Λεοντία Καλλένου: «Μεταξύ προετοιμασίας και αποθεραπείας»

«Εάν δεν ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτή την περίοδο θα ξεκουραζόμουν. Άλλωστε αυτή ήταν και η συμβουλή του γιατρού» εξηγεί η Λεοντία Καλλένου, που ετοιμάζεται για μερικά άλματα (ίσως με μισή φόρα απ’ ότι συνήθως) στους Παγκύπριους Αγώνες Στίβου που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Εθνικό Στάδιο Στίβου στο ΓΣΠ – το  Άλμα εις Ύψος των Γυναικών θα γίνει την Κυριακή (19/6 – 19:00).

Ένα κάταγμα κόπωσης (stress reaction, όπως το εξηγεί) την ταλαιπωρεί από το περασμένο φθινόπωρο, παίρνοντας πίσω τόσο την προετοιμασία όσο και τις επιδόσεις της. «Έχω μόλις 1.80μ φετινό που το πέτυχα μια φορά στον ανοικτό και μια στον κλειστό. Έκανα 5-6 αγώνες κλειστού στίβου φέτος και 4-5 ανοικτού» εξηγεί η 21χρονη άλτρια, κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ από πέρσι με 1.93μ (το πέτυχε τον Μάρτιο του 2015 στον κλειστό και τον Μάιο στον ανοικτό).
 
- Που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;
Καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις μου στο Πανεπιστήμιο, εδώ και δύο εβδομάδες είμαι στην Κύπρο και προετοιμάζομαι συντηρητικά, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ξεκουράσω το πόδι μου αλλά δεν θέλω να χάσω την Ολυμπιάδα. Είναι τεράστια εμπειρία που θέλω να ζήσω αλλά έχω και προσωπικούς, αγωνιστικούς στόχους οι οποίοι σίγουρα θα ήταν διαφορετικοί εάν ήμουν 100% υγιής. Πρέπει να έχουμε στόχους αλλά και να είμαστε προσγειωμένοι. Θέλω να κάνω έναν αγώνα που πρώτα απ’ όλα να με αφήνει εμένα ικανοποιημένη από τον εαυτό μου.
 
- Θα κάνεις άλλον αγώνα πιο πριν;
Πέρα από τους Παγκύπριους είναι και το Πανευρωπαϊκό στο Άμστερνταμ (6-10/7) αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα πάω. Θα δω πως θα πάει το πόδι μου έως τότε.
 
- Στις ΗΠΑ η προετοιμασία πως ήταν;
Μετ’ εμποδίων. Διαφοροποιήθηκε αρκετά των πόνων που είχα, δεν μπορούσα να κάνω τόσα πολλά άλματα, δεν έκανα αλτικές προπονήσεις, που είναι σημαντικές για το Ύψος. Αλλά ξέρω ότι πρέπει ν’ αντέξω για να πάω στο Ρίο. Ακολουθώ συντηρητικό πρόγραμμα για να πάω στους Αγώνες. Λίγο προπόνηση, μετά ξεκούραση λόγω πόνων και πάλι προπόνηση.
 
- Με το Πανεπιστήμιο που βρίσκεσαι;
Εάν όλα πάνε καλά, παίρνω πτυχίο Consumer Economics τον ερχόμενο Δεκέμβριο – λίγο πριν τα Χριστούγεννα είναι η αποφοίτηση. Μετά θα γυρίσω στην Κύπρο.
 
- Θα συνεχίσεις στον πρωταθλητισμό ή θα ψάξεις και δουλειά;
Στόχος μου είναι να αφοσιωθώ πλήρως στον αθλητισμό.
 
 
- Οι υποχρεώσεις στο Πανεπιστήμιο της Georgia (Athens) επηρέασαν την αθλητική σου σταδιοδρομία;
Επειδή ήμουν προς το τέλος, φέτος έπρεπε να επιλέξω πιο πολλά κύρια μαθήματα και αυτό ήταν σίγουρα απαιτητικό.
 
- Επιστρέφοντας θα αναζητήσεις και προπονητή;
Ναι φεύγοντας από το Πανεπιστήμιο ολοκληρώνεται η συνεργασία μου με τον προπονητή που είχε εκεί. Τώρα γυμνάζομαι με τον Λουκά Καλογήρου που ήταν ο προπονητής μου πριν φύγω για σπουδές. 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»