η κόντρα μου με τον Πέτρο (σ.σ. Μιτσίδη) ήταν έντονη, αφού τότε άρχισα να ρίχνω καλές επιδόσεις, αφού ήμουν μόλις 21-22 ετών. Η νίκη μου εκείνη τη χρονιά αποτέλεσε μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσω και μου έδωσε ώθηση για τη συνέχεια», συμπλήρωσε.
 
Ακολούθησαν άλλες οκτώ Παγκύπριες νίκες μέχρι το 2015, με τον Απόστολο Παρέλλη να κατέχει και το ρεκόρ αγώνων που είναι 63.71μ. από το 2014. «Αφότου πήρα το όριο για τη φετινή Ολυμπιάδα, πλέον η επίδοση στους Παγκύπριους δεν είναι αυτοσκοπός. Θα κατεβώ στο ΓΣΠ για να κάνω έναν καλό και σταθερό αγώνα, στην προετοιμασία μου για το Πανευρωπαϊκό του Ιουλίου στο Άμστερνταμ και την Ολυμπιάδα τον Αύγουστο στο Ρίο», τονίζει ο 30χρονος δισκοβόλος.
 
Πριν το 2007
Ο Παρέλλης έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε Παγκύπριους Αγώνες το 2002, λίγο πριν κλείσει τα 17 του χρόνια, όταν με βολή 43.83μ. έμεινε 6ος. Το 2003 έριξε 43.64μ. (5ος) και το 2004 είχε βολή στα 48.40μ. (4ος). Το 2005 πέρασε για πρώτη φορά τον πήχη των 50 μέτρων (50.34μ.) παίρνοντας ξανά την 4η θέση, ενώ το 2006 ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο, όταν με βολή 50.41μ. πήρε την 3η θέση.

Δειτε Επισης

Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό